Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief november 2019

21-11-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Team: Op woensdag 13 november is Lucas geboren, zoontje van Natasja en Roy en broertje van Isabelle. Van harte proficiat Natasja! Veel geluk met zijn viertjes.

Zoals we u in de vorige nieuwsbrief lieten weten, vangt Noortje Knol de afwezigheid van Larissa in unit 3 op. Noortje stelt zich hieronder aan u voor.

Mijn naam is Noortje Knol, ik ben 24 jaar en woon in Culemborg. Na het behalen van mijn PABO-diploma in 2017, ben ik verder gaan studeren en afgelopen studiejaar heb ik mijn master Educational Sciences (Onderwijswetenschappen) succesvol kunnen afronden. Om het contact met het onderwijs niet te verliezen, heb ik gedurende mijn masterstudie RT gegeven aan basisschoolleerlingen in mijn woonplaats. Dit heb ik met veel plezier gedaan! Maar nu vond ik het tijd worden om aan de slag te gaan als leerkracht en zo ben ik uiteindelijk bij Wittering.nl gekomen. Ik werk nu al een aantal weken met veel plezier in unit 3, op het breinplein. Misschien bent u mij al eens tegengekomen en anders hoop ik u snel een keer te zien op school!

Dit schooljaar komt u op school een viertal stagiaires tegen. Bram, Valerie, Katja en Laura stellen zich in de maandelijkse nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Hoi allemaal, mijn naam is Katja Corsten en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Den Bosch. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de pabo in ’s-Hertogenbosch. Sommigen van u zullen mij misschien nog kennen. Vorig schooljaar heb ik ook een halfjaar stage gelopen op Wittering.nl in unit 3. Daarna ben ik mijn minoren gaan volgen. Ik heb een minor vakspecialisatie muziek gedaan en heb 3 maanden stage gelopen op Lombok in Indonesië. Muziek is zeker een passie van mij, ik speel zelf ook in een bandje. Verder houd ik van veel gezelligheid en ga ik graag met vrienden een terrasje pakken of lekker winkelen. Wittering.nl is een school die denk ik goed bij mij past, dus wilde ik graag mijn afstudeerstage hier doen. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe een school kan kijken naar elk individueel kind en op een eigentijdse manier het onderwijs vormgeeft. Dit jaar ziet u mij weer in unit 3. Ik ben nu op de dinsdagen en woensdagen aanwezig. Ook ben ik bezig met een onderzoek op Wittering.nl. Later in het jaar zal ik meerdere dagen op school aanwezig zijn. Ik heb zin om er samen een mooi jaar van te maken! 

Volgende maand nemen we afscheid van Jose Peters, zij heeft elders een nieuwe uitdaging gevonden. Wij en de kinderen gaan haar zeker missen. Jose bedankt voor je inzet en enthousiasme en heel veel succes met je nieuwe baan! Jose neemt hieronder graag zelf nog even afscheid van u:

Dag lieve kanjers van Wittering.nl, kinderen, collega’s en ouders. Met pijn in mijn hart, maar volledig achter mijn moeilijke beslissing staand, wil ik jullie vertellen dat ik een nieuwe baan aangenomen heb. De reden: de afstand van woon naar werk. Nu is dit 80 km per dag en dat gaat 30 km per dag worden. Ik wil de kinderen, collega's en ouders bedanken, voor alles wat ik met en van hun geleerd heb, het vertrouwen in mijn als persoon en natuurlijk voor de hele fijne werkomgeving. Ik ga het plezier, de knuffels en jullie ontzettend missen, maar heb ook zin in mijn nieuwe uitdaging bij Montessori kinderopvang. Heel veel lieve en vriendelijke groeten, Jose Peters.

Crowdfunding: We zijn ontzettend blij met alle hartverwarmende initiatieven en mooie reacties op de crowdfunding voor onze Struintuin 2.0. De teller staat na de eerste week op €688,- !! Op dit overzicht, op de posters in school en op de prikborden, kunt u zien welke acties er de komende weken gepland staan. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct een donatie te doen op de website www.crowdfundingvoornatuur.nl    (initiatief: ‘Struintuin 2.0’). Het is fijn als u dit initiatief ook binnen uw netwerk wilt delen. Samen zorgen we voor de Struintuin!

