Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief oktober 2020

29-10-2020

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we je informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Team: Dit schooljaar lopen er op onze school vier stagiaires/studenten rond. Melissa, Yvonne, Dorieke, en Fenne stellen zich in de maandelijkse nieuwsbrieven beurtelings aan je voor. Deze maand is Yvonne aan de beurt.

Hallo allemaal, mijn naam is Yvonne. Samen met mijn man en 2 dochters (11 en 14 jaar) woon ik in Rosmalen. Ik hou van het buitenleven: wandel en fiets regelmatig door de natuur, dorp en stad. En in de vakanties ga ik graag naar het zonnige en culinaire Frankrijk, Italië of Spanje. Mijn achtergrond is diëtist en heb vele jaren gewerkt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in de voedingsadvisering-  en begeleiding. Nadat ik ben gestopt in het ziekenhuis, heb ik mij ingezet als vrijwilligster bij Humanitas en de Tussentijdse Schoolse Opvang en dat doe ik nog steeds. De interactie met en tussen kinderen en het bieden van ondersteuning op diverse vlakken maken dit werk leuk. Dat was voor mij een reden om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om verder te professionaliseren. Ik denk deze gevonden te hebben in de opleiding onderwijsassistent. Afgelopen september ben ik gestart en ben blij dat ik mijn stage mag lopen op Wittering.nl. Donderdag en vrijdag ben ik aanwezig bij de kinderen in unit 4. Wil je iets weten of heb je vragen, stel ze me gerust!

Update COVID-19: Het coronavirus grijpt nog steeds om zich heen. Gelukkig hebben we het virus tot op heden buiten de school weten te houden. We willen er als school alles aan doen om het virus zo weinig mogelijk kans te geven en iedereen gezond te houden. Naast hygiënemaatregelen beperken we bezoek van buiten zoveel mogelijk en vragen we eventuele bezoekers een mondkapje te dragen wanneer zij zich door onze school bewegen. Dit vragen we ook van jou als ouder wanneer je bijvoorbeeld in school moet zijn voor een fysiek rapportagemoment. 

Het regieteam heeft in afstemming met de MR een achttal scenario's uitgewerkt met betrekking tot onze bezetting en de vormen van onderwijs die daarbinnen mogelijk zijn. Deze scenario's zijn via deze link te bekijken. Ons streven is natuurlijk om zo lang mogelijk in scenario 1 te blijven, maar we hopen dat dit overzicht je inzicht en houvast geeft in deze onzekere tijden. Heb je hierover vragen, stel ze ons gerust!

Oproepje unit 2: Hoi, ik ben Dorieke Houthuijzen en ik loop stage in unit 2. Voor een schoolopdracht heb ik activiteiten ontworpen rondom het thema afval en recyclen. Met de kinderen bekijken we wat er met afval gebeurt als het wordt opgehaald, wat we van afval kunnen maken en hoe verschillend afval klinkt. Uiteindelijk gaan we op zelfgemaakte muziekinstrumenten spelen. Graag zou ik ouders betrekken bij de activiteiten, vanwege de coronamaatregelen is dit even zoeken naar de wijze waarop. Mijn vraag aan jullie is om afval te verzamelen, dat de kinderen kunnen gebruiken bij het project. Omdat wij met het afval muziekinstrumenten gaan maken, is het handig om vooral de volgende spullen (schoon) te verzamelen: 

  • plastic flesjes 
  • wc rollen 
  • blikken 
  • glazen potjes (of koffiemelk flesjes).  

Ik ben aanwezig op maandag en dinsdag, dus als je de spullen persoonlijk aan me wilt overhandigen bij de poortjes dan kan dat op die dagen. Het materiaal mag ook aan de kinderen meegegeven worden. Dankjewel en met vriendelijke groet, namens unit 2, Dorieke Houthuijzen. 

