Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief december 2019

18-12-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Team: Vorige week is het zwangerschapsverlof van Sanne van Santvoort ingegaan. Wij wensen Sanne een heel fijn en relaxed verlof toe. Tijdens het verlof neemt Lars de regietaken van Sanne op zich, met ondersteuning van Karin waar nodig. Vorige week is Lonneke van der Meulen gestart in unit 2 ter vervanging van Sanne op de vloer. Welkom Lonneke, we wensen je een fijne tijd op Wittering.nl. Lonneke stelt zich hieronder aan u voor:
Hallo! Mijn naam is Lonneke. Ik ben 28 jaar en kom uit Breda. In juni 2017 heb ik mijn pabo-diploma behaald. In augustus 2017 ben ik voor het eerst als invalleerkracht gaan werken in een invallerspool in Breda. Hier heb ik 2,5 jaar voor gewerkt. Uiteindelijk bleek ik niet helemaal op een lijn te liggen met die organisatie en zocht ik naar een nieuwe uitdaging. Ik ben kennis gaan maken op Wittering.nl en was meteen erg enthousiast! Vorige week maandag ben ik gestart en kunt u mij 5 dagen per week vinden op het breinplein van unit 2. Ik zal hier in ieder geval tot de meivakantie zijn. Buiten schooltijd werk ik ook met kinderen. Zo geef ik de jeugd training bij een duik- en snorkelvereniging, ben ik vrijwilliger bij de avond4daagse in Breda en pas ik graag op. Verder heb ik de volgende hobby’s: lezen en creatief bezig zijn (borduren, 3D-kaarten maken, handlettering). Ik hou van zon, zee, strand, stedentrips en sportieve vakanties zoals wintersport en ik onderneem graag dingen met vrienden en familie (bioscoop, terrasje pakken of uit eten gaan). Mocht u of uw kind nog meer van mij willen weten, dan weet u mij te vinden. Tot snel!

Eerder lieten we u weten dat Sadhna Moenesar gestart is in unit 3. Ook Sadhna stelt zich hieronder nog even voor:

Hallo allemaal, ik ben Sadhna Moenesar. Ik ben 34 jaar, geboren en getogen in Enschede. Maar sinds kort woon ik in Tilburg. Mijn hobby’s zijn dansen, muziek luisteren, fietsen en lezen. Mijn passie voor Indiase dans en mijn ervaring hierin hebben ervoor gezorgd dat ik danslessen, workshops en optredens heb kunnen geven. Momenteel dans ik alleen bij Zumba, dit is een danstraining geïnspireerd door Latin muziek en bewegingen. Ik werk al een paar weken in unit 3. Het is fantastisch om de kinderen van unit 3 te leren kennen. Ik ben te vinden op .comPlaza. Het is er leuk en leerzaam. Ik leer elke keer wat meer over ICT. Wittering.nl lijkt mij een mooie school waar we samen kunnen leren en groeien. Ik kijk al uit naar de rest van dit schooljaar!

Roger heeft ons laten weten dat hij, na bijna 7 jaar werkzaam te zijn geweest op Wittering.nl, elders een nieuwe uitdaging gevonden heeft. Hij licht deze beslissing hieronder graag persoonlijk aan u toe.

Beste ouder(s)/verzorger(s), lieve kinderen van Wittering.nl,

The seven years itch, een bekende spreuk in de psychologie. Voor wie het vreemd is: het ontstaan van een jeukend gevoel, onrust, een andere weg willen inslaan, je horizon verbreden met het goede wat je hebt, op zoek naar een nieuwe uitdaging…

Bijna iedereen overkomt het op welk vlak dan ook. Niet uit verveling, maar ontstaan uit zelfreflectie, uit drang naar ontwikkeling, vernieuwing, verder willen bouwen. Ook ik ervaar het, vanuit mijn eigen heelheid, het leven willen leren, vanuit mijn kernwaarden.

Concreet betekent dit dat ik Wittering.nl ga verlaten, voor een stukje met pijn in mijn hart, maar met vooral mooie herinneringen, ervaringen en gedachten aan bijna 7 mooie jaren. Jaren waarin ik met veel plezier, met veel diepgang en veel geleerd hebbend, werkzaam ben geweest bij Wittering.nl. Een oneindig aantal uitdagingen ben ik hier op mijn pad tegengekomen en aangegaan.

