Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief oktober 2020

01-10-2020

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we je informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Vorige week woensdag is Laura bevallen van een prachtige zoon Jax. Gefeliciteerd Laura en Rick, wij wensen jullie heel veel geluk en gezondheid!

In maart verwachten Valerie en haar partner Rein hun eerste kindje. Gefeliciteerd Valerie! We wensen je een voorspoedige en relaxte zwangerschap.

Dit schooljaar lopen er op onze school vijf stagiaires/studenten rond. Melissa, Yvonne, Kelly, Dorieke, en Fenne stellen zich in de maandelijkse nieuwsbrieven beurtelings aan je voor.

Hallo allemaal! Ik ben Melissa, ik ben 22 jaar oud en kom uit Waalwijk. Naast studeren ga ik graag een stukje wandelen, koffie drinken met mijn oma of bijkletsen met vriendinnen. Dit jaar kom ik mijn afstudeerstage doen op Wittering.nl in unit 4 en ben ik vooral te vinden op het breinplein en in het atelier. Hiervoor heb ik al op verschillende reguliere basisscholen stage gelopen en heb ik op een SBO stage gelopen. Ik heb super veel zin om hier op Wittering.nl nieuwe ervaringen op te mogen doen en ben benieuwd wat dit jaar mij gaat brengen.

Kernconcept: Op dit moment staat het kernconcept Binding centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Ventilatie: Voor de volledigheid willen wij je laten weten dat de ventilatie in ons schoolgebouw voldoet aan de huidige richtlijnen van het RIVM. 

Eigendommen: Als kinderen met spullen naar school komen, vertrouwen we erop dat kinderen met hun eigen spullen weer naar huis gaan. We merken dat er enerzijds veel spullen van kinderen blijven liggen en anderzijds er ook af en toe spullen verdwijnen. We hebben dit in de kringen besproken met de kinderen, het zou fijn zijn als dit thuis ook jullie aandacht heeft.

Portfoliogesprek: Op dit moment vinden de portfoliogesprekken voor unit 3 en 4 digitaal plaats, met uitzondering van het eerste gesprek in unit 3. Een ouder benadrukte bij ons het belang van de interactie tijdens het portfoliogesprek tussen kind, ouder en professional waarbij het kind de leiding heeft. Mocht je dit gevoel delen, geef het ons dan tijdig aan dan kunnen we het portfolio op het afgesproken moment via Teams laten plaatsvinden waarbij het kind vanuit huis dit gesprek zal leiden.

Dringend hulp gevraagd: Tijdens de schooltuinochtend van aanstaande zaterdag, 3 oktober, worden er flink wat plantjes geleverd die een plekje mogen krijgen in onze schooltuin. We zijn dringend op zoek naar ouders die een handje willen helpen met het planten van de plantjes en om, als er nog ruimte voor is, wat snoeiwerk te verrichten. Er wordt tussen 09.00 uur en 12.00 uur gewerkt. We werken lekker buiten en uiteraard houden we anderhalve meter afstand. Heb je zin en tijd? Meld je dan bij Tamara via tamara.klokgieters@signumonderwijs.nl. Breng gerust je kinderen mee! Ook als je maar een gedeelte van de ochtend kunt komen zijn we heel blij met je hulp. Vele handen maken licht werk!

Oproepje: Heb je thuis nog grote lappen stof liggen waar je niets mee doet? In het atelier van unit 3 kunnen we deze stof goed gebruiken om in repen te schuren en mee te weven!

Ziekmelden: We ontvangen regelmatig nog absentiemeldingen via e-mail, telefoon of via broertjes/zusjes. Om een goed overzicht van de absenties te hebben voor alle teamleden, vragen we je uitdrukkelijk je kind voor 08.30 uur af te melden via de app van Social Schools. Voel je de behoefte om de absentiemelding nader toe te lichten dan is het natuurlijk prima om vervolgens nog contact met ons op te nemen per e-mail of telefoon. Wil je verlof voor je kind aanvragen? Ook dat doe je in de app van Social Schools maar kan alleen op een vaste computer of laptop.

Nieuws vanuit de bso

Bso tijdens de herfstvakantie: De inschrijfdatum is inmiddels gesloten, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij!
Heb je nog opvang nodig? Informeer naar de mogelijkheden via info@onskindbureau.nl.

Vakantie bso: In de vakantie staan er allerlei leuke activiteiten gepland! Hier vind je de flyer.

Afscheid: Lieve ouders en kinderen, afgelopen jaar heb ik met veel plezier bij kindcentrum Wittering.nl gewerkt. Helaas eindigt mijn contract, dit betekent dat ik eind oktober mijn laatste werkdag zal hebben bij de opvang. Ik wil jullie allen bedanken voor het vertrouwen en het fijne contact. De kinderen ga ik ontzettend missen! Wie weet tot ziens! Lieve groet, Noortje

Oudervereniging

Uitkomst stemming Algemene Leden Vergadering: Graag informeren we je over de uitkomst van de stemming van de ALV. Er hebben in totaal 30 mensen gestemd. Unaniem is ingestemd met de jaarafsluiting van het vorige schooljaar, hiermee is décharge verleend aan het bestuur. Unaniem is ingestemd met samenstelling van het bestuur. Er zijn 3 tegenstemmen en 27 voor stemmen uitgebracht op de begroting van 2020-2021. Hiermee is de begroting goedgekeurd. Ook de ouderbijdrage 2020-2021 en eenmalige korting hierop voor ouders die afgelopen jaar hun bijdrage hebben betaald is hiermee goedgekeurd. Hierbij willen we alle ouders die gereageerd hebben bedanken voor de betrokkenheid!

