Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief oktober 2016

01-10-2016

Need to Know

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Ontwikkelingen/beleid

Verkeer: In het kader van project ‘Duurzaam verkeersveilige schoolomgeving’ is er vorig jaar een verkeersgroep samengesteld om de knelpunten in de routes tussen school(Windkracht 5 gebouw) en thuis te inventariseren. Deze verkeersgroep bestaat uit een verkeersdeskundige van de gemeente Den Bosch (Koen Geijsbrechts), de directeuren van Wittering.nl (Karin van Zutphen)  en KC de Groote Wielen (Hanneke Hens) en een ouder namens Wittering.nl (Laura van den Bol, moeder Lucie van der Donk, unit 1) en een ouder namens KC de Groote Wielen (Paul Hendrix).

Vorig jaar konden ouders en leerlingen op een plattegrond in het Atrium knelpunten kenbaar maken. Hieronder volgt een inventarisatie van de knelpunten en de stand van zaken per knelpunt.

Klik hier om de inventarisatie van de knelpunten en de stand van zaken per knelpunt te bekijken.

                                      

Nieuws uit de Units

Kernconcept: Het kernconcept waarmee we dit jaar van start zijn gegaan is Binding. De insteek is deze keer zorg en cultuur. We kijken hoe zorg, vroeger en nu, in het gezin geregeld is, zowel in Nederland als in andere landen. Maandag gaat het volgende kernconcept van start “Tijd en ruimte”, met als insteek tijdsbesef.

Unit 3 Alle schoolverlaters zijn samen met hun ouders/verzorgers maandag 10 oktober van 17:00uur tot 18:00uur uitgenodigd voor de voorlichting over de overgang van het primaire onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Uiteraard zijn ook de andere geïnteresseerde ouders/verzorgers en kinderen van unit 3 van harte welkom. Tijdens dit uur zet het team van unit 3 de verschillende fasen van het proces uiteen en wordt er informatie gegeven over de verschillende stromingen in het vervolgonderwijs.  

Krentenbaard: in unit 1 is krentenbaard geconstateerd. Meer info klik hier.

                                     

BSO

Afscheid Emmy: Dag allen, Na 3 super leuke jaren als begeleider op de BSO te hebben gewerkt, is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging! Per 10 oktober ga ik een traineeship starten als beleidsmedewerker sociaal domein bij een gemeente. Dat betekent dat ik deze week al afscheid heb genomen van collega’s en kinderen van de BSO. Ik kijk met een glimlach terug op een leerzame tijd, neem veel goede ervaringen en herinneringen mee en ga Wittering.nl ontzettend missen! Groetjes en wellicht tot ziens, Emmy

Studiedag 31 oktober: Maandag 31 oktober heeft school een studiedag, de bso is gewoon geopend. Mocht u deze dag opvang nodig hebben dan kunt u dit aangeven bij de bso, graag vóór 10 oktober! Wanneer je deze dag al opvang hebt, hoef je alleen de ochtend bij te kopen. Ook kun je de middag met de ochtend ruilen, je hebt dan opvang van 8.30u – 13.00u

Vakantie-bso Na de herfstvakantie kunt u zich aanmelden voor de kerstvakantie bij de administratie, administratie@dewittewielen.nl Voor de sluitingsdatum opgeven is gegarandeerd opvang.

Bereikbaarheid Bso We zien dat veel ouders ons weten te bereiken via het mailadres van de bso: bso@wittering.nl. Super fijn dat alle ruilingen/afmeldingen hier op doorgeven worden!

                                                   

Nice to Know

Kinderboekenweek: De kinderboekenmarkt is nog t/m vrijdag 7 oktober te bezoeken. Hier kunt u boeken bestellen voor uw kind(eren) De school krijgt hier een percentage van, waarmee wij extra materiaal kunnen aanschaffen. Zeker aan te raden om samen naartoe te gaan!

Voorlezen door opa’s en oma’s: Dit jaar willen we deze Kinderboekenweek afsluiten met een voorleesmoment/vertelmoment door opa’s en oma’s. Daarom zijn we op zoek naar opa’s en oma’s (en iedereen die zich ook voor altijd jong voelt!) die op vrijdag 14 oktober 2016 van 13:15-13:45 uur willen voorlezen aan de kinderen. Ook is het mogelijk om aan de hand van een voorwerp te vertellen aan de kinderen. Zorgt u zelf voor een voorleesboek of een voorwerp? Opa’s en oma’s kunnen zich opgeven bij de desbetreffende leerkracht. We horen graag uiterlijk vrijdag 7 oktober van u. Graag aanmelden bij de regisseur van de betreffende unit.

Bieb: Activiteiten in de bibliotheek in oktober klik hier

Kinderboekentips in het kader van de Kinderboekenweek klik hier

Spaaractie: spaart u ook mee voor Wittering.nl bij de Jumbo in Rosmalen. Meer info klik hier.

Speur en spellentocht in het kabouterbos: Kom gezellig op zondagmiddag 9 oktober 2016 naar “Het Kabouterbos” (Oude Baan-Oost, tegenover het crematorium) en wandel samen met de kabouters langs een route vol spelletjes en activiteiten! Neem gerust je vriendjes, papa, mama, opa en oma mee. Meer info klik hier  Oproep ouders klik hier.  

Gezinsvieringen Laurentiuskerk klik hier.

Van 3 tot 9 oktober 2016 vindt de “Week van de Opvoeding” plaats. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Meer info klik hier.

Wie wordt de nieuwe Jeugdprins(es) van Zandhazendurp 2016/2017 ? Klik hier voor meer info.