Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief augustus 2020

21-08-2020

NEED TO KNOW

Beste ouder(s), verzorger(s),

De laatste dagen van de zomervakantie zijn aangebroken. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van een fijne en ontspannen zomer. Deze week hebben we op school de verschillende ruimtes klaargezet en ons gezamenlijk voorbereid op het nieuwe schooljaar. We hebben er weer heel veel zin in om alle kinderen maandag te zien en wensen iedereen een heel fijn nieuw schooljaar toe!

Binnenkort ontvang je de eerste echte nieuwsbrief waarin we o.a. onze nieuwe collega's aan je voorstellen en je informeren over de insteek van het eerste kernconcept. Vooruitlopend daarop willen we vast het een en ander met je delen.

Op 13 augustus is Marieke bevallen van een prachtige dochter Fien. Wij wensen Marieke en Dirk en hun zoontje Duuk heel veel geluk toe. Proficiat!

Het zal je niet ontgaan zijn dat we nog steeds te maken hebben met voorschriften en beperkingen in de strijd tegen het coronavirus. We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

  • We verzoeken ouders van unit 3 en 4 om bij het brengen en halen zoveel mogelijk achter de toegangspoortjes te blijven. De kinderen van unit 3 en 4 worden aan de voorzijde van het gebouw bij de poortjes opgevangen door de volwassenen van de unit. De kinderen van unit 2 worden opgevangen op het plein aan de achterzijde van school. Om de doorstroom te bespoedigen, vragen we je om je zo kort mogelijk op het schoolplein op te houden en steeds voldoende afstand te houden.
  • De verstilling begint om 08.30 uur; zorg ervoor dat je kind op tijd binnen is. 
  • Kinderen die gebracht worden voor de vso, worden opgevangen bij het poortje bij de hoofdingang van Wittering.nl.
  • Kinderen die na school naar de bso gaan, worden na de eindkring in school opgehaald.
  • Bezoek je kind de opvang van Wittering.nl, dan volgt er vanuit het bestuur van OKB nog een separate mail.
  • Alle bestaande maatregelen vanuit het RIVM omtrent hygiëne, afstand houden en het thuisblijven bij klachten blijven van kracht. Kinderen, ouders/verzorgers en onderwijspersoneel blijven thuis bij: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius) of koorts. Kinderen blijven ook thuis als iemand anders in huis verkouden is en koorts heeft. Als je kind 24 uur geen klachten heeft, mag je kind weer naar school. Kinderen van 0 tot en met 6 jaar met neusverkoudheid en/of loopneus zonder koorts mogen gewoon naar de opvang of school.
  • Iedereen die terugkomt uit een land met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, wordt dringend geadviseerd 10 dagen in quarantaine te gaan en zich te laten testen.
  • Het gymaanbod kan weer binnen plaatsvinden. Unit 4 gymt op maandag en unit 3 op dinsdag. Op vrijdag wordt er om en om gymaanbod gegeven. Unit 3 gymt in de oneven weken op vrijdag en unit 4 in de even weken.
  • De standaard luizencontroles na de vakanties zijn voorlopig stopgezet. We vragen je daarom je eigen kind(eren) thuis extra te controleren op luizen en neten. Heb je luizen geconstateerd bij je kind, laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten.

Eerste kwartaalstart: Omdat het niet mogelijk is om alle ouders en verzorgers tegelijk te ontvangen voor een fysieke kwartaalstart, ontvang je in de week van 14 september een videoboodschap waarin we o.a. de speerpunten voor het komende schooljaar toelichten. Ook de ALV wordt in een digitaal jasje gegoten. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Buitenruimte: Allereerst willen we alle ouders die geholpen hebben met het sproeien van de schooltuin heel hartelijk bedanken. Dankzij jullie hebben de plantjes in de schooltuin de warme zomerweken doorstaan. Op zaterdag 29 augustus is de eerste schooltuinochtend van dit schooljaar. Er wordt van 09.00 uur tot 12.00 uur gewerkt. We gaan o.a. snoeien en onkruid wieden en kunnen daarbij dringend helpende handen gebruiken, ook als je maar een gedeelte van de ochtend aanwezig kunt zijn, zijn we heel blij met je hulp!

Binnenschoenen: In de school dragen de kinderen binnenschoenen (gympies, sneakers, slofjes etc.). Wil je ervoor zorgen dat je kind deze vanaf maandag weer op school heeft liggen?

We hebben er super veel zin in om van start te gaan!