Sportdag

Een jaarlijks terugkerend evenement op Wittering.nl zijn de Koningsspelen. Dit is een sportdag die mede mogelijk wordt gemaakt door alle enthousiaste kinderen, actieve ouders en vrijwilligers, betrokken verenigingen, scholieren van gymnasium Beekvliet en het team van Wittering.nl.

Voor een impressie bekijk de filmpjes van afgelopen jaren:

2023: Impressie 2023
2022: Impressie 2023
2021:  Impressie 2021
2019: https://www.youtube.com/watch?v=9OrkloMOd8U 
2018: https://youtu.be/pMKHlaSzptE
2017: https://www.youtube.com/watch?v=EOiIQL4WJYw
2016: https://www.youtube.com/watch?v=bHH4yF23oek
2015: https://www.youtube.com/watch?v=g8l_tOH9lYg

Wat zijn de Koningsspelen?

De Koningsspelen zijn een sportief (oranje)feest waar landelijk veel scholen uit het primair onderwijs aan meedoen. Scholen bepalen zelf hoe deze dag wordt vormgegeven. Meer informatie kan je vinden op https://www.koningsspelen.nl.

Wittering.nl kiest voor een gezellige sportieve dag met jaarlijks een wisselend aanbod van 20 verschillende sporten. Denk hierbij aan voetballen, hockey, tennis, kanoën, survivalbaan, gym, mountainbiken, karate, etc. etc. Het aanbod van de diverse sporten is afhankelijk van datgene wat ouders zouden kunnen en willen aanbieden en van de diverse sportverenigingen die vrijwillig hun bijdrage leveren.

Sportinstructeurs

Ben jij een ouder die enthousiast is over de sport die je beoefent en zou je hierover clinics willen geven tijdens de Koningsspelen? Neem dan contact met ons op! We streven ernaar om elk jaar nieuwe sporten toe te voegen aan ons programma om de kinderen nieuwe sporten te laten ontdekken.

Als sportinstructeur dien je zelf voor de materialen te zorgen die je nodig hebt om de sport te geven. Mocht je zelf niet beschikken over de materialen, dan kan de sportdagcommissie je hierbij helpen. Het verkrijgen van de juiste materialen is elk jaar nog gelukt. Sportinstructeurs ontvangen ruim voor aanvang van de sportdag instructies.

Kinderen nemen deel aan 4 sporten

De kinderen kiezen vooraf 4 verschillende sporten en worden hierop ingedeeld tijdens de Koningsspelen. De planner houdt zo veel mogelijk rekening met de leeftijdsindeling per groep. De sportinstructeur heeft op die manier het minst mogelijke niveauverschil per groep. Dit indelen op leeftijd lukt echter niet altijd, maar is wel het streven.

De Bambiclub

De allerkleinste kinderen uit Unit 2 nemen deel aan de Bambiclub en hoeven geen sport te kiezen. De Bambiclub heeft de hele dag vaste begeleiders die met de kinderen van sport naar sport gaan. Ouders worden vooraf geïnformeerd als hun kind deelneemt aan de Bambiclub.

Ruim 100 vrijwilligers! Meld je aan!

Elk jaar helpen ruim 100 vrijwillige ouders, oud-Wittering.nl leerlingen, leerlingen van het Gymnasium Beekvliet, verenigingen en het schoolteam mee om er een geweldige dag van te maken. Vrijwilligers kunnen zich altijd aanmelden bij de sportdagcommissie (sportdagwittering@gmail.com).

- Wil je meehelpen bij een sport? Zo ja, heeft een bepaalde sport jouw voorkeur?
- Of wil je meehelpen in de hand- en spandiensten (eten en drinken verzorgen, kinderen opvangen en begeleiden, zorgen dat iedereen ingesmeerd is met zonnebrand, etc.)?
- Of wil je meehelpen in de EHBO-dienst? (hier hebben we 2 vrijwilligers voor nodig met EHBO diploma)?

GEEF JE OP! GEEF JE OP!!! Hoe meer vaders (!) en moeders meehelpen, hoe fantastischer het wordt! Een aantal kinderen vertelt ons elk jaar weer dat dit de leukste dag van het hele schooljaar is. Daar wil je als ouder toch bij zijn?!

Wanneer en hoe laat

Datum                  : Vrijdag 19 april 2024
Van                       : 8.30 - 14.00 uur
Locatie                 : OJC Rosmalen

Hoewel we heel nauwkeurig proberen in te kopen is er na afloop van de koningsspelen meestal nog wat eten van het koningsontbijt over. We gooien dit niet zomaar weg maar zoeken er een goede bestemming voor in ’s-Hertogenbosch en omstreken.  

Leden van de sportdagcommissie

 

Carlijn Crooijmans

Daisy Volleberg

Ellie Karssemakers

Hiske Möller

Lucie Hemminga

Manyin Wong

Wouter van der Loop

Wouter van Duijvenbode