Bloemenbank: Afgelopen maandag is de bloemenbank gevuld met plantjes en struiken. We zijn heel blij met het resultaat. Zo zijn we weer een stukje verder in de realisatie van ons buitenruimteproject. Morgen wordt de bloemenbank 'officieel' geopend. Iedereen die vorig schooljaar een sponsorbijdrage aan de buitenruimte heeft gedaan via de crowdfundingwebsite, ontvangt als blijk van waardering een stekje.

Oudervereniging

Ouderbijdrage: Ook dit jaar lopen de betalingen van de ouderbijdrage via iDeal goed. Inmiddels is er voor 233 leerlingen betaald. Wij willen je graag bedanken voor de vlotte medewerking. Binnenkort zullen we de ouders/verzorgers van de ontbrekende bijdragen (circa 26) nog een betalingsherinnering sturen.

Verbondenheid in Corona-tijd: Mis jij het ook dat je niet even zomaar de school binnen kunt lopen? Of de gezelligheid van de BBQ in juni, waar je gezellig kunt kletsen met andere ouders onder het genot van een drankje en een hapje? Het bestuur van de oudervereniging en het schoolbestuur buigen zich momenteel over de mogelijkheden om toch op enigerlei wijze samen te komen met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Denk aan een digitale gastspreker, een huiskamerquiz of podcast. Heb je een goed idee of initiatief? We stellen je inbreng zeer op prijs! Laat het ons weten via oudervereniging@wittering.nl.

Donatie compensatie ouderbijdrage afgelopen schooljaar: Graag willen wij nog een keer onder de aandacht brengen dat het mogelijk is om de korting die je hebt gekregen ter compensatie van de ouderbijdrage van vorig jaar beschikbaar te stellen aan schoolbestedingen. Voor de volgende 2 doelen, samen met Karin geselecteerd, zijn dergelijke extra bijdragen erg welkom.

  • Buitenruimte: het buitenlokaal en beplanting van de bloembak zijn projecten die we graag dit jaar nog willen afronden. Daarnaast is onderhoud nodig, zoals vervanging van de zandbak of houtsnippers. 
  • Gastdocent techniek: voor het uitnodigen van een gastdocent die kinderen kennis laten maken met techniek.

Mocht je bereid zijn (een deel van) je teruggave aan een van deze doelen te willen doneren, dan vragen we je de donatie over te maken naar:
IBAN: NL 67 TRIO 0777928744
T.n.v. Oudervereniging van Wittering.nl
O.v.v. : "buitenruimte" of "gastdocent"
Mede namens het schoolteam, heel hartelijk dank indien je beslist te doneren!!

Nieuws vanuit de opvang

Nieuw gezicht: Per maandag 26 oktober versterk ik het BSO team van Wittering.nl en ik wil me natuurlijk even voorstellen aan jullie. Mijn naam is Jolanda Wimmer en ben al wat jaartjes werkzaam bij Ons Kindbureau en sommigen zullen me al gezien hebben binnen de noodopvang. Voorheen werkzaam bij KC De Sprong. Ik ben enthousiast en heel benieuwd naar de kinderen en hun verhalen en zie er naar uit jullie te ontmoeten. Ik heb er zin in en hoop samen met mijn collega's en jullie kinderen van iedere dag 'n bijzondere te maken! Tot gauw! Jolanda

NICE TO KNOW

Wijkhelden: Er is te veel zwerfafval. Help jij ook mee met opruimen? In je eentje of met wat buurtgenoten? Of met een groepje kinderen? Zij krijgen er ook nog eens een zakcentje voor. Dat motiveert om mee te helpen, maar het maakt ze ook bewust van zwerfafval en de impact ervan op het milieu. Zo zetten we een flinke stap richting de eerste zwerfafvalvrije generatie! Wil je meer weten over de Wijkhelden? Of je direct aanmelden? Ga naar www.s-hertogenbosch.nl/wijkhelden of stuur een e-mail naar wijkhelden@s-hertogenbosch.nl. Samen zorgen we voor een schone buurt!

Sinterklaas Knutsel Middag: Op zondagmiddag 15 november organiseert Windkracht 5 de Sinterklaas Knutsel Middag. Meer informatie vind je op deze flyer.