Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juli 2020

09-07-2020

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

"Verbondenheid - In contact zijn met jezelf en je omgeving is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vanuit zelfrespect het leven omarmen en het contact met anderen en de wereld aangaan, zonder oordeel, is meer dan een uitdaging. Hoe dragen we er samen zorg voor dat iedereen erbij hoort, dat we moeite doen de ander te begrijpen en ons inspannen om van de school een gemeenschap te maken waar je je thuis voelt. Verbondenheid betekent dus enerzijds verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je handelen en anderzijds erop vertrouwen dat de ander dat ook doet. In een omgeving waarin je elkaar waardeert en wilt begrijpen omdat je een gezamenlijk doel hebt; namelijk het meewerken aan de ontwikkeling van kinderen, is verbinding een must" (Decy & Ryan 2000A. Depuijdt 2001)

Meer dan ooit werden we de afgelopen periode uitgedaagd om aan deze woorden betekenis te geven. We hebben met elkaar ons uiterste best gedaan om de situatie waar we voor kwamen te staan aan te gaan en het onderwijs zo goed mogelijk in te richten. Wat hebben we veel hartverwarmende reacties van jullie mogen ontvangen. Dat heeft ons enorm gesteund. Bedankt daarvoor. Trots zijn we op onze community Wittering.nl.

Daarnaast zijn we dankbaar voor alle hulp die we hebben ontvangen tijdens het reguliere proces; hulp in de schooltuin, de schoolverlatersactiviteiten, bij aanbod, uitjes, sportactiviteiten en festiviteiten, de luizenwerkgroep en ga zo maar door. Alle ouders, verzorgers, opa's, oma's, oud-leerlingen en anderen die ons te hulp zijn geschoten; bedankt! 

Morgen kunnen alle kinderen vanaf 12:00 uur gaan genieten van hun welverdiende zomervakantie. We wensen jullie allen een hele fijne, ontspannen vakantie en zien iedereen graag gezond en vol energie terug in het nieuwe schooljaar! We blijven de richtlijnen van het RIVM volgen, in de week voorafgaand aan het nieuwe schooljaar informeren we je over wat dat voor de opstart betekent.

Oudervereniging

Ouderbijdrage en ALV: In verband met de Corona maatregelen zijn veel activiteiten niet doorgegaan. Hierdoor hebben we minder uitgegeven dan begroot. Het bestuur van de oudervereniging werkt een plan uit om dit geld terug te geven en denkt na over een alternatieve invulling van de Algemene Leden Vergadering (welke normaal tijdens de 1e kwartaalstart plaatsvindt). Wij zullen hierover communiceren in de eerste nieuwsbrief na de start van het nieuwe schooljaar. 

Schoolfoto's: Vorige week hebben alle kinderen waarvan een schoolfoto gemaakt is de inlogkaarten van Sgoolfotografie.nl mee naar huis gekregen. Plaats je vóór 15 juli een bestelling dan ontvang je een kringfoto gratis. In het nieuwe schooljaar volgt nog een evaluatie van de schoolfotograaf, daarna laten we je weten hoe het fotomoment er het komende schooljaar uit gaat zien.

NICE TO KNOW

VakantieBieb: De gratis VakantieBieb stimuleert kinderen om te blijven lezen tijdens de zomerperiode. In de gratis app staan e-books én luisterboeken. Zo zijn er leuke boeken voor jonge kinderen, maar ook spannende boeken voor tieners en prachtige romans voor volwassenen. De VakantieBieb is voor iedereen toegankelijk, dus ook als je géén lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is van 1 juli tot en met 31 augustus 2020 gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play. Meer informatie vind je op www.vakantiebieb.nl.

Bericht van SJV Rosmalen: De afgelopen periode hebben we gezocht naar de mogelijkheden om activiteiten te organiseren in de situatie waar we nu in zitten. We zullen dit ook blijven doen in de aankomende periode met o.a. de Gemeente en Bossche Zomers. Op deze flyer lees je meer over onze activiteiten in de zomervakantie.

Jeugdfonds Sport & Cultuur: Door de coronacrisis groeien meer kinderen op in een gezin met geldzorgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt. Zij betalen voor deze kinderen de contributie of het lesgeld voor sport
en cultuur zoals voetbal, dansen, judo of muziek. Heb je hulp nodig, ken je een kind dat hulp nodig heeft, of
wil je zelf helpen? Ga naar magikweermeedoen.nl