Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief januari 2017

16-01-2017

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de Units

Kernconcept: Komende weken gaan kinderen op zoek naar de oorsprong van leven en levenskenmerken om te begrijpen wat leven, dood en levenloos is. Dit jaar is alles toegespitst op het plantenrijk. In en om de school gaan kinderen op onderzoek om planten te verkennen in verschillende levensfasen. Ook zullen zij volop gelegenheid krijgen om bonen, vruchten, bloemen, bloembollen, zaden enz. te onderzoeken, proefjes te doen, informatie te vergaren over de groeiwijze, de onderdelen van een plant en de indeling van het plantenrijk. De jongste kinderen zullen vanuit verwondering worden uitgenodigd tot waarnemen en verkennen. De oudere kinderen zullen  de betekenis van planten voor het leven van mens en dier op aarde gaan begrijpen, alsook het waarom van de groeiplaatsen van planten in ons land en daarbuiten. Bovendien zal de ontwikkeling van het plantenrijk door de tijd heen aandacht krijgen, waarom zijn bepaalde soorten uitgestorven of hebben het juist overleefd. Kortom we gaan samen met de kinderen op pad om hen bewust te maken van alles wat groeit en bloeit.

Team: eind december is Monique Peijen Leijten als mentor gestart op Wittering.nl. Welkom Monique!

Wellicht hebt u me al op school rond zien lopen want ik ben inmiddels gestart in Unit 3. Ik ben ontvangen door een waanzinnig warm, bevlogen en deskundig team en door een leuke groep kinderen. Ik ga op maandag, dinsdag en woensdag het aanbod in het atelier verzorgen. Ik ben moeder van 2 jongens van 11 en 14 jaar en woon in Tilburg. De afgelopen 10 jaar heb ik als docent in een museum gewerkt en sinds een paar jaar run ik in mijn woonplaats een eigen praktijk. Vanuit creatieve en cognitieve behoeftes begeleid ik hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen. Voor mij is het een cadeautje om op Wittering.nl te mogen werken. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop u snel te ontmoeten. 

Vanaf deze week is Mutinta met zwangerschapsverlof. Haar verlof start helaas geheel anders dan verwacht. In de kerstvakantie heeft haar man Tom een herseninfarct gehad waarvan hij nu langzaam aan het herstellen is. Wij wensen Mutinta en haar gezin heel veel sterkte en een voorspoedig herstel toe. Vrijdag kwam Mutinta nog een dagje werken, zodat ze de kinderen nog even gedag kon zeggen. Marlous Mobach gaat Mutinta tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen. Zij stelt zichzelf in de volgende nieuwsbrief aan u voor. Welkom Marlous!

Kerstviering: Het is alweer 2017, maar we willen nog graag even terugblikken op een hoogtepunt aan het eind van 2016: de kerstviering. In grote getalen kwamen we met zijn allen bijeen om het jaar gezellig af te sluiten. Enorm blij waren we met het grote enthousiasme rondom het gezamenlijk zorg dragen voor het eten en de gezellige sfeer in onze pop-up restaurants. Wat was het heerlijk! Ook buiten hebben we genoten van smeltende marshmallows bij de vuurkorf. Daarnaast konden we zien hoe groot de creatieve inzet van de kinderen en een aantal creatieve hulpouders en -grootouders geweest is voor de goede doelen. Deze creaties zijn enthousiast verkocht op de kerstmarkt. We hebben hiermee in totaal een bedrag van maar liefst €323,54 opgehaald! Dat betekent dat er zowel €161,77 gaat naar stichting Kuychi in Peru als naar weeshuis Kiota in Kenia. Grace (moeder Tommy (unit3) en Xavier (unit 2)) heeft zelf ook nog spulletjes verkocht voor stichting Kuychi en Sabrine (moeder van Eva en Xavier (unit 3)) heeft voor het weeshuis Kiota een loterij gehouden en boeken verkocht, waardoor de opbrengst voor beide doelen in werkelijkheid nog hoger lag! Wauw!
De prijzen van de loterij zijn gevallen op de lotnummers 10 en 36. Daarmee is Erwin Brouwer de trotse winnaar van een fruitmand. De winnaar van de troetelbeer met lotnummer 10 heeft echter zijn/haar prijs nog niet opgehaald, dit is nog steeds mogelijk! Je kunt je dan melden bij Eva uit unit 3.
Ook de door kinderen mede-georganiseerde Stuif Es In werd met groot enthousiasme ontvangen. Wat een talenten hebben we toch op Wittering.nl. De avond sloten we af met het zingen van verschillende liedjes. Wij hebben erg genoten van deze avond en hopen u ook. Groetjes, de Kerstcommissie

