Stel cookie voorkeur in

Aftrap van de Dag van de Duurzaamheid op Wittering.nl

Op woensdag 10 oktober was het landelijk de Dag van de Duurzaamheid. Het klimaat verandert en fossiele brandstoffen raken op. Landelijk en lokaal ligt er een stevige opgave om duurzamer te gaan wonen, werken en leven. ’s-Hertogenbosch wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Er is dus werk aan de winkel. Met de organisatie van de Dag en de Week van de Duurzaamheid wordt hier aandacht aangegeven.

Met duurzame keuzes kunnen we niet vroeg genoeg beginnen. Daarom werd er op verschillende basisscholen op de Dag van de Duurzaamheid een duurzaam verhaal voorgelezen. Dat gebeurde door diverse collegeleden en raadsleden. Op onze school werd door wethouder Mike van der Geld de aftrap gegeven voor Dag van de Duurzaamheid. De wethouder las aan een aantal kinderen van unit 2 voor uit het boek 'De Kracht van Nieuwe Energie', dat speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid door pabo-studenten is geschreven.

Na afloop plantten de kinderen zaadjes van bomen. De geplante zaadjes gaan nu naar de kweker zodat we ze kunnen blijven volgen. Zodra ze groot genoeg zijn, krijgen ze een plek in onze gemeente.