Stel cookie voorkeur in

Trigger: Macht en Bestuur

Een gemoedelijke sfeer heerst er in het koninkrijk van wittering.nl unit 1. Na het ontmoeten van onze koningin en het zingen van ons Witteringlied werden er vijf raadsleden gekozen die de koningin hielpen met het ondersteunen van de ruimtes. Dit waren hun bevindingen;

Louise raadsvrouw bouwruimtes en rechterhand: “Ik vind het gewoon leuk om te helpen, omdat ik later dierendokter wil worden en daarbij moet je ook helpen. Het is ook wel moeilijk om macht te hebben want dan moet je alles bepalen en dat is soms wel moeilijk.

Jesse raadsheer rollenspelhoek: “Ik moet zorgen voor de rollenspelhoek, het is wel veel werk. Moet steeds alles opruimen en kinderen helpen. Het is wel leuk want ik kijk wie er mag spelen en als ze niet luisteren, kunnen ze iets anders doen. Maar dat vraag ik dan wel even aan de koningin of dat mag!”

Noah raadsheer atelier: “Het was leuk, de kinderen luisterden goed en Jesse vroeg zelfs aan mij of hij in het atelier mocht. En omdat we met z’n allen gelijk zijn mocht dat wel van mij. Het is echt een leuk land in het atelier. En ik moest ook nog naar unit 3 omdat er een schoen naar beneden kwam en toen moest die jongen zich 10 keer opdrukken en dat was heel grappig.”

Kyra raadsvrouw taal-rekenruimte: “Ik moest kijken of ze het goed deden en opletten dat er niks stuk ging. Dat ging goed. Ik was gewoon steeds even bij iedereen gaan kijken en dat ik er was is al goed want dan werken ze gewoon heel hard.”

Tamara raadsvrouw bewegingsonderwijs: “In het dorp Speelzaal en buiten ging het er erg gemoedelijk aan toe. Alle inwoners gingen vredelievend met elkaar om. Als er een inwoner zich bezeerde of het niet fijn had, regelden andere inwoners of bezoekers samen dat het weer goed ging met die persoon.”

Koningin Hilde: “Wat ben ik trots op ‘mijn volk’ en dat ik mag regeren in een school/unit waar iedereen met respect en liefde met elkaar omgaat. Echt een top begin van het kernconcept Macht en Bestuur.”