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Gevonden voorwerpen: na de kerstviering is er nog veel servies op school achtergebleven. Dit kunt u, evenals overige gevonden voorwerpen, ophalen in het halletje onderaan de trap. Graag uiterlijk woensdag zodat we daarna het halletje weer kunnen opruimen.

Korfbaltoernooi: Op dinsdag 24 januari van 08:30 uur tot 12:00 uur is er voor alle schoolverlaters in de sporthal de Hazelaar in Rosmalen een korfbaltoernooi. De kinderen worden 's morgens om 08:30 uur bij de Hazelaar verwacht en opgevangen door Valerie (gym). Ze hoeven dus niet eerst naar school. Kinderen moeten zorgen voor gymkleding, gymschoenen, een tussendoortje en lunch.
Er is een aantal ouders nodig om de teams die dag te begeleiden en aan te moedigen. Deze ouders fietsen indien mogelijk, ook met de kinderen mee terug naar school of rijden terug (laat in dat geval even weten voor hoeveel kinderen je plaats hebt in je auto). Ook als je alleen tijd hebt om de kinderen om 12.00 uur terug naar school te rijden is dat erg helpend. Opgeven kan tot 18 januari met een mail naar valerieruijs@wittering.nl.

Oudervereniging

Kwartaalstart: maandag 13 februari 20-22u 
Thema: waartoe dient ons onderwijs? 
Spreker: Claire Boonstra 

Dit keer hebben wij gekozen voor een Thema bijeenkomst van 20-22u zonder kinderen.

Deze avond wordt er een voordracht gegeven door spreker Claire Boonstra. Met haar organisatie 'Operation Education' die ze in 2012 oprichtte, verkent Claire de leersystemen van de toekomst en bevraagt het onderwijssysteem van vandaag. 

Waarom hebben we lange zomervakanties? Waarom jaarklassen? Waarom 10-minuten gesprekken? Waarom gebruiken we gestandaardiseerde toetsen? Waarom één goed antwoord? Waarom krijgen studenten cijfers? Waarom labelen we leerlingen? Waarom zittenblijven? Waarom moet iedereen voldoen aan dezelfde norm? Waarom is ‘hoger’ geassocieerd met ‘iets in je hoofd’ en doen en ‘lager’ met ‘iets met je handen doen’? Waarom duren lessen 45 of 50 minuten? Waarom start school om 8.30u? Waarom huiswerk? Waarom nablijven? Waarom stil zitten? Waarom …

Dit zijn allemaal vragen waar Operation Education een antwoord op probeert te vinden. 

Wittering.nl heeft natuurlijk al een heel nieuwe visie op leren en organiseert al veel anders dan het traditionele onderwijs. Het concept is echter wel nieuw en iets wat nieuw is roept automatisch vragen op. Door het organiseren van deze avond hopen wij dat ouders de antwoorden vinden op vragen rondom dit unieke concept.

Kom je ook?  Meld je dan aan via info@wittering.nl of vul je naam in op de lijst bij de ingang. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 februari.

Meer info over onze spreker vind je op www.operationeducation.nl en op www.claireboonstra.com.

