Stel cookie voorkeur in

Start schooljaar

Na een lange, fijne warme zomervakantie voelt het weer erg fijn om met de kinderen van unit 1 te mogen werken. Deze periode staat het kernconcept Evenwicht & Kringloop centraal waarbij het accent ligt op tegenstellingen en het vinden van balans in jezelf en de samenleving.

Natuurlijk moesten we na zo’n lange vakantie onze eigen balans weer even zoeken maar nu we weer in ons ritme zitten gaat dat prima.

Het ritme in de muziek hebben we ook gevonden en het liedje van de omgekeerde wereld kunnen we bijna allemaal voluit meezingen. Hier komen ontzettend veel tegenstellingen in voor en het is dan ook erg grappig als we alles andersom zetten. Ook in alle functieruimtes van de unit kwamen tegenstellingen zoals groot-klein, smal-breed, licht-donker naar voren. 

Om de balans in jezelf en de ander te kunnen vinden heeft de Axenroos een prominente plek tijdens dit kernconcept. De kinderen herkennen de axen-dieren in hun eigen gedrag en door dit te benoemen worden ze hier steeds meer bewust van.

En wat zijn wij blij met al die “bevers” die aandacht hebben voor onze ruimtes en elkaar. De vele leiders (leeuwen) zijn in staat om de volgers (kamelen), goed te begeleiden en mee te nemen in de activiteiten. Zo zien we jong en oud hun talenten benutten en overbrengen op elkaar. Dat wij (begeleiders) dit waarderen als wasberen, benoemen we aan de kinderen. We nemen ook regelmatig afstand en dan genieten we als poezen van de kinderen. 

Wat zijn wij een stelletje trotse pauwen!