Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juni 2016

01-06-2016

NEED-TO-KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

 

Ontwikkelingen/beleid

Website & App

Tijdens de laatste kwartaalstart is de nieuwe website en de app gelanceerd. Hebt u de app ook al gedownload? De nieuwe app van Wittering.nl is te downloaden via:

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/wittering.nl/id1115107143...

Android: https://play.google.com/store/apps/details…

 

Ziekmelden

Via de app kunt u vanaf nu uw kind ziekmelden. Vriendelijk verzoek om hiervan gebruik te maken, zodat we een goed overzicht hebben van wie afwezig is en wie niet. U hoeft dan niet meer naar school te bellen, de app geeft de melding door aan het team. Wanneer er bijzonderheden zijn die u graag persoonlijk met ons deelt, blijft telefonisch contact uiteraard wenselijk.

                          

Formatie

De formatie voor volgend schooljaar is rond. We hebben de nieuwe indeling zorgvuldig doorgesproken met de MR en zij hebben ingestemd met ons voorstel. Voor het komende jaar willen we hier en daar een enkele verplaatsing gaan uitvoeren, vanuit de talenten van de verschillende mensen en combinaties in een Unit. We hebben er het volste vertrouwen in dat deze formatie helpend gaat zijn bij het verwezenlijken van onze doelen voor de komende jaren.

Unit 1:

Marianne Rongen

Grada Abrahams

Judith van Boxtel

Hilde Kluitmans

Mutinta Leermakers

Tamara Klokgieters

 

Unit 2:

Melanie de Koning

Roger Jansen

Lenie Berben

Michelle Beekwilder

Belgin Surat

Marja Vermeulen

 

Unit 3:

Marieke van de Ven

Guus Schonenberg

Marita van den Heuvel

Larissa van Boxtel

Laura Ketelaars

Marion Nelissen

Sabrine Roelofs

 

Specialisten:

Natasja van Schijndel (dans & drama)

Hilde van den Bergh (gym)

                          

Buitenterrein

Voor de aanleg van de nieuwe struintuin op het schoolplein zijn we hard aan het sparen. Verschillende acties (Kaartenactie & Rabobank Clubkas Campagne) hebben ervoor gezorgd dat we wat extra geld bij elkaar konden verzamelen. Op dit moment is een ontwerpster bezig met het uitwerken van het ontwerp van de struintuin. Voor de zomer wordt er nog gestart met de aanleg.

Vanuit een ongelooflijk vriendelijke hoek kwam het aanbod om een zomerloterij te organiseren, waarbij de opbrengst rechtstreeks naar de struintuin kan. Deze anonieme ouder heeft gezorgd voor mooie prijzen. Elk kind dat loten koopt, ontvangt in ieder geval een troostprijsje. Vanaf maandag 27 juni start de lotenverkoop tot vrijdag 8 juli. Elke dag kunt u om 14:00uur in de eindkring bij de volwassenen voor 2 euro per lot, loten kopen.

Maandag 11 juli worden de winnaars bekend gemaakt en kan iedereen zijn prijsje ophalen in de eindkring van die dag.

We hopen op een hoge verkoop van de zomerloterij!

 

Nieuws uit de Units

Team

Afgelopen weekend is Marion getrouwd met haar Gérard. We wensen hen een lang en gelukkig leven samen.

 

Oudervereniging

Oproep hulpouders.

We zijn nog steeds op zoek naar ouders die af en toe mee kunnen helpen met activiteiten, zoals Sinterklaas, kwartaalstart etc. Heb je hier af en toe zin in en tijd voor meld je dan snel aan via oudervereniging@wittering.nl

 

Wandeldriedaagse

De Wandeldriedaagse was weer een groot succes. Dank je wel aan alle ouders. Met name dank aan de leden van de commissie die de laatste keer het evenement hebben georganiseerd. Jochem en Mieke Klerkx willen we met name bedankt voor de laatste keer dat zij het mede georganiseerd hebben. Bedankt voor de inzet!! 

                         

BSO

Zomervakantie 2016

De inschrijving voor opvang in de zomervakantie is inmiddels gesloten. Bent u nog vergeten om uw kind in te schrijven, neem dan snel contact op met administratie@dewittewielen.nl.

 

Studieweek 20 t/m 24 juni.

Fijn dat iedereen zich heeft ingeschreven. Denkt u eraan dat vrijdag 24 juni de BSO gesloten is?

Wij zitten in de studieweek gewoon in onze eigen BSO lokalen.

 

Bereikbaarheid BSO

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 073-8507765 of 7767

Iedere maandag, dinsdag en donderdag vanaf 10:00 uur.

Woensdag en vrijdag zijn we telefonisch bereikbaar vanaf 13:30 uur.

Wilt u ruilen, een extra dag, afmelden etc. dan kan dit altijd op de groep, maar u kunt ook een mail sturen naar: bso@wittering.nl

 

Functieverandering Inge v Boxmeer

Vanaf de zomervakantie ga ik een nieuwe functie vervullen binnen de Kinderopvang in Windkracht 5. Ik ga als pedagogisch coach in de opvang verder. Mijn taken zullen bestaan uit het coachen van pedagogisch medewerkers, verzorgen van inhoudelijke vergaderingen en trainingen binnen de kinderopvang. De organisatorische taken van mij worden door het team van BSO Wittering.nl opgevangen. De pedagogische begeleiding blijf ik verzorgen. Voor vragen kunt u altijd terecht op de groep van uw kind. U kunt bellen maar ook naar de groep mailen. Mocht u uw vraag niet bij de groep kwijt kunnen, dan is Karin het aanspreekpunt.
Ik wil u als ouder alvast bedanken voor de prettige samenwerking. We komen elkaar vast nog tegen op de werkvloer.

Inge

                             

 

NICE-TO-KNOW

 

Twitter: de teller staat op 674 volgers! U volgt ons toch ook?

 

Luizen: er zijn weer luizen geconstateerd in verschillende units. Wilt u uw kinderen regelmatig controleren. Meer info klik hier

Ook is er krentenbaard vastgesteld. Meer info klik hier

 

Internationaal jeugdschaaktoernooi

Voor de 39e keer organiseert de Schaakvereniging Mierlo-Geldrop traditiegetrouw op de laatste zondag van september in Mierlo haar schaaktoernooi voor jeugdteams. Meer info klik hier.

 

Zomerlezen met de VakantieBieb!

Door te lezen in de zomervakantie houden kinderen hun leesniveau op peil. Dit kan heel goed met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek. In de app staat een ruime selectie van digitale kinderboeken (e-books). Voor ieder kind vanaf zes jaar is wel iets leuks te vinden. Ook voor volwassenen is er genoeg te vinden. Het enige dat u hoeft te doen, is de app op uw tablet of smartphone te zetten en de e‐books te downloaden. Eenmaal gedownload kunt u de boeken offline lezen. Laat de zomer maar komen! De nieuwste versie van de VakantieBieb is van 1 juni t/m 31 augustus beschikbaar in de App Store of Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl.

 

Info over de SchoolBieb klik hier.

 

Team & oudervereniging Wittering.nl