Medezeggenschapsraad

Meeloopdagen: Een aantal maanden geleden zijn Karin en ik  begonnen om de meeloopdagen met ouders gezamenlijk af te sluiten, we delen de ervaringen met elkaar en zien verschillenden invalshoeken van ouders uit alle units. De bevindingen worden meteen teruggekoppeld aan het team zodat we de observaties op de werkvloer kunnen meenemen. Daarnaast verzamelen we alle reacties en zullen tegen einde van het schooljaar inventariseren welke vragen en behoeften naar voren komen en ons daarin verder verdiepen. Groet, Margarita Galen, MR

BSO

Nieuws van de BSO: Gelukkig nieuwjaar allemaal! Maandag 9 januari heeft onze stagiaire Suzan een nieuwjaarsborrel voor de kinderen van de BSO georganiseerd. Met een hapje en een drankje hebben we getoost op het nieuwe jaar!

Team: Babynieuws! Hoera! Iets eerder dan verwacht is Els bevallen van een prachtige dochter, ze heeft de naam Isa gekregen. Alles gaat goed met moeder en dochter. Gefeliciteerd Els, Toon en grote broer Noah! Geniet van jullie mooie gezin!

Na de kerstvakantie is Manouk bij ons gestart met haar stage, zij volgt de opleiding SPW3 en zit in het laatste schooljaar. U kunt haar tegen komen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag bij de bovenbouw groepen. We wensen haar veel succes en plezier bij BSO wittering.nl!

EHBO en BHV trainingen: Alle BSO medewerkers zijn in het bezit van een EHBO en BHV diploma, om dit certificaat te behouden is er 1x per jaar een herhalingscursus. Deze cursus zal in de maand januari plaats vinden. Onze collega's van de Groote Wielen helpen ons bij het invallen, zodat iedereen de herhaling kan bijwonen. We hebben het zo gepland dat de kinderen er zo weinig mogelijk last van hebben.

GGD Rapport: In November is de GGD inspectie bij ons op de BSO langs geweest, om te kijken of we aan alle eisen voldoen. Ze waren erg tevreden over ons! We hebben het rapport inmiddels gekregen en mogen we met jullie delen. U kunt het rapport vinden onder het kopje 'opvang' op de website.

Sluitingsdagen en Studiedagen:
BSO Wittering.nl is het gehele jaar geopend, behalve tijdens de nationale feestdagen. Dat betekent dat de kinderen tijdens de schoolweken, vakantieweken en sluitingsdagen van school (zoals studiedagen) opgevangen kunnen worden.
Vrijdag 3 februari heeft school een studiedag, graag horen wij welke kinderen er naar de BSO komen! In de ochtend sluiten de BSO collega's aan bij het programma van school.

Inschrijven vakantie BSO: Indien u aanmeldt vóór 19 januari 2017 bent u gegarandeerd van een plek. Let op! U ontvangt een bevestigingsmail van de inschrijving. Beseft u na deze inschrijving dat u toch nog opvang nodig heeft, dan bekijken we aan de hand van de planning of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Om mogelijke teleurstelling te voorkomen, raden wij u aan vóór 19 januari te reageren op de mail van de administratie. Geen mail of bevestiging ontvangen? Mail dan naar plaatsing@onskindbureau.nl.

NICE TO KNOW

Open dagen: Voortgezet Onderwijs klik hier.

Snuffelstages Jeroen Bosch College:
Het Jeroen Bosch College zet de komende weken haar deuren open voor alle leerlingen van groep 8 die een mavo-, havo-, atheneum- of een gymnasium advies hebben. Op die manier kunnen zij zelf zien hoe de school in de praktijk werkt. Je krijgt enkele vaklessen, bekijkt het gebouw op een normale schooldag en mag alle vragen stellen die je kunt bedenken. Via de website – www.jbc.nl – kunnen leerlingen zich inschrijven.