Digitale facturatie ouderbijdrage schooljaar 2020-2021: Deze maand kun je weer de rekening verwachten voor de ouderbijdrage. Betalen gaat via het programma Wis-Collect. Hoe werkt het? Je ontvangt deze maand een e-mail van de oudervereniging vanuit WIS Collect. Via deze e-mail kun je rechtstreeks met iDEAL de rekening betalen. Het innen en betalen is zo gemakkelijker, zowel voor jou als voor ons. Mocht je meer informatie willen dan is er de video: kennismaking met Wis-Collect voor ouders of kun je een mail sturen naar oudervereniging@wittering.nl.

Hieronder vind je het overzicht van de mogelijke bijdrage per kind. De reguliere ouderbijdrage geldt voor kinderen waarvoor vorig jaar geen bijdrage is betaald. De ouderbijdrage met korting geldt voor kinderen waar vorig jaar wel bijdrage is betaald.

Wij verzoeken vriendelijk de bijdrage te betalen. Indien je het bedrag niet kan betalen, helpen we graag bij het gebruikmaken van de regeling die de gemeente heeft om hierbij te helpen. In het betalingsverzoek vind je meer informatie.

Mogelijkheid om de korting te besteden aan school doeleinden: Wij hebben signalen gekregen van ouders die bereid zijn hun korting op de reguliere ouderbijdrage beschikbaar te stellen aan school bestedingen. Voor de volgende 2 doelen, samen met Karin geselecteerd, zijn dergelijke extra bijdragen erg welkom:

  • Buitenruimte: Het buitenlokaal en beplanting van de bloemenbak zijn projecten die we graag dit jaar nog willen afronden. Daarnaast is onderhoud nodig, zoals vervanging van zandbak zand of houtsnippers
  • Gastdocent techniek: Voor het uitnodigen van een gastdocent die kinderen kennis laat maken met techniek.

Mocht je bereid zijn (een deel van) je teruggave aan één van deze doelen te willen doneren, dan vragen we je de donatie over te maken naar:
IBAN: NL 67 TRIO 0777928744
T.n.v.: Oudervereniging van Wittering.nl
O.v.v.: “Buitenruimte” of “Gastdocent”
Mede namens het schoolteam, heel hartelijk dank indien je beslist te doneren!!

NICE TO KNOW


Landelijke theatertournee voor Lars?: Hoi allemaal, komend jaar gaat er misschien een lang gekoesterde droom van mij in vervulling. Een groot impresariaat voor podiumkunsten heeft interesse in mij en wil misschien gaan samenwerken om volgend schooljaar een landelijke theatertournee op poten te gaan zetten! Niet schrikken. Dit avontuur zal zich op de zondagen gaan afspelen, dus ik blijf daarnaast gewoon lekker op school werken. 
Op zondagmiddag 4 oktober in Oss (Theater de Lievekamp) en op zondagmiddag 8 november in Drunen (Theater de Voorste Venne) zullen er afgevaardigden in de zaal zitten om de show te beoordelen. Komen jullie mij aanmoedigen en lekker enthousiast applaudisseren? Tickets zijn te koop via de websites van de theaters. Magische Groetjes, Lars!

Informatiemomenten Bernrode: Is je kind schoolverlater en geïnteresseerd om op Gymnasium Bernrode de sfeer te proeven, dan vind je op deze flyer meer informatie over de mogelijkheden en data.

SjorsSportief: In de halletjes van unit 2 en 3/4 liggen deze week Sjors Sportief/Creatief boekjes voor de kinderen om mee te nemen naar huis. Het boekje staat vol leuke kennismakingsactiviteiten van diverse (sport)aanbieders uit onze gemeente. Je kind mag onbeperkt deelnemen aan verschillende activiteiten in het boekje. Vaak gratis en zonder direct lid te hoeven worden. Hier vind je het boekje online. Online inschrijven kan vanaf maandag 5 oktober 19.00 uur. 

SportClinics: Wist je dat je kind in Rosmalen en omgeving ook voor minder gangbare sporten kan kiezen, zoals golf, rugby, skateboarden of hiphop? Bekijk deze posters voor meer informatie.

Windkracht 5: Op zondag 18 oktober vindt er vanaf 11.30 uur een Fifa toernooi plaats in het wijkcentrum van Windkracht 5. Er worden poules gemaakt in de leeftijdsgroepen 7-11 jaar en 12-16 jaar. Aanmelden kan via info@wijkcentrumwindkracht5.nl.

Op zondag 25 oktober is er een Halloween knutselmiddag in het wijkcentrum. Kijk voor meer info en aanmelden op de website van Windkracht 5.

Huisdier en knuffelzegening: Op zondag 4 oktober is het het feest van de Heilige Fransiscus, grondlegger van Wereld Dierendag. In de Sint Lambertruskerk in het centrum van Rosmalen kunnen kinderen die dag tussen 14.00 uur en 14.30 uur hun huisdier laten zegenen. Bekijk deze poster voor meer informatie.