Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief oktober 2019

24-10-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Team: Inmiddels is het zwangerschapsverlof van Natasja ingegaan. Zij wordt vervangen door Gladys Cornelissen van Dans en Balletstudio Geraldine. Tijdens het verlof van Natasja heeft unit 1 op maandag dans/drama aanbod en unit 2 op vrijdag. Dit betekent dat unit 2 tot aan het einde van deze periode één dag in de week gymt (maandag). Unit 3 heeft gedurende het verlof van Natasja elke week 2 dagen gym (maandag en vrijdag) en vangt de verlofperiode verder op met een aantal leuke workshops.

Larissa is flink aan het opbouwen. Op dit moment is ze voor meer dan de helft van haar originele aantal uren werkzaam op school en ondersteunt ze het team van unit 3 met aangepaste werkzaamheden. We zien gelukkig dat haar herstel voorspoedig gaat. In het begin van het schooljaar werd haar ziekteverlof vervangen door Lisa, helaas bleek dit al snel niet de goede match te zijn. We zijn daarom blij te kunnen melden dat vanaf deze week Noortje Knol zal starten met de vervanging van Larissa. Welkom Noortje! Noortje stelt zich in de volgende nieuwsbrief aan u voor. Wilt u eerder met haar kennismaken? Loop gerust even binnen om haar voor die tijd een keer de hand te schudden.

Daarnaast is de procedure rondom de vacature voor begeleider in unit 3 in volle gang. We hebben uit de vele aanmeldingen enkele kandidaten geselecteerd waar we binnenkort het gesprek mee aan gaan. We vertrouwen erop hiermee op korte termijn een geschikte begeleider voor unit 3 te vinden.

Hilde Kluitmans is in de herfstvakantie opgeschrikt door het onverwachte overlijden van haar zwager Laurens. Dit heeft een enorme weerslag op haar en haar gezin. Hilde is daarom op dit moment afwezig op school. We houden u op de hoogte over het verdere verloop van haar afwezigheid en wensen Hilde en familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Dit schooljaar komt u op school een viertal stagiaires tegen. Bram, Valerie, Katja en Laura stellen zich in de maandelijkse nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Hallo allemaal, mijn naam is Valerie Kluivers. Ik ben 22 jaar en woon sinds dit jaar in Den Bosch op kamers. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de pabo. Komend halfjaar loop ik op maandag en dinsdag stage in unit 3. Soms zal ik hier ook een volledige week aanwezig zijn. Mijn grootste hobby is fotografie. Ik fotografeer het liefst de natuur en dieren. Andere hobby's van mij zijn lezen, schrijven en wandelen/spelen met mijn hondjes. Ik vind het belangrijk dat kinderen betrokken deelnemen aan en leiding hebben over hun eigen leerproces. Dit is iets wat ik bij Wittering.nl graag wil ervaren. Dit is de eerste keer dat ik stage loop bij een school met units. Ik ben erg benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en of dit aansluit bij mijn visie op het onderwijs. Ik heb veel zin in mijn nieuwe uitdaging bij Wittering.nl! Groetjes, Valerie

Kernconcept: Op dit moment staat het kernconcept Tijd en Ruimte centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Breinplein: Om de samenwerking tussen de volwassenen te vergroten, heeft unit 2 ervoor gekozen om het breinplein van twee ruimtes, terug te brengen naar één grote ruimte op dezelfde verdieping. In de herfstvakantie heeft het team deze verhuizing gerealiseerd. Dit betekent automatisch dat de Eurekaruimte weer terug naar beneden is gebracht. Een mooie kans voor de Eurekaruimte, die nu door deze verschuiving optimaal gebruik kan maken van de buitenruimte als leeromgeving. Daarnaast is er een goede verbinding te leggen met de activiteiten en omgeving van het atelier. Zo zijn kinderen van unit 2 de afgelopen week op archeologische tocht geweest om de Groote Wielenplas en hebben ze daar verschillende stenen, munten en kogels gevonden. Bij de kinderen ontstond vervolgens het idee om hier een museum van te maken. Mede door de kans om te werken met een echte metaaldetector was de betrokkenheid van de kinderen erg groot. Uiteraard evalueren we regelmatig deze interne verschuiving om zo optimaal mogelijk gebruik te blijven maken van de mogelijkheden van onze ruimtes.

Staking: Zoals u wellicht gehoord heeft, is er voor woensdag 6 november opnieuw een nieuwe staking in het gehele onderwijs aangekondigd. Op dit moment inventariseren we de stakingsbereidheid binnen ons team. Op basis van deze informatie beslissen we of het wel of niet haalbaar is school die dag open te houden. We vragen u daarom er vast rekening mee te houden dat de school woensdag 6 november wellicht gesloten zal zijn. Bij meer dan 6 aanmeldingen, gaat de bso die dag open. In de loop van volgende week laten we u via de mail de definitieve uitkomst weten en volgt er een link waarmee u zich eventueel kunt aanmelden voor de bso.