Doe mij een liedje speciaal: Op dinsdag 10 december bezoeken we met alle kinderen van unit 3 de voorstelling Doe mij een liedje speciaal in PERRON-3 in Rosmalen. We gaan onder schooltijd met de bus. In deze voorstelling gaat Hippe Gasten met ‘Het lied’ aan de slag. Wat is een lied en wat doet een lied? In Doe mij een liedje speciaal worden liedjes besteld bij een snackbar. We krijgen een kijkje in de keuken en zien hoe alles vakkundig wordt bereid. En met een beetje mazzel wordt er ook nog een lied speciaal op maat gemaakt!

Sinterklaas: Vandaag hebben alle kinderen hun binnenschoen mogen zetten, we hopen dat de Sint ze morgenochtend allemaal gevuld heeft met een leuke verrassing. Op woensdag 4 december vieren we met alle kinderen van Wittering.nl Sinterklaas op school. We ontvangen Sint met alle units en de kinderopvang in het atrium. Daar is een Stuif 's in voor Sint en zijn Pieten. Na een bezoekje aan unit 1, zwaaien we Sinterklaas weer uit. Op donderdag 5 december houden de kinderen van unit 3 surprises voor elkaar, voor de kinderen in de overige units is het die dag een gewone schooldag met een klein accentje op het sinterklaasgebeuren voor wie dat wil. Vrijdag 6 december is er een studiedag en zijn alle kinderen vrij. 

Lichtjestocht: Gisteren hebben alle ouders/verzorgers een mail ontvangen over de lichtjestocht op donderdagavond 19 december. Er is nog veel hulp nodig voor die avond! Zo zoeken we ouders/verzorgers die een groepje kinderen willen begeleiden tijdens de tocht en zijn we op zoek naar verkeersbegeleiding om het geheel veilig te laten verlopen. Daarnaast zou het fantastisch zijn als er ook dit jaar weer ouders/verzorgers voor entertainment langs de route willen zorgen (denk aan een koortje of ander soort muziek, het uitdelen van kerstlekkers of bijvoorbeeld als levend kerstfiguur). Heb je zin en tijd? Graag horen we via info@wittering.nl waarbij we je mogen indelen.

Social Schools: Omdat de Wittering.nl app verouderd is en niet over alle functionaliteiten beschikt waar wij als moderne school gebruik van zouden willen maken, hebben we besloten per 1 januari 2020 over te stappen naar een andere leverancier. Via de nieuwe app van Social Schools kunt u o.a. de jaarkalender zien, nieuwsbrieven en pushberichten ontvangen, uw kind ziek melden, u zelf aanmelden voor activiteiten en meeloopdagen, de activiteiten per unit volgen en de toestemming voor beeldgebruik beheren. Eind december ontvangt u een e-mail van Social Schools, via deze mail kunt u uw account registreren. U wordt automatisch lid van de kring(en) van uw kind(eren). De oude app gaat met ingang van 1 januari 2020 uit de lucht. Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van december.

Verkeersveiligheid: Vorig jaar hebben we een mooie actie gehad om bewustwording te creëren rondom de manier waarop kinderen naar school worden gebracht. We merken, nu de dagen weer donker en natter worden, er bij het brengen en halen van de kinderen vaker voor de auto gekozen wordt. Het is fijn als u weer even stilstaat bij de onveilige situaties die hierdoor kunnen ontstaan en nadenkt over alternatieven om uw kind(eren) naar school te brengen.

Oudervereniging

Ouderbijdrage: Ook dit jaar lopen de betalingen van de ouderbijdrage via iDeal goed. Inmiddels is er ruim €14.000 binnen (voor 236 kinderen). Nog €1.500 te gaan. Vorige week is een betalingsherinnering verstuurd voor de laatste 25 kinderen. We willen u graag bedanken voor uw vlotte medewerking.

