Stel cookie voorkeur in

Unit 1 op pad naar film in Verkadefabriek: ’Dikkertje Dap’!

Afgelopen woensdag 10 oktober hadden we ons eerste uitje van dit schooljaar; we gingen naar de bioscoop van de Verkadefabriek in ’s Hertogenbosch. Op school startten we de dag gewoon in de kring. Daarna mochten we nog even met beperkte keuze aan het werk. In het atelier konden we tekenen, in de bouwhoeken konden we nog met divers constructiemateriaal aan de slag én we mochten buiten het schoolplein op het grasveld en in de speeltuin spelen. Daar kozen veel kinderen voor. Eindelijk was het tijd om te vertrekken. Voor we naar de bus gingen nog even een plaspauze en toen… vertrekken maar!

Met twee bussen en hele aardige chauffeurs gingen we op pad. Na veelvuldige opmerkingen als “Daar woon ik”, “Ik ken die hele wijk”, of “Zo kom je bij mijn oma” arriveerden we bij De Verkadefabriek. We werden vriendelijk ontvangen door een meneer die ons vertelde dat we in twee groepen mochten splitsen: we hadden twee hele filmzalen voor onze unit. De Vlinders en Meerkoeten bleven samen in een zaal (net als in de bus). In de andere zaal mochten de Libellen en de Kikkers plaatsnemen. Nadat we een plekje hadden uitgezocht, ging het licht uit, de film begon…

Dikkertje Dap: hij is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf uit de dierentuin waar zijn opa verzorger is. Ze zijn onafscheidelijk, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Ze missen elkaar enorm, maar Dikkertje maakt ook spannende nieuwe dingen mee en krijgt een nieuwe vriend, Yous. Dikkertje bedenkt een plan om Raf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Een erg leuke film; regelmatig klonk er een enorm gelach uit de zalen. Voor sommige van ons was het wel ‘een lange zit’ en sommigen werden er wat wiebelig van, maar ondanks dat hebben we er enorm van genoten! De beide chauffeurs hebben ons weer veilig naar Wittering.nl gebracht. Op school hebben we als afsluiting gezellig in de kringen geluncht.