Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juni 2020

18-06-2020

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we je informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Vanaf deze week is Karin haar uren op school weer aan het opbouwen. Fijn dat je er weer bent Karin, welkom terug!

Katja heeft vorige week haar PABO diploma behaald. Van harte proficiat Katja, knap gedaan! Dit betekent meteen ook dat Katja volgend jaar fijn bij ons op school kan blijven.

Formatie: De formatie voor komend schooljaar gaat er verder als volgt uitzien:

Unit 2: Mutinta (regisseur), Hilde K, Judith, Dymph, Inci, Lysanne
Unit 3: Sanne van S (regisseur), Lars, Belgin, Lenie, Hilde B, Belgin, Klaas
Unit 4: Marieke (regisseur), Guus, Laura, Sabrine, Sadhna, Michelle, Katja
Specialisten: Tamara (buitenruimte), Natasja (dans/drama), Valerie (bewegingsonderwijs), Lianne (arrangementen)

De directievoering vindt vanuit het regieteam plaats. Dit team bestaat uit: Mutinta, Sanne van S, Marieke, Simone, Marianne (specialist Gestaltleren) en Karin.

Je ziet een tweetal nieuwe namen in het plaatje, Klaas en Lisanne stellen zich in de eerste nieuwsbrief van het komende schooljaar aan je voor.

In het bovenstaande plaatje mis je Sanne van Asseldonk en Susan. Afgelopen jaar hebben we Sanne voor twee dagen weten te behouden, zij kiest er nu voor om komend schooljaar deze twee dagen elders te gaan vervullen. Ook Susan heeft besloten om volgend schooljaar op een andere plek aan de slag te gaan.

Op de laatste schooldag nemen we met de kinderen afscheid van Larissa, Sanne van Asseldonk, Susan en Renate. In verband met de lopende voorschriften is er geen moment van afscheid met ouders. Wil je toch een persoonlijk afscheidsberichtje aan de vertrekkende collega's overbrengen? Geef dit dan in de laatste schoolweek mee aan je kind.

Lieve ouders en kinderen van Wittering.nl, graag wil ik via deze weg mezelf aan jullie voorstellen. Ik ben Mandy, 26 jaar en een oude bekende bij Wittering.nl. In het verleden ben ik ongeveer 4,5 jaar werkzaam geweest bij het onderwijs en de BSO. Het doet mij goed om weer terug te zijn en het team bij zowel opvang als BSO te mogen versterken. Naast het werken ben ik druk bezig met studeren, zo heb ik mijn studies Gezinscoach en New Beginnings afgerond en rond ik in september mijn opleiding als Pedagogisch Coach af. Ik hecht veel waarde aan het holistisch kijken naar kinderen, kleur ik graag buiten de lijntjes en denk graag samen met de kinderen out of the box. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om tijd door te brengen met mijn vriend, onze puppy Loetje van 3 maanden oud, vriendinnen en familie. Daarnaast sport ik graag en vind ik het heerlijk om tot rust te komen tijdens Yoga. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal (opnieuw) te mogen ontmoeten en leren kennen. Liefs, Mandy

Lieve ouders en kindjes van de wolkjes van unit 1, Wat heb ik met ontzettend veel plezier bij de wolkjes gewerkt. Helaas ben ik in maart ziek geworden en nog steeds niet hersteld. Hierdoor heb ik de moeilijke beslissing genomen om per 1 juli uit dienst te gaan. Wat ga ik jullie lieve lachjes en knuffels missen, maar ik hoop in de toekomst nog wel langs te komen op de groep om jullie te kunnen zien! Heel veel liefs, Joyce

DRINGEND HULP GEVRAAGD Buitenruimte: De moestuinen staan weer boordevol prachtige planten en bloemen. We hopen op een mooie zonnige zomer. Om de planten en bloemen zo mooi te houden moeten die ook tijdens de zomervakantie om de dag gesproeid worden. Heel graag zouden we deze last net als vorig jaar met zoveel mogelijk mensen dragen. Heb je deze zomer één of enkele dagen ruimte om, eventueel samen met je kind(eren), de buitenruimte te sproeien? Laat dit dan zo snel mogelijk aan Karin weten via directie @wittering.nl. Zij gaat aan de slag om een rooster in elkaar te puzzelen. Uiteraard wordt er voor een sproei-instructie gezorgd. We zijn heel blij met je hulp!

Gevonden voorwerpen: De verzameling gevonden voorwerpen is weer aardig gegroeid. Deze week leggen we de voorwerpen buiten de poortjes zodat je kunt zien of er iets van je kind bij ligt. Vrijdag na schooltijd wordt wat niet is opgehaald naar een goed doel gebracht.

Schoolfotograaf: Vorige week woensdag is de schoolfotograaf op school geweest. We verwachten de bestelkaarten uiterlijk aan het begin van de laatste schoolweek te ontvangen. De kinderen krijgen de kaarten dan direct mee naar huis.

Laatste schooldag: We gaan er met de kinderen nog een paar fijne weken van maken. De zomervakantie start voor alle kinderen, met uitzondering van de schoolverlaters die al op woensdag hun eerste welverdiende vakantiedag hebben, op vrijdag 10 juli om 12.00 uur.

Babytuin: De babytuin in unit 1 is aangelegd. Wat een verschil! Een plek waar de kleintjes veilig kunnen spelen en ontdekken. Nu kunnen we optimaal gebruik gaan maken van het buitenbedje en het buiten zijn met de kleintjes.

Peuterarrangement: Vanaf na de zomervakantie gaat het peuterarrangement zich in tijd verlengen tot 12:30 uur. Wij zullen de kinderen dan ook brood gaan aanbieden.

Verbouwing: Helaas is het tot op heden niet gelukt om de verbouwing tussen de peutergroepen plaats te laten vinden. Door de Covid-19 periode en de impact die deze periode heeft gehad op de financiën is er nog niet bekend wanneer de verbouwing plaats gaat vinden. Heb je nog ideeën, toevoegingen of verbeterpunten dan horen wij dit natuurlijk graag. We laten de verbouwplannen niet los en zullen er alles aan doen om dit op de agenda te blijven houden. Wanneer we meer informatie hebben dan delen we dit direct met je.

Nieuwe leden gezocht: De oudercommissie van de kinderopvang 0-13 jaar zoekt nieuwe leden. Heb je interesse? Bekijk voor meer informatie deze poster.

Ophalen van kinderen BSO: De BSO maakt gebruik van de hoofdingang bij unit 3/4. Als je je kind komt ophalen, bel dan naar de BSO op het volgende telefoonnummer: 073 850 7767. Wij komen de kinderen jonger dan 6 jaar naar beneden brengen, kinderen ouder dan 6 jaar lopen zelfstandig naar buiten. We vragen ouders om buiten te blijven, zijn er vragen? Bel ons dan even.

Vakantiebso: De inschrijving voor de zomervakantie is inmiddels gesloten, heb je nog opvang nodig? Informeer naar de mogelijkheden via Ons Kindbureau. 

Bereikbaarheid BSO: Je kunt ons bereiken op het volgende mailadres: bso@wittering.nl. Daarnaast zijn we op de volgende telefoonnummers bereikbaar:

Flippers/Zeilers:
073 850 7767
06 8405997

Surfers/Duikers:
073 850 7765
06 8405998

Medezeggenschapsraad

Uitslag MR verkiezingen: Op 20 mei heeft de medezeggenschapsraad verkiezingen uitgeschreven omdat zowel Rienk Bonnier als Mireille Wagener hun MR taken neerleggen daar hun kinderen komend schooljaar naar het voortgezet onderwijs doorstromen. Inez Endert en Anne Marije Schaap hebben zich kandidaat gesteld. Omdat er plek was voor twee nieuwe leden, en zich geen andere kandidaten gemeld hebben, zijn zij direct benoemd. Welkom Inez en Anne Marije! Veel plezier en succes bij het oppakken van jullie rol als MR lid. Inez en Anne Marije stellen zich hieronder aan je voor.

Hi, ik ben Inez Endert, moeder van Stijn (13 jr) en Guus (10 jr) en echtgenote van Jörgen. Onze beide kinderen hebben hun hele basisschoolcarrière op Wittering.nl doorgebracht en daar zijn we tot op de dag van vandaag heel erg blij mee. Ik voel me enorm betrokken bij Wittering.nl, uiteraard als ouder, maar ook breder. Als dochter van een onderwijsprofessional (mijn moeder was remedial teacher) heb ik altijd een speciale belangstelling voor onderwijs en onderwijsvernieuwing gehad. Ik heb enkele jaren deel uitgemaakt van de oudervereniging, eerst als lid en later als voorzitter. Ook heb ik enkele maanden als bureauvrijwilliger onderdeel mogen zijn van het schoolteam. Ik was en ben onder de indruk van de passie en energie waarmee het team werkt aan de brede ontwikkeling van onze kinderen.

Mijn oudste zit inmiddels in het tweede jaar van de middelbare school, en de jongste heeft net de overstap gemaakt naar unit 4. Hij gaat al een jaar zelfstandig van en naar school, en daardoor ben ik automatisch ook minder op school te vinden. Ik mis die natuurlijke betrokkenheid bij het reilen en zeilen van de school en zie het lidmaatschap van de MR als mogelijkheid om die betrokkenheid weer meer inhoud te geven. Maar meer nog, om aan mijn passie voor onderwijs en Wittering.nl een praktische invulling te geven. Ik hoop als lid van de MR bijzondere aandacht te kunnen geven aan de duurzame draagkracht van het schoolteam, aan inclusiviteit van het onderwijs, aan de doorlopende leer- en ontwikkellijn naar de leeftijd van 15 en later 18 jaar en, vanuit mijn expertise als communicatiespecialist, aan communicatie en partnerschap met ouders. Heb je vragen of wil je me iets meegeven voor de MR, aarzel dan niet om me te benaderen via inez.endert@gmail.com :-) 

Hallo allemaal, per volgend schooljaar zal ik namens ouders in de MR meepraten en meedenken over de koers van Wittering.nl. Onze zoon Ruben gaat sinds twee jaar met plezier naar unit 2. We hebben destijds bewust voor Wittering.nl gekozen en ik kijk ernaar uit dat ik nu mag gaan bijdragen aan de ontwikkeling van deze mooie school. Vanuit mijn werkomgeving, een stichting voor primair onderwijs in de regio Oss/Uden/Veghel waar ik als secretaris werk, denk ik kennis en ervaring in te kunnen brengen over de organisatie van het onderwijs en allerlei zaken die vanuit overheid en samenleving op het basisonderwijs afkomen. Ik hoop dat MR en ouders elkaar ook de komende jaren zullen weten te vinden om uit te wisselen over wat goed en minder goed gaat, zodat we samen kunnen bijdragen aan een fijne leeromgeving voor alle kinderen en leraren van Wittering.nl. Hartelijke groet, Anne Marije 

NICE TO KNOW

Jeugdfonds Sport & Cultuur: Door de coronacrisis groeien meer kinderen op in een gezin met geldzorgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt. Zij betalen voor deze kinderen de contributie of het lesgeld voor sport
en cultuur zoals voetbal, dansen, judo of muziek. Heb je hulp nodig, ken je een kind dat hulp nodig heeft, of
wil je zelf helpen? Ga naar magikweermeedoen.nl