Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief september 2020

03-09-2020

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we je informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Zoals we je eerder lieten weten komen de kinderen dit schooljaar een aantal nieuwe gezichten tegen op de werkvloer. Om alle informatie een beetje te doseren stellen we in de volgende nieuwsbrieven de studenten/stagiaires beurtelings aan je voor. In deze nieuwsbrief vertellen onze nieuwe vaste krachten iets over zichzelf .

Deze week is het zwangerschapsverlof van Laura ingegaan. Haar verlof wordt opgevangen door Christelien de Man. Ook zij stelt zich hieronder aan je voor. Welkom Christelien!

Mijn naam is Klaas. Ik ben 24 jaar oud en ik woon in het centrum van 's-Hertogenbosch. Naast het werken op een basisschool vind ik boulderen erg leuk! Ook voetbal ik iedere week met mijn vrienden en fitness ik ook wel eens. Ik ben dit schooljaar op het breinplein in unit 3 te vinden. Tijdens mijn studie heb ik een fascinatie ontwikkeld voor vernieuwende schoolsystemen. De vrijheid en verantwoordelijkheid die kinderen krijgen op Wittering.nl vind ik heel goed. Ik geloof dat dit hen belangrijke vaardigheden voor de toekomst brengt. De instructies in kleine groepen en de persoonlijke aandacht die kinderen krijgen vind ik heel erg mooi. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om op Wittering.nl te gaan werken. Groetjes, Klaas

Hallo allemaal! Mijn naam is Lysanne Wijdeven, 34 jaar en ik woon samen met mijn vriend Ruud en zijn dochtertje Liv (5) in Veghel. Ik ben groot liefhebber van reizen en geniet van het ondernemen van leuke dingen met de mensen om mij heen. Daarnaast sport ik graag, ik doe mee aan diverse groepslessen in de sportschool en ik vind het heerlijk om bij mooi weer te gaan hardlopen. Na 7 jaar ervaring in de kinderopvang en 3 jaar als gastouder aan huis bij een fijn gezin werd ik steeds nieuwsgieriger naar de ontwikkeling van het kind en de daarbij diverse leeftijdsfases. Ook door mijn opleiding Kindercoaching haal ik veel energie uit het mogen helpen van kinderen met uiteenlopende hulpvragen. Specifieke aandacht geven en de kwaliteiten van het kind naar boven halen leveren mooie resultaten op. Dit heeft mij vervolgens gebracht naar het basisonderwijs in Uden waar ik als onderwijsassistente ben begonnen. Sinds dit schooljaar ben ik gestart op Wittering.nl in unit 2, een stimulerende omgeving om iets bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Ik heb er enorm veel zin in! Groetjes Lysanne 

Ik stel me graag aan jullie voor. Ik ben Christelien de Man, 44 jaar. Collegiaal, een verbinder en een tikkeltje chaotisch. Ik ben al 23 jaar samen met Martijn. We hebben twee meiden, Jasmijn (13 jaar) en Bente (9 jaar). Na mijn opleiding SPW besloot ik het bedrijfsleven in te stappen. Na verschillende functies als managementassistente de afgelopen 20 jaar, durfde ik mijn hart te gaan volgen en heb ik mijn baan opgezegd. In eerste instantie ben ik vrijwillig aan de slag gegaan als onderwijsassistent op de basisschool van mijn dochters. Als snel kwam ik erachter dat het werken met kinderen mij op het lijf geschreven is. Ik heb mijn vrijwillige status om kunnen zetten naar vast en ben daarnaast gestart met de opleiding tot leraarondersteuner. Nu mag ik aan de slag op Wittering.nl. Heel veel zin! Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Kernconcept: Op dit moment staat het kernconcept Groei en Leven centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Kwartaalstart: Op maandag 14 september stond de eerste kwartaalstart van dit schooljaar gepland. Omdat het nog niet mogelijk is om fysiek met zoveel mensen samen te komen, hebben we er voor gekozen om in de week van 14 september onze speerpunten voor het komend schooljaar door middel van een filmpje met je te delen. Zoals je van ons gewend bent gaat dit gepaard met een korte sfeerimpressie van de eerste weken van dit schooljaar. Het filmpje wordt binnen de beveiligde omgeving van Social Schools met je gedeeld.

Beeldgebruikvoorkeuren: In januari zijn we gestart met de app van Social Schools. Inmiddels heeft elk kind minimaal één ouder/verzorger die gekoppeld is aan de app. In de toekomst zullen we steeds meer communicatie via dit kanaal laten lopen. In verband met de AVG is het voor ons belangrijk dat we weten welk beeldmateriaal van je kind(eren) we wel of niet mogen gebruiken. Voor elk kind dienen de beeldgebruikvoorkeuren ingesteld te zijn. We vragen je om zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór 10 september, de beeldvoorkeuren voor je kind te checken en in te stellen indien je dat nog niet gedaan hebt. Je doet dit in het blok onder de knop 'administratie' in de app. Je kunt de ingestelde voorkeuren op elk moment wijzigen. Hartelijk dank vast voor je medewerking!