Nu is de tijd gekomen dit allemaal mee te nemen en nieuwe ontwikkelingen aan te gaan op Basisschool De Tweestroom; een school met een gelijksoortige onderwijsvisie, waar ook kernconcepten leidend zijn voor het curriculum. Een plek waar ik behalve de topprioriteit -het spelen en werken met kinderen aan hun ontwikkeling- ook mee kan bouwen aan het verder verdiepen en uitwerken van de visie.

Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn periode bij Wittering.nl. Ik wil iedereen met wie ik de afgelopen jaren op welke wijze dan ook verbondenheid heb ervaren, alvast op deze plek bedanken voor de prettige en warme samenwerking!

Roger Jansen-Visser

Roger is na de kerstvakantie nog een aantal weken op school te vinden. Eind januari nemen we samen met de kinderen op passende wijze afscheid van hem. Ook ouders/verzorgers worden op een nog nader te bepalen moment in de gelegenheid gebracht gedag te zeggen. Over hoe dat afscheid er precies uit gaat zien en over de wijze waarop de ontstane vacature opgevuld wordt, volgt begin januari meer informatie.

Kernconcept: Op dit moment staat het kernconcept Evenwicht & Kringloop centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Lichtjestocht: Morgen is de lichtjestocht. We hebben er enorm veel zin in! In de mail van afgelopen donderdag heeft u het programma, de route en de briefings voor kinderen en hulpouders kunnen lezen. U bent allen vanaf 19.15 uur van harte uitgenodigd voor een sfeervol samenzijn in het Atrium. We sluiten de avond rond 20.00 uur af met een slotlied en woordje van Karin. Vergeet u niet, uw kind af te melden bij de volwassene van de kring van uw kind van die avond? Zo houden wij het overzicht. 

Crowdfunding: Vorige week hebben we met de crowdfunding voor de struintuin 2.0 de magische drempel van €2.000,- behaald!!! De provincie Noord-Brabant heeft deze €2.000,- gematched en verdubbeld naar €4.000,-. De bloemenbank kan nu gerealiseerd worden, inmiddels hebben we met duurzaam hovenier Giel van der Palen afgesproken dat dit in januari gaat gebeuren. We willen u allemaal heel hartelijk danken voor de gulle giften en mooie initiatieven. We hebben nog meer projecten die we willen realiseren: het paviljoen, de kruidenspiraal en de mozaïek slang. Dus we gaan door met geld inzamelen! Acties vanuit ouders zijn daarbij van harte welkom. 

Social Schools: Maandag heeft u per mail een uitnodiging ontvangen om uzelf te registreren bij Social Schools, de app die onze huidige Wittering.nl app vervangt. Inmiddels heeft ruim 60 procent van alle ouders/verzorgers een account aangemaakt en zijn de eerste berichtjes via deze nieuwe app verstuurd. Heeft u geen mail ontvangen of heeft u nog vragen over de nieuwe app? Laat het ons weten, dan kijken we even met u mee. 

Voorstelling unit 1: Op woensdag 8 januari bezoeken we met alle kinderen van unit 1 onder schooltijd de voorstelling Boef bij Babel in Den Bosch. Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick nemen zij de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. We gaan met bussen naar Babel en terug. De voorstelling duurt tot 13.30 uur. We proberen op tijd terug op school te zijn, maar houdt u er ook vast rekening mee dat we wellicht pas net na 14.00 uur op school arriveren.

Afscheid in de ochtend: We merken dat er nog te vaak afscheid wordt genomen tijdens de verstilling, door bijvoorbeeld een tekening te maken op het raam of door buiten naar de kinderen te gebaren. Als de kaars brandt en de verstilling begonnen is, is het fijn om te ervaren dat u hier als ouder of verzorger respect voor heeft. Het is helpend als u vóór deze tijd afscheid hebt genomen van uw kind zodat uw kind zich kan richten op zichzelf en de schooldag die komen gaat. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Oproepje: Deze week zijn we gestart met het nieuwe kernconcept Evenwicht & Kringloop. In het atelier gaan we aandacht besteden aan duurzaamheid. Wij gaan het onder andere hebben over hergebruik en recycling van producten op een creatieve manier. Hiervoor gebruiken we herbruikbare materialen. Denk bijvoorbeeld aan lege flessen (klein en groot), dopjes, papier, schoon plastic, kranten, etc. Heeft u deze materialen thuis en gaan ze anders de afvalbak in? Wij zijn er heel blij mee!

