Stel cookie voorkeur in

Komst Sinterklaas naar Windkracht én Wittering.nl! De dag van Unit 1…

Vandaag 4 december was het dan zover: zou de Goede Sint zijn opwachting maken en naar onze mooie school in De Groote Wielen komen?

Vol verwachting kwamen de kinderen naar school; de een als zichzelf, de ander als (zwarte) piet en een enkeling zelfs als (hulp)sint. Vol verwachting en met lichte spanning zaten de kinderen om half negen klaar in de kring. Er was vandaag een extra kring in het atelier: onze gasten van De Lanen kwamen gezellig bij ons mee Sinterklaas vieren!

Eindelijk, om kwart voor negen gingen we naar het strandje. Daar zongen we uit volle borst sinterklaasliedjes als: Zie ginds komt de stoomboot, Sinterklaasje bonnebonnebonne, Daar wordt aan de deur geklopt en nog vele andere. Dit in de hoop dat Sinterklaas en zijn Pieten ons zouden horen en hun bezoek aan ons konden starten. En jawel, alsof uit het niets waren er ineens drie pieten op het strand, ze deelden pepernoten uit en brachten meteen een gezellige sfeer teweeg. Hoe zij er kwamen blijft een raadsel, maar even later doemde pakjesboot 38 (of 39?) op vanuit de verre horizon mét aan boord Sint en een delegatie van zijn Pieten; een echte Pietenbende. Hij moest schuin aan de overkant aanmeren, en na een korte trip -Sint kon nog aardig uit de voeten- werd hij warm verwelkomd door een immense groep kinderen van het gehele kindcentrum, wel zo’n kleine 1000!

Tijd om terug naar binnen te gaan. Sint kon na zijn lange trip en deze geweldige ontvangst even bijkomen met een kopje koffie, terwijl wij ons in de unit opmaakten voor het bezoek in het Atrium. Na kort spel en het eten van een tussendoortje was het tijd voor het bezoek aan Sinterklaas. Samen met de kinderen van De Groote Wielen zaten we alweer vol spanning te wachten op de Sint. De Pieten bleken een echte Pietenbende; ze maakten er meteen een groot en dol feest van; één van hen had een dans ingestudeerd op een carnavalslied ‘Het feest kan beginnen’. Sint was blij verrast, maar sprak toch ook duidelijke taal; dit was minder gepast voor zijn feest! Piet kreeg een herkansing, ook nu bleek de toch carnavaleske inslag er te zijn met het lied ‘Er staat een paard in de gang’. De sfeer werd er niet minder om, Sint vroeg echter de kinderen om hulp. Wat bleek; zij hadden samen met de juffen en meesters een lied en dans ingestudeerd ‘Van links naar rechts’. Nu was het feest helemaal compleet, allemaal van links naar rechts het hele dak dat ging eraf. Sint was tevreden met dit lied in Sinterklaasstijl, maar kon tóch niet nalaten op te merken dat ook hier een carnavalesk tintje aan zat…

Sint had het druk met nog meer bezoekjes, vandaar dat het tijd werd om af te sluiten. Maar niet voordat hij de Pieten erop attent maakte dat er nog zakken met cadeautjes lagen te wachten voor al deze lieve kinderen. Onze begeleiders kregen ze mee naar de kringen en daar werd met grote vreugde en gezelligheid gezamenlijk bekeken waarmee Sint ons verblijd had. Een prachtig gedicht waarin ieder kind even werd benoemd. En een schat aan nieuw spelmateriaal voor zowel binnen in de unit als buiten. Dank u wel Sinterklaas!!!

Nagenietend van deze gezellige gebeurtenissen zijn we in de unit lekker aan de slag gegaan met ons nieuw spelmateriaal, kleurplaten en tekeningen in het atelier, lekker bouwen, of klimactiviteiten in de speelzaal. Het was weer een gezellig FEEST!

Met als afsluiting een speciaal woord van dank voor de hulpouders en hun ondersteuning bij deze gezellige dag!