Woonruimte gezocht: Een van onze collega's is met spoed op zoek naar woongelegenheid in of dichtbij Rosmalen. Ken je iemand die woningruimte verhuurt? Verhuur je zelf woningruimte? Of andere tips? Laat dit dan weten via info@wittering.nl. Alvast erg bedankt voor het meedenken!

Dagopvang

Team: Janneke is terug van zwangerschapsverlof en zal weer op de groep aanwezig zijn op maandag, dinsdag en vrijdag. Welkom terug Janneke! Hilde Kluitmans komt weer ondersteunen op de dagopvang op de maandagen. Samen zetten we dit jaar in op een nog betere unit 1 in ruimte, visie en aanbod. 

Ook op de opvang kom je een nieuw gezicht tegen. Stagiaire Imke stelt zich hieronder aan je voor. Welkom Imke!

Hallo allemaal, mijn naam is Imke Lucius, ik ben 26 jaar oud en woon op dit moment samen met mijn vriend en kat in Veghel. In mijn vrije tijd lees ik graag en ben ik graag creatief bezig met papier, verf of garen. Op dit moment ben ik bezig met de Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional in ‘s-Hertogenbosch. Ik zit nu in het tweede jaar van deze tweejarige deeltijd opleiding. Dit schooljaar ga ik stage lopen op maandag en dinsdag op 3 verschillende groepen. Op maandag ben ik ’s ochtends bij de Wolkjes en ’s middags bij de BSO bij de Flippers. Op dinsdag ben ik bij de Spetters/druppels. Ik kijk ernaar uit om te leren en werken, samen met jullie kinderen!

Studiedag: Vrijdag 25 september is er een studiedag voor heel Wittering.nl. Dit betekent dat zowel het onderwijs als de dagopvang en BSO gesloten zijn. 

Peuterarrangement: Omdat er vanuit de overheid minimaal 16 uur per week peuterarrangement aangeboden dient te worden, zijn met ingang van 24 augustus de tijden van het peuterarrangement aangepast naar 8.30 uur - 12.30 uur. Door deze verlenging eten de peuterarrangement kinderen voortaan gezellig een boterham mee op de groep.  

Oudervereniging

Algemene Ledenvergadering/Ouderbijdrage: Door de coronacrisis is er afgelopen schooljaar veel minder uitgegeven dan begroot. Het OV-bestuur stelt voor dit te compenseren middels een eenmalige korting op de ouderbijdrage van het nieuwe schooljaar. Hiervoor is een stemming nodig op de afsluiting van schooljaar 2019/2020 en de begroting 2020/2021. Normaliter zou dit plaatsvinden tijdens de Algemene Leden Vergadering. Echter deze kan door de coronamaatregelen niet fysiek plaatsvinden. Daarom is er een digitale stemming opgezet. We vragen je via deze link je stem uit te brengen, je vindt er ook een link naar een presentatie met meer informatie. Je kunt je stem uitbrengen tot en met 30 september 2020. Je kunt ook gebruikmaken van onderstaande QR code, handig als je met je telefoon wilt stemmen!

NICE TO KNOW

JC Number One: Dit schooljaar zijn alle jongeren die in Rosmalen en omgeving groep 8 zitten op woensdagmiddag weer van harte welkom in jongerencentrum Number One. Tijdens de inloopmiddagen worden er tussen 14.00 uur en 17.00 uur diverse activiteiten georganiseerd gericht op jongeren in deze leeftijdsgroep. Bekijk de flyer voor meer informatie of bezoek de website van JC Number One.

The Beekvliet Experience: Al verschillende jaren organiseert Gymnasium Beekvliet op een aantal woensdagmiddagen The Beekvliet Experience. Dit zijn 4 middagen, speciaal voor leerlingen uit groep 8 die zich oriënteren op het VWO. Op elke middag worden er drie verschillende lessen aangeboden en per middag wisselen de vakken. Daarmee is elke middag uniek en kunnen leerlingen ervoor kiezen om 1, 2, 3 of zelfs 4 middagen mee te doen. Alle kinderen die zich opgeven kunnen deelnemen. Via de website is uitgebreide informatie te vinden, ook het aanmelden voor deze middagen gaat via de site. Daarnaast organiseert Gymnasium Beekvliet op dinsdagavond 10 november een kennismakingsavond voor leerlingen uit groep 7/8 en hun ouders. Informatie daarover vind je eveneens op hun website.