Oudervereniging

Sportdag 2020: In 2020 wordt er wederom een Wittering.nl sportdag georganiseerd. Door de jaren heen zijn er sporten bijgekomen en zijn sommige sporten helaas ook verdwenen. Om die reden zijn wij op zoek naar ouders die een nieuwe sport of activiteit kunnen inbrengen of misschien iemand kennen die dit leuk vindt om te doen. Als commissie kunnen wij uiteraard meedenken over de uitvoering. De sport of activiteit moet uit te voeren zijn op het OJC terrein dan wel in de zeer nabije omgeving (er moet geen extra vervoer voor nodig zijn). Weet u een leuke sport of activiteit? Laat ons dit dan weten op ons email adres sportdagwittering@gmail.com of benader één van de commissieleden.

Schoolfotograaf: Er komt dit schooljaar weer een professionele schoolfotograaf. De werkgroep is, in samenwerking met school, bezig met de selectie ervan. Zodra er een keuze is gemaakt, wordt er een geschikte datum gezocht, die we vervolgens tijdig met ouders communiceren.

BSO/opvang

Reminder: Op 28 november hebben alle ouders/verzorgers van kinderen die naar de opvang van Wittering.nl gaan een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Kind Centrum Monitor. Heeft u de vragenlijst al ingevuld? Deelnemen kan nog tot 21 december. Het betreft een vragenlijst alleen voor ouders van de BSO en KDV, de vragenlijst van het onderwijs verschijnt na de kerstvakantie.

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops: Na de kerstvakantie start er een nieuwe typecursus voor kinderen onder begeleiding van Type-Uniek. Deze vindt plaats in een ruimte bij KC de Groote Wielen. De lessen worden gegeven in kleine groepen (minimaal 8 en maximaal 14 kinderen). De cursus start op maandag 6 januari om 14.10 uur. Kinderen uit unit 2 en 3 leren op deze wijze gemiddeld in 10 klassikale lessen blind typen. Toetsenbordvaardigheid geeft direct een voorsprong, zowel op school als op het internet. De totale typecursus kost €115,00 per cursist. De kinderen worden door Angelique van Type-Uniek opgevangen met wat te drinken en een kleine versnapering. Verblijft uw kind op die dag op de BSO, dan ontvangt u met kortingscode DGW5 een korting van €5,00. Wilt u dat wij een laptop reserveren voor uw zoon of dochter? Via de website van www.type-uniek.nl onder het kopje 'groepslessen' kunt u uw kind inschrijven. Plaatsing geschiedt op binnenkomst van aanmelding. Meer informatie vindt op de site van www.type-uniek.nl. Voor vragen ben ik (Angelique) bereikbaar via info@type-uniek.nl of op 06-30789989.

Serious Request in Rosmalen: Deze week trekken er drie teams met 3FM-dj's in estafettevorm te voet door Nederland. Zij lopen één route van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Hiermee halen ze samen met de rest van Nederland geld op om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel. Op 20 december komen de dj's ook in Rosmalen. Wilt u een steentje bijdragen aan dit initiatief, dan vindt u op de website www.radio3fm.nl meer informatie en een link om uw actie aan te melden. Meer informatie vindt u ook in deze brief.

Vieringen: Bekijk hier de poster met vieringen en activiteiten in de kerk rond Kerstmis en Driekoningen van de Parochie H. Maria.

Oliebollenbingo: Op vrijdag 27 december organiseert SJV Rosmalen weer de jaarlijkse oliebollenbingo. De bingo is bedoeld voor alle kinderen uit groep 4 t/m 8. SJV zorgt voor leuke prijzen, een glaasje ranja en een lekkere oliebol. De middag duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur en wordt gehouden in De Kentering in Rosmalen. Bekijk de poster voor meer informatie.

PANASJ: PANASJ is een hockey speelconcept voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Bij PANASJ verbeteren kinderen hun motoriek, hockeytechniek en coördinatie. Na de kerst start het nieuwe trainingsblok en er zijn weer plekjes vrij. De lessen zijn op vrijdagmiddag en zaterdagochtend in de gymzaal van KC de Hoven. Nieuwsgierig? Meld je aan voor een gratis proefles! Bekijk de poster voor meer informatie.