Sportdag

Een jaarlijks terugkerend evenement op Wittering.nl is de sportdag. Een geweldig evenement dat mogelijk wordt gemaakt door alle enthousiaste kinderen, actieve ouders en vrijwilligers, betrokken verenigingen, scholieren van gymnasium Beekvliet en het team van Wittering.nl.

Wat houdt de Wittering.nl sportdag in? Op de sportdag is er een aanbod van zo’n 20 verschillende sporten, bijvoorbeeld voetballen, hockey, tennis, kanoën, survivalbaan, gym, mountainbiken, karate, etc etc. Het aanbod van de diverse sporten is afhankelijk van datgene wat ouders zouden kunnen en willen aanbieden en van de diverse sportverenigingen die vrijwillig hun bijdrage leveren. Uit de 20 sporten kiest elk kind een paar weken van te voren 4 sporten, welke hij/zij die dag wil gaan doen. We kiezen ervoor om onze sportdag synchroon te laten lopen met de Koningsspelen van 8.30 uur tot 14.00 uur.

Voor een impressie bekijk de filmpjes van afgelopen jaren:

2022: Impressie 2022
2021:  Impressie 2021
2019: https://www.youtube.com/watch?v=9OrkloMOd8U 
2018: https://youtu.be/pMKHlaSzptE
2017: https://www.youtube.com/watch?v=EOiIQL4WJYw
2016: https://www.youtube.com/watch?v=bHH4yF23oek
2015: https://www.youtube.com/watch?v=g8l_tOH9lYg

Kinderen nemen deel aan 4 sporten

De kinderen kiezen vooraf 4 verschillende sporten en worden hierop ingedeeld tijdens de sportdag. De planner houdt zo veel mogelijk rekening met de leeftijdsindeling per groep. De sportinstructeur heeft op die manier het minst mogelijke niveauverschil per groep. Dit indelen op leeftijd lukt echter niet altijd, maar is wel het streven.

Nieuwe sporten

Ook dit jaar is het weer gelukt om naast een hoop oude bekende sporten een aantal nieuwe sporten te introduceren. Op de eerste plaats is dat Taekwondo (vervangt Kickboxen) maar ook Rugby en Korfbal hebben wij dit jaar nieuw op het programma. Misschien het meest onbekend is de nieuwe sport disc golf/frisbee. Hieronder zie je een introductie van deze sport:
https://youtu.be/AHVF5cFDOEU

De Bambiclub

De allerkleinste kinderen uit unit 1 nemen deel aan de Bambiclub en hoeven geen sport te kiezen. De Bambiclub heeft de hele dag vaste begeleiders die met de kinderen van sport naar sport gaan. Ouders worden vooraf geïnformeerd of hun kind deelneemt aan de Bambiclub of niet.

Voor sportinstructeurs

Sportinstructeurs krijgen een week van te voren de lijst welke kinderen in elke clinic gepland zijn. Op deze lijst staat ook vermeld uit welke unit elk kind komt, waardoor je al een beetje kunt inschatten op welk niveau je jouw sport kunt geven. Als sportinstructeur dien je zelf voor de materialen te zorgen die je nodig hebt om de sport te geven. Mocht je zelf niet beschikken over de materialen, dan kan de sportdagcommissie je hierbij helpen. Het verkrijgen van de juiste materialen is hierdoor elk jaar nog gelukt.

Ruim 100 vrijwilligers! Meld je aan!

Elk jaar helpen ruim 100 vrijwillige ouders, oud-Wittering.nl leerlingen, leerlingen van het Gymnasium Beekvliet, verenigingen en het schoolteam mee om er een geweldige sportdag van te maken. Vrijwilligers kunnen zich altijd aanmelden bij de sportdagcommissie (sportdagwittering@gmail.com).- Wil je meehelpen bij een sport? Zo ja, heeft een bepaalde sport jouw voorkeur?- Of wil je meehelpen in de hand- en spandiensten (eten en drinken verzorgen, kinderen opvangen en begeleiden, zorgen dat iedereen ingesmeerd is met zonnebrand, etc.)- Of wil je meehelpen in de EHBO-dienst? (Hier hebben we 2 vrijwilligers voor nodig met EHBO diploma)

GEEF JE OP! GEEF JE OP!!! Hoe meer vaders (!) en moeders meehelpen, hoe fantastischer het wordt! Een aantal kinderen vertelt ons elk jaar weer dat dit de leukste dag van het hele schooljaar is. Daar wil je als ouder toch bij zijn?!

Wanneer en hoe laat

Datum                  : Vrijdag 21 april 2023
Van                       : 8.30 - 14.00 uur
Locatie                 : OJC Rosmalen

Partners sportdag
Stichting Gefeliciflapstaart box

Na afloop van de sportdag is er meestal nog wat eten van het koningsontbijt over. We gooien dit niet zomaar weg! Stichting Gefeliciflapstaart box komt alle restanten van het koningsontbijt bij ons, maar ook bij andere scholen in ’s-Hertogenbosch en omstreken ophalen. Vrijwilligers maken er dezelfde dag nieuwe pakketten van, waar ruim 50 gezinnen van kunnen eten! www.gefeliciflapstaartbox.nl

Leden van de sportdagcommissie

Ben Rodrigo

Sponsoring en catering

Carlijn Crooijmans

Contactpersoon ouders en vrijwilligers

Daisy Volleberg

Contactpersoon school

Ellie Karssemakers

Contactpersoon ouders en vrijwilligers

Ewoud Kolleman

Penningmeester en contactpersoon school

Hiske Möller

Catering en contactpersoon externen

Lucie Hemminga

Beheer inschrijvingen en planning

Manyin Wong

Sponsoring en catering