Sinterklaas: Op woensdag 4 december vieren we met alle kinderen van Wittering.nl Sinterklaas op school. In de aanloop naar deze feestelijke dag, volgen wij zoals elk jaar de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. Dit jaar zal Wittering.nl bezocht worden door roetveegpieten. We gaan er met zijn allen, zoals altijd, een fantastisch feest van maken.

Save the date: Hoewel Sinterklaas nog niet eens in het land is, willen we toch alvast een tipje van de sluier oplichten over de geplande activiteiten rondom kerst. Zoals u in het jaarrooster heeft kunnen zien vieren we op donderdagavond 19 december kerst op school. We hopen dat de weergoden ons dit jaar beter gestemd zijn en we alsnog een lichtjestocht door de wijk kunnen organiseren, zoals afgelopen jaar eigenlijk de bedoeling was. We verwachten alle kinderen die avond om 18.00 uur op school. Het programma, dat afgesloten wordt met een samenkomst van kinderen en ouders/verzorgers, zal tot ongeveer 20.00 uur duren. Meer informatie volgt later. Het is prettig wanneer u deze avond vast in uw agenda vrijhoudt. Omdat we de kinderen op donderdagavond op school verwachten, start de kerstvakantie op vrijdagmiddag 20 december om 12.00 uur. Noteert u ook dit vast in uw agenda?

BSO

Studiedag: Vrijdag 6 december heeft school een studiedag, de bso is deze dag geopend. Mocht u 6 december opvang nodig hebben dan horen wij dat graag.

Vakantiebso: Binnenkort kunt u de flyer voor de activiteiten van de kerstvakantie verwachten, aanmelden voor de vakantiebso doet u via de site van Ons Kindbureau.

Oudervereniging

Kwartaalstart: Oproep voor nieuwsgierige aagjes! - Tijdens de volgende kwartaalstart met kinderen én ouders op 12 november van 17.00 uur tot 19.00 uur staat het thema ‘nieuwsgierig?!' centraal. We willen in deze kwartaalstart aandacht besteden aan de basis van het huidige schoolconcept. Welke elementen maken Wittering.nl uniek? En wat hebben we de afgelopen jaren (bij)geleerd en verder ontwikkeld? Tijdens deze kwartaalstart gaan we in op vragen van ouders én kinderen. En daarom zijn we op zoek naar heel veel vragen! Wat wilt u nog graag weten over het fundament van Wittering.nl? Laat het ons vast weten via Facebook en wie weet krijgt u tijdens de kwartaalstart antwoord op uw vraag (en komen er weer nieuwe vragen bij 😊). Ook de kinderen mogen hun vragen stellen in de kringen. Op deze manier willen we weer een stapje verder zetten in ‘samen het leven leren’!

Ouderbijdrage: Ook dit jaar lopen de betalingen van de ouderbijdrage via iDeal goed. Inmiddels is er €10.500 binnen (voor 176 kinderen). Wij willen u graag bedanken voor uw vlotte medewerking. Binnenkort zullen we de ouders/verzorgers van de overige kinderen nog een reminder sturen.

NICE TO KNOW

Help je boze of bange kind weer blij te zijn: Worstelt uw kind met zaken die hij/zij niet kan verwoorden? Kunt u bepaald gedrag niet plaatsen? Heeft u behoefte aan tips en inzichten om uw kind beter te begrijpen en te kunnen helpen om blijer en gelukkiger te zijn? Kom naar de interactieve lezing van ‘Eigenwyze Kindertherapie’ en ga aan de slag met het creëren van meer vreugde, liefde & verbinding. Ga voor meer informatie of aanmelden naar Babel Bibliotheek Rosmalen. De (gratis) lezing vindt plaats op woensdag 13 november van 20.00 tot 21.30 uur.

Masterclasses Jeroen Bosch College: Leerlingen uit groep 8 kunnen op 3 vrijdagmiddagen bij het Jeroen Bosch College kennismaken met het vak Engels in een masterclass. De lessen worden gegeven in twee groepen. De lessen voor de eerste groep vinden plaats op vrijdag 8, 22 en 29 november, die van de tweede groep op 17, 24 en 31 januari. De lessen zijn van 13.30 uur tot 14.30 uur. Wanneer uw kind interesse heeft om hieraan deel te nemen, wordt hem/haar gevraagd een brief te schrijven aan de begeleiders van unit 3, waarin hij/zij uitlegt waarom hij/zij graag wil deelnemen. Unit 3 stuurt de brieven vervolgens door naar het JBC. Er kunnen maximaal 50 leerlingen meedoen. Het is belangrijk een mailadres te vermelden in de brief en ook een handtekening van ouders/verzorgers om toestemming te geven voor absentie van de basisschool. Let op; de gehele masterclass beslaat 3 vrijdagmiddagen. Brieven kunnen worden ingestuurd tot 25 oktober. Meer informatie vindt u in deze brief.