Fotograaf: Vorig jaar hebben we (schoolteam en oudervereniging) een alternatieve invulling gegeven aan de schoolfoto's. We hebben destijds afgesproken dit te evalueren, wat inmiddels aan de hand van een online poll gedaan is. De uitkomst van de poll is dat ouders ongeveer gelijk verdeeld zijn in hun mening over het inzetten van een professionele fotograaf danwel een ouder. De meerderheid van de ouders wil wel graag een individuele foto en broer/zus foto’s. Er zijn diverse ouders die hebben aangeboden mee te willen denken aan een invulling voor komend jaar, zo veel mogelijk rekening houdend met de wensen van ouders en school. Dit werkgroepje is vanaf deze week aan de slag gegaan. Zodra er meer bekend is zullen we dit in de nieuwsbrief delen.

BSO

Rondom de feestdagen, heeft de opvang gewijzigde openingstijden. Graag uw aandacht hiervoor.

Studiedag 6 december: School heeft op 6 december een studiedag, bij voldoende aanmeldingen is de BSO de hele dag open. Aanmelden kan via info@onskindbureau.nl. 

Vrijdag 20 december: Op vrijdag 20 december heeft school vanaf 12.00 uur vakantie, wij zijn deze dag vanaf 12.00 uur open. Mocht u opvang nodig hebben vanaf 12.00 uur, dan kunt u zich aanmelden via info@onskindbureau.nl. 
 
Sluitingsdagen kerstvakantie en afwijkende openingstijden: Tijdens de kerstvakantie zijn wij op kerstavond tot 17.00 uur open. Op 1ste en 2de kerstdag en op Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten. Op Oudjaarsavond sluiten wij om 17.00 uur. 

NICE TO KNOW

SJV Disco: De eerstvolgende SJV disco voor groep 7 is op vrijdag 22 november en voor groep 8 op vrijdag 29 november. Beide keren is de disco in het SJV gebouw aan de Mimosastraat in Rosmalen. Op vrijdag 20 december is er een gezamenlijke disco voor groep 7 en 8 in De Kentering in het dorpscentrum. Het thema is dan Sinterkerst & Nieuw.

Ouder-kind-kerstworkshop: Op zaterdag 7 december kunnen kinderen bij SJV Rosmalen een do-it-yourself kerstdecoratie maken. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, samen met hun opa, oma, vader, moeder of andere volwassene. SJV zorgt voor alle benodigdheden, maar spulletjes van thuis meenemen mag ook. De workshop is van 13.00 uur tot 16.00 uur in SJV-gebouw aan de Mimosastraat 1.  

Oliebollenbingo: Op vrijdag 27 december organiseert SJV Rosmalen weer de jaarlijkse oliebollenbingo. De bingo is bedoeld voor alle kinderen uit groep 4 t/m 8. SJV zorgt voor leuke prijzen, een glaasje ranja en een lekkere oliebol. De middag duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur en wordt gehouden in De Kentering in Rosmalen. Bekijk de poster voor meer informatie.

Amerigo komt logeren: Amerigo, het trouwe paard van Sinterklaas, is met pensioen gegaan. Daarom mag hij op vrijdag 22 november een dag logeren in het dierenverblijf van werkboerderij Buiten Gewoon in Berlicum. Amerigo kan zo lekker uitrusten van jarenlang werken op de daken van alle Hollandse huizen. Een dagje heerlijk verwennen, vertroetelen en genieten. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen Amerigo bezoeken, aaien of hem een worteltje komen geven. Er zijn pieten en hulp- pieten. Entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de rode zuil, mag altijd. Meer informatie vindt u op deze poster.

Tante Sjaan strandt in de sneeuw!: Zondag 22 december is de kerstvoorstelling Tante Sjaan strandt in de sneeuw! in PERRON-3 te zien. Een familievoorstelling in warme kerstsferen, waarbij CLUB-3 boegbeeld Tante Sjaan, een komische en ietwat onhandige dame bij wie soms van alles in de soep lijkt te draaien, weer een heel avontuur beleeft. Kinderen t/m 8 jaar zijn uitgenodigd om in hun mooiste kerstkleren samen met papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s te komen kijken. Meer informatie vindt u op de website van PERRON-3 en op deze poster.

Opendagen VO: Klik hier voor het overzicht van de opendagen voor het VO in onze regio.