Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief maart 2020

05-03-2020

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Team: Karin is in verband met haar rugklachten nog thuis, vanuit daar deelt ze het volgende met u:
Beste ouders en kinderen, allereerst bedankt voor de vele reacties, kaartjes, bloemetjes en wensen die ik heb mogen ontvangen. Ik mis de kinderen, de collega's, de ouders en het werk enorm en kan op deze "afstand" weer ervaren hoeveel ik Wittering.nl als community waardeer. De pijn is inmiddels redelijk onder controle door behandelingen en een stevige dosis aan medicatie. Ik loop nu verschillende sporen, om zo goed en snel mogelijk weer op de been te kunnen zijn. Een operatie lijkt hierin onvermijdelijk, maar door alle wachttijden krijg ik wel de ruimte om ook andere opties aan te grijpen. Ik houd jullie op de hoogte en hoop jullie allen snel weer te zien. Liefs Karin. 

Natasja is terug van zwangerschapsverlof. Welkom terug Natasja! Dit betekent dat het gymaanbod met ingang van deze week voor unit 3 en 4 weer wordt zoals voor het verlof van Natasja. Unit 3 gymt op maandag en unit 4 op dinsdag. Op vrijdag wordt er om en om gymaanbod gegeven. Unit 3 gymt in de even weken (miv morgen) op vrijdag en unit 4 in de oneven weken.

Deze week is Dymph van Griensven gestart in unit 2. Zij vult de vacatureruimte in die is ontstaan door het vertrek van Roger. Welkom Dymph! Dymph stelt zich hieronder aan u voor.

Hallo, ik ben Dymph van Griensven. Ik woon met mijn lief en onze jongste zoon in hartje Breda, mijn oudste dochter heeft net het ouderlijk huis verlaten. Van regisseur/programmamaker gevolgd door een paar jaar bewust thuisblijfouderschap, in combinatie met schilderopdrachten, ben ik op mijn veertigste gaan studeren aan de Pabo. Sinds 2010 ben ik werkzaam in het onderwijs en heb ik diverse onderwijs vormen bewust verkend. Ik ben jaren werkzaam geweest in het ontwikkelingsgericht onderwijs en heb een aantal jaar in het speciaal onderwijs lesgegeven. De afgelopen 4 jaar heb ik projecten gedraaid op het kleuterplein en lesgegeven in de groepen 3 en 4 en de plusklassen bovenbouw op een reguliere basisschool te Breda. Op deze school heb ik het rekencurriculum voor de middenbouw herschreven en de meer- en hoogbegaafdheid onderwijs helpen te hervormen. Ik ben daarnaast ook werkzaam als specialist groepsdynamica en breng, op aanvraag van scholen, de dynamiek in klassen in beeld zodat leerkrachten handvatten krijgen om leerlingen in de groep in hun kracht te zetten. Als ik nog tijd over heb schilder en teken ik in opdracht in mijn atelier. Mijn hobby's zijn lekker buiten zijn, de natuur in, koken en reizen, musea bezoeken en ga ik graag naar het filmhuis. Ik heb bewust voor Wittering.nl gekozen omdat ik verwacht hier als leerkracht in mijn kracht te komen staan. Ik kijk uit naar het coachen van de kinderen met hun leervragen, de ontmoetingen met ouders en het samenwerken met een inspirerend team. Tot gauw, groet, Dymph

Coronavirus: Enkele dagen geleden informeerden wij u over de maatregelen die wij als school treffen rondom het coronavirus. Om eenduidig te blijven volgen we daarbij de adviezen en richtlijnen die wij vanuit Signum ontvangen. Op de vloer is er extra aandacht voor hygiëne. Dinsdag hebben we in alle kringen uitgebreid aandacht besteed aan het handen wassen en bij elke wastafel zijn instructieposters te vinden. We zijn alert op kinderen die griepklachten vertonen. Extern bezoek vragen we om handen te desinfecteren bij binnenkomst. Verder vertrouwen we erop dat u als ouder de actualiteiten in de gaten houdt en daarop anticipeert.

Nieuwe unitnamen: Afgelopen dinsdag is iedere unit overgevlogen naar een volgende unit. De nieuwe benamingen zullen voor iedereen even wennen zijn. Houdt u er rekening mee dat wanneer u een mail aan de unit stuurt, ook de mailadressen gewijzigd zijn.

Luizenouders gezocht: Na elke schoolvakantie worden alle kinderen op luizen en neten gecontroleerd. Gelukkig helpt een aantal ouders met het nakijken van de kinderen. Toch zijn we dringend op zoek naar meer helpende handen. Bent u in de gelegenheid om te helpen bij de luizencontroles? Meld dit dan bij Chantal (chantal.eijkemans@signumonderwijs.nl). 

