Nieuwsbericht

4 april 2024

Tragisch ongeval op Wittering.nl

Op dinsdag 2 april voltrok zich een ernstig ongeval op basisschool Wittering.nl. Een kleuter van onze school is gevonden in de waterbak, die zich buiten het afgesloten schoolplein bevindt. De impact is enorm. Voor leerlingen, ouders en medewerkers van de locatie. We staan in direct contact met de familie en leven enorm mee met het jongetje en zijn gezin.

Vanuit de media krijgen we veel vragen over de toedracht van dit ongeval. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Momenteel doet de politie nog onderzoek om alle feiten op een rij te krijgen. Dergelijk onderzoek is gebruikelijk bij een ernstig incident. Hierbij staat zorgvuldigheid voorop. Op het moment dat we hierover kunnen communiceren zullen we dat uiteraard doen.

Na dit noodlottige ongeval heeft onze prioriteit gelegen bij het welbevinden van de betrokken leerlingen, medewerkers en ouders. Op woensdag hebben we onder begeleiding van betrokken instanties gekeken hoe we de terugkeer van de kinderen naar school op een gepaste wijze kunnen vormgeven. Vandaag is de school weer opengegaan.

We ontkomen niet aan speculatie en geruchten. Graag benadrukken we nogmaals om met zorg en medeleven met elkaar om te gaan en rekening te houden met de gevoelens van de ouders, familie en andere betrokkenen bij deze verdrietige gebeurtenis. Zodra meer feiten worden gedeeld door de officiƫle instanties belast met het onderzoek, delen we deze informatie waar mogelijk.

Met vriendelijke groet,

Stichting Signum
J.W. Heijmans & R.T. Wingens