Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juli 2016

01-07-2016

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

We zijn alweer beland bij de allerlaatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De zon begint zich gelukkig al iets meer te laten zien, zodat we alvast in de stemming komen. We wensen alle kinderen en gezinnen een hele fijne tijd en zien jullie graag gezond en wel weer in het nieuwe schooljaar!

Ontwikkelingen/beleid

Website & App Tijdens de laatste kwartaalstart is de nieuwe website en de app gelanceerd. Hebt u de app ook al gedownload? De nieuwe app van Wittering.nl is te downloaden via: De app van Wittering.nl is te downloaden via: IOS of GooglePlaystore Zie ook de folder

Ziekmelden: Via de app kunt u vanaf nu uw kind ziekmelden. Vriendelijk verzoek om hiervan gebruik te maken, zodat we een goed overzicht hebben van wie afwezig is en wie niet. U hoeft dan niet meer naar school te bellen, de app geeft de melding door aan het team. Wanneer er bijzonderheden zijn die u graag persoonlijk met ons deelt, blijft telefonisch contact uiteraard wenselijk.

Meedraaidag ouders/verzorgers: Samen met de MR hebben we bedacht dat we de meedraaidagen van de ouders/verzorgers verder inhoud willen geven door de desbetreffende ouders op woensdag om half 2 uit te nodigen voor een kopje koffie op kantoor. Daar kunnen we de eerste bevindingen van de dag met elkaar delen en eventuele vragen gezamenlijk bespreken. Margarita (MR) en Karin (school) zullen elkaar afwisselen als gastvrouw/gespreksleider.

Nieuws uit de Units

Overvliegen: Donderdag 21 juli staat het overvliegen gepland. Alle ouders/verzorgers van de desbetreffende overvliegers zijn geïnformeerd en van harte uitgenodigd om er vanaf half 2 bij te zijn. We wensen de kinderen een soepele overgang en veel leerplezier in de nieuwe unit.

                

Ouderverening

Kledinginzameling: Op 27-9 zal de kledinginzameling weer plaatsvinden. In de ochtend vanaf 9 uur zal de kleding weer worden opgehaald. Kijk alvast uw kasten door en gooi het niet weg. Bewaar het in zakken voor onze inzameling. De kleding gaat naar een goed doel en de opbrengst van de inzameling komt ten goede aan de oudervereniging. 

Wandeldriedaagse: We kijken terug op een drukbezochte wandel driedaagse. Jochem en Mieke Klerkx hebben de afgelopen jaren hard meegewerkt aan de organisatie. zij hebben aangegeven hier mee te willen stoppen. We hebben gelukkig ook alweer een nieuw lid voor deze commissie gevonden in Lucie Hemminga. Jochem en Mieke, bedankt voor de inzet van de afgelopen dagen. Hierbij een kleine attentie! Deze komt  jullie snel tegemoet.

Jaarvergadering en jaarstart 2016-2017: Zet allemaal alvast 21 september in jouw agenda. De jaarvergadering van de oudervereniging is dan gecombineerd met de jaarstart. Deze start is alleen voor ouders/ verzorgers en zonder kinderen. Tijdstip 20.00 tot 22.00 uur. Exacte invulling volgt, maar zet het alvast in je agenda. 

Aan alle ouders/verzorgers van Wittering.nl

Ik ben Mandy Arens en werk op BSO Wittering.nl en ik ga 29 september 2 weken naar Afrika om daar vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis gelegen in Oeganda. Dit weeshuis wordt gesteund door een aantal super enthousiaste vrijwilligers waarvan er 1 in NL woont, Annemie, met haar ga ik mee. Annemie is in NL altijd bezig met het opzetten van allerlei doelen om geld in te zamelen voor dit weeshuis. Dit geld wordt rechtstreeks meegenomen naar Oeganda en ter plekke wordt daar iets mee gedaan, zoals bijvoorbeeld een bakfiets waar veel kinderen in vervoerd kunnen worden, nieuwe leslokalen en medische zorg bieden aan kinderen. Graag wil ik me hiervoor inzetten samen met Wittering.nl en ook een leuk bedrag meenemen waar men iets mee kan doen als ik daar ben. Ik zou de kinderen graag laat zien hoe de kinderen daar leven en hoe belangrijk het kan zijn dat je elkaar helpt en steunt. Hoe fantastisch zou het zijn als kinderen zich hiervoor inzetten en hun steentje bij willen dragen. Door kinderen voor kinderen!

