Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief september 2019

19-09-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Jubilea: Wist u dat we inmiddels een flink aantal doorgewinterde Witteraars in ons team hebben? Dit jaar vieren Michelle, Belgin, Judith, Mutinta, Hilde van den Bergh en Natasja hun 10-jarig jubileum op onze school. Proficiat allemaal, fijn dat we jullie al zo veel jaren in ons midden mogen hebben!

Stagiaires: Dit schooljaar komt u op school een viertal stagiaires tegen. Bram, Valerie, Katja en Laura stellen zich in de maandelijkse nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Hallo allemaal, mijn naam is Bram van Veenendaal. Ik ben 22 jaar en woon in Den Bosch. Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar van de Pabo. In mijn vrije tijd ben ik vooral aan het rondreizen om te leren van alle verschillende culturen die we hebben in de wereld. Zelf sport ik actief en dat doe ik vooral op een klimmuur. Vorig jaar hebben we voor mijn studie het beeld 'ideale leerkracht' moeten schetsen. Voor mij is het altijd belangrijk geweest dat je als leerkracht de lessen afstemt op de leerlingen. Op Wittering.nl zie ik dit veel terug en is het dus de ideale leeromgeving voor mij. Zelf heb ik al veel met kinderen gewerkt, als animator op campings en als begeleider van kinderfeestjes als bijbaantje. Ik ben erg oplettend en wil elk kind bieden wat hij/zij nodig heeft. Dit hoop ik ook voort te zetten tijdens mijn stage op Wittering.nl. Het is anders dan regulier onderwijs maar dat is juist heel erg mooi. Ik ben erg benieuwd wat dit avontuur mij gaat brengen. Groeten Bram.

Beste ouder(s)/verzorger(s), sommige van u kennen me al maar toch stel ik me graag nog even aan u voor: mijn naam is Hilde Fienieg-Kluitmans, ik ben 32 jaar en moeder van 2 prachtige kinderen, Tijne (6) en Ben (4). Al 12 jaar werk ik met veel liefde en plezier op Wittering.nl in unit 1. Het jonge kind heeft altijd al mijn interesse gehad en, nu mij is gevraagd om te helpen de visie van wittering.nl verder te integreren in de kinderopvang, voelt dat voor mij als een cadeautje. Ik heb mega veel zin om deze uitdaging aan te gaan en kijk er naar uit om samen met de collega’s van de kinderopvang en de school de verbinding met elkaar te vinden. Tot ziens! Groetjes Hilde

Van Goghs intimi: De komende periode bezoeken we met alle kinderen de tentoonstelling Van Goghs intimi in Het Noordbrabants Museum. We leren tijdens ons bezoek meer over de man achter het icoon. Iedereen kent Vincent van zijn schitterende schilderijen en als die gekke man die zijn oor afsneed, maar wie wás hij nu eigenlijk? In de tentoonstelling Van Goghs intimi leren we hem kennen door de ogen van intieme familie, vrienden en modellen. De uitstapjes zijn als volgt ingepland:

  • dinsdag 24 september: U1 1e helft (09.30-11.30 uur)
  • donderdag 26 september: U1 2e helft (09.30-11.30 uur)
  • dinsdag 1 oktober: U2 1e helft (09.30-11.30 uur)
  • donderdag 3 oktober: U2 2e helft (09.30-11.30 uur)
  • dinsdag 8 oktober: U3 Ballonvaarders en Ruimtevaarders (09.30-11.30 uur)
  • donderdag 10 oktober: U3 Zeevaarders en Globetrotters (08.30-10.30 uur)

Hoera Lara jarig: Zaterdag 21 september wordt Lara alweer 1 jaar. Kinderen die haar graag verrassen met een koekje, botje, speelgoedje mogen dat de komende week meenemen naar school.

Oproep: Heeft u nog kinder/jeugd magazines (Donald Duck, National Geographic Jr. etc.) liggen waar thuis niets meer mee gedaan wordt? Wij zijn er blij mee als leesvloer voor in de units.

Luizenouders gezocht: Na elke schoolvakantie worden alle kinderen op luizen en neten gecontroleerd. Gelukkig helpt een aantal ouders met het nakijken van de kinderen. Toch zijn we dringend op zoek naar meer helpende handen. Bent u in de gelegenheid om te helpen bij de luizencontroles? Meld dit dan bij Chantal (chantal.eijkemans@signumonderwijs.nl). 

Jeugd: Wij merken dat ons schoolplein ook na schooltijd aantrekkelijk is voor jeugd. Hoewel we hier in principe geen bezwaar tegen hebben, vinden we regelmatig overblijfselen van dit samenzijn. Hier zijn we uiteraard minder blij mee. Vanuit de wijkagent en buurtpreventie is hier extra aandacht voor. Mocht u zelf overlast ervaren of zien dat na school dingen op het plein gebeuren die daar niet passