Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief april 2020

02-04-2020

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Allereerst willen we jullie via deze weg bedanken voor alle warme berichten die wij dagelijks ontvangen. Onwijs fijn om steeds opnieuw deze betrokkenheid en waardering te voelen! De feedback en het persoonlijke contact helpen ons enorm om jullie en jullie kind(eren) op de juiste wijze te ondersteunen en te blijven inspireren.

Afgelopen dinsdag heeft de regering aangegeven dat de opgelegde maatregelen verlengd worden tot en met 28 april. Hoewel we de kinderen enorm missen en het thuisonderwijs het nodige van jullie, je kind(eren) en ons team vraagt, kunnen we ons volledig vinden in de keuze van de regering. Voor het onderwijs van Wittering.nl houdt deze beslissing het volgende in:

  • De dagelijkse thuisinspiratie wordt verlengd tot en met vrijdag 17 april
  • In de meivakantie wordt er geen thuisinspiratie aangeboden
  • De noodopvang voor kinderen van ouders met een vitaal beroep wordt verlengd tot en met de meivakantie. Wil je na 6 april gebruik maken van de noodopvang? Geef dit dan tijdig (min. 24 uur vooraf) opnieuw door via info@onskindbureau.nl. 
  • Op zijn vroegst opent school weer voor alle kinderen op woensdag 6 mei. Maandag 4 mei is een studiedag en dinsdag 5 mei is een nationale feestdag

Via deze link zie je, aanvullend op bovenstaande, een brief aan alle ouders/verzorgers met een update vanuit ons schoolbestuur (Signum). 

De volwassenen van de units staan in nauw contact met de kinderen en hun ouders. We doen ons best om de thuisinspiratie zo uitdagend en inspirerend mogelijk te maken. Loop je tegen zaken aan of loopt je kind vast, laat dat dan alsjeblieft aan een van de volwassenen weten. Samen zetten we onze schouders eronder en zorgen we ervoor dat we het beste uit elkaar en onszelf blijven halen!

Het kabinet heeft aangegeven in de week van 20 april bekend te maken wat er na 28 april gaat gebeuren. Wij houden je op de hoogte. Het blijven ongewone en ongewisse tijden, vooral voor de mensen die met het virus besmet zijn. We wensen hen een voorspoedig herstel toe en hopen dat jullie en jullie naasten gezond zijn en blijven.

Team: Laura en haar partner Rick verwachten in september hun eerste kindje. Van harte proficiat Laura. We wensen je een fijne zwangerschap toe!

Afgelopen maandag is Janneke Mans bevallen van zoon Samuel. Van harte proficiat Janneke, heel veel geluk!

Chats binnen Teams: Zoals we eerder lieten weten, hebben veel kinderen hun weg al aardig gevonden binnen Teams. Een aantal heeft de mogelijkheid ontdekt om onderlinge chatgroepen aan te maken. We moedigen het onderlinge contact tussen kinderen aan, het kan ondersteuning geven bij de leeractiviteiten en het is belangrijk voor de kinderen om in deze tijden in contact te blijven met elkaar. Vanzelfsprekend vertrouwen we erop dat de chatgesprekken respectvol en positief zijn.

De kinderen kunnen in Teams zelf hun dagelijkse inspiratiekaarten vinden. Via hetzelfde kanaal breiden we onze contactmomenten de komende periode verder uit.

Overvliegen: Het verlengen van de maatregelen heeft gevolgen voor de kinderen die op 10 april zouden overvliegen. Zij krijgen vanaf het overvliegmoment de thuisinspiratie aangeboden van de volgende unit maar blijven gedurende de thuisperiode in hun eigen ‘oude’ unit vallen. Op die manier houden ze contact met de volwassenen die zij kennen en die hen kennen, en kunnen ze vast aan de slag met het aanbod van de nieuwe unit. Wanneer we weer samen naar school kunnen, wordt er voor de overvliegers vanzelfsprekend nog een feestelijk overvliegmoment gepland en dan pas stromen de kinderen volledig door naar de volgende unit.

Vakantierooster 2020-2021: Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van het jaarrooster voor volgend schooljaar. We begrijpen dat er bij een aantal ouders behoefte is om de vakanties voor komend jaar alvast inzichtelijk te hebben. Via deze link delen we het vakantierooster met je. De invulling van de studiedagen en andere activiteiten volgt later.

Oudervereniging

Statiegeldactie struintuin: Bij de Albert Heijn in de Groote Wielen kun je de gehele maand april statiegeldbonnetjes doneren ten behoeve van de Struintuin 2.0 van Wittering.nl. Dus verzamel al je lege flessen en lever ze in bij Albert Heijn de Groote Wielen. Samen zetten we weer een stap richting het realiseren van onze Struintuin 2.0!