Voorafgaand aan de jaarstart, op 21 september van 19.00 – 20.00 uur, zal ik een fair organiseren waarbij het doel is om geld in te zamelen voor bovenstaande. U bent allen van harte welkom. 

Verdere informatie volgt nog, kijk vast voor meer info over het weeshuis op: www.welcomehomeafrica.nl

 

      

BSO Wittering.nl

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen gaat Inge vanaf de zomervakantie haar nieuwe taak als pedagogisch coach vervullen binnen de kinderopvang in Windkracht 5. Inge blijft het BSO team pedagogisch coachen en ondersteunen. Verder wordt het een zelfsturend team, waarbij u op de groep terecht kan voor ruilingen, extra opvang etc. Marinka is aanspreekpunt voor de BSO naar het MT van school. Uiteraard kunt u Karin altijd aanspreken mocht dit nodig zijn.

Op de website en de app vindt u alle informatie over de bereikbaarheid van de BSO.

Vakantie BSO: Nog een even en dan kunnen jullie genieten van een heerlijke vakantie. De vakantieBSO is er weer helemaal klaar voor! Het programma staat op de website van Wittering.nl en op www.windkracht-5.nl. We maken tijdens de vakantie gebruik van de ingang bij DGW schoolplein. Er zal elke dag een whiteboard staan met informatie in welke lokalen we zitten en welke medewerkers aanwezig zullen zijn!

      

 

NICE TO KNOW

Badminton: Alle kinderen van de groepen 6 zijn uitgenodigd op zaterdag 16 juli van 9.15 tot 12.00 uur een ochtend mee te trainen en te spelen bij badmintonvereniging De Sparrenburg. Je hoeft jezelf niet aan te melden (het mág wel: via een mail naar info@bvsparrenburg.nl) en je kunt zo binnenlopen. Voor kinderen die zelf geen racket bezitten, hebben wij er wel een te leen. Komt zaterdag 16 juli niet goed uit, maar wil je op een andere zaterdag verder kennismaken, neem dan contact op met Mattie Daniëls. Secretaris van BV Sparrenburg info@bvsparrenburg.nl 073-5214409

The Challenge: Het kindervakantieweek traject, the Challenge!! Dit is echt een unieke kans om kinderen tussen de 7 en 15 jaar muziek te laten ontdekken. Voor jonge kinderen is het maken van muziek een goede ontwikkeling. Dit project is tot stand gekomen door samenwerking tussen, Drumfanfare Amantius en de gemeente 's-Hertogenbosch. Mede door deze samenwerking is het een laagdrempelige invulling van de kindervakantie week. Geheel kosteloos, bieden wij een week lang een lesprogramma aan. De lessen zijn individueel en in groepsverband. Muziek maken doe je tenslotte samen. En wat is nu mooier, dan op het eind van de week samen een optreden te verzorgen! Wij hopen op veel interesse. Voor meer info: Facebook.com/The-Challenge-Amantius Voor vragen of aanmelden: kvw@amantius.nl

 

Boekentips: Het is weer bijna vakantie. Tijd om te lezen! Maar welke boeken zijn een aanrader? Hier een paar mooie boeken per leeftijdsgroep. Leuk om voor te lezen en om zelf te lezen! Deze boeken zijn natuurlijk allemaal te vinden in de schoolBiEB en in de stadsBiEB.

Twitter: De teller staat op 686 volgers. U volgt ons toch ook? https://twitter.com/witteringnl