Oudervereniging

Schooltuinochtend: Zaterdag 7 maart is de eerste schooltuinochtend van dit jaar. Tussen 09.00 uur en 12.00 uur gaan we de schooltuinbakken lenteklaar maken en de wilgen snoeien. Kom samen met uw kind(eren) een paar uurtjes helpen, met vele handen is het werk zo gedaan! Er is wat gereedschap, maar breng vooral ook uw eigen favoriete schoffels, handgereedschap, snoeischaren en -zaagjes mee. Wij zorgen voor drinken en iets lekkers. Heel graag tot zaterdag!

Kinderopvang

Vakantie bso: Binnenkort ontvangt u via de mail het programma voor de meivakantie, houdt u mail dus in de gaten. Niks ontvangen? Laat het ons weten!

Sluitingsdatum Kinderopvang en bso: Op 4 mei en 18 september is de kinderopvang gesloten. Wilt u deze dag te goed? Afmelden kan maximaal 6 maanden van tevoren en minimaal 48 uur van tevoren voor 7:30 uur. 
Bekijk de actuele vakantie en sluitingsdagen van Ons Kindbureau op de website.

Reserve kleding: Heeft u thuis nog kleding die niet meer gebruikt wordt? Bijvoorbeeld onderbroeken en broeken, wij zijn er blij mee!

Flexkids App: We merken dat de afspraken omtrent het ruilen en aanvragen van extra opvangdagen niet bij iedereen even duidelijk zijn. Daarom nog even alles op een rijtje:
- Studiedagen/vakantiedagen kunnen niet van het ruiltegoed worden opgenomen
- Wanneer u 48 uur van tevoren vóór 7:30 uur uw kind afmeldt, wordt uw ruiltegoed bijgeschreven. Wanneer u dit niet doet, vervalt uw ruiltegoed.
- Een eenmaal goedgekeurde ruilaanvraag kan niet meer worden geannuleerd. Afmelden kan uiteraard wel, maar u ontvangt geen tegoed meer.
- Op het moment dat u een aanvraag doet, en deze aanvraag/datum is verdwenen uit uw app, betekent dit dat uw aanvraag is afgekeurd omdat er geen plek is op de groep. 
Voor vragen kunt u contact opnemen met support@onskindbureau.nl.

Ruilbeleid Ons kindbureau: Het nieuwe ruilbeleid is vanaf 1 januari 2020 ingezet met de nieuwe Flexkids app. Het opbouwen van te goed is verruimd. Wat mag u nu wel, maar kon vorig jaar niet?
- Het ruiltegoed blijft 12 maanden geldig en vervalt niet meer eind december.
- U bouwt ruiltegoed op wanneer u 48 uur van tevoren (en voor 7:30 uur) afmeldt. Voorheen was dit 5 werkdagen van tevoren.
- U heeft inzicht in uw ruiltegoed via de Flexkids app.

NICE TO KNOW

Sjors Sportief/Creatief: Bij de ingangen van unit 2 en 3/4 liggen vanaf vandaag Sjors Sportief/Creatief boekjes om mee te nemen. Het boekje staat vol leuke kennismakingsactiviteiten van diverse (sport)aanbieders uit onze gemeente. Uw kind mag onbeperkt deelnemen aan verschillende activiteiten in het boekje. Vaak gratis en zonder direct lid te hoeven worden. Inschrijven gaat eenvoudig via de Sjors Sportief App of via de website www.sjorssportief.nl.

Schola Cantorum: Schola Cantorum, het koor van de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch, is op zoek naar kinderen die zingen leuk vinden. Voordat nieuwe kinderen bij het koor kunnen komen zingen, wordt getest of hun stem daarvoor geschikt is. Heeft uw kind interesse? Een stemtest van uw zoon/dochter vindt op school en onder schooltijd plaats. Deelname verplicht u tot niets en er zijn geen kosten aan verbonden. U wordt per e-mail over het resultaat van de test geïnformeerd. Meer informatie en gegevens over aanmelden vindt u in de informatiebrief en op de website www.schola.nl.

Straatvoetbal 2020: Ook dit jaar organiseert Sportalliantie voor jongens en meiden van 8 t/m 10 jaar uit Rosmalen, Nuland en Vinkel de voorronde van het Straatvoetbal Toernooi. Bekijk de flyer voor meer informatie of ga naar de website. Let op: inschrijven kan tot woensdag 25 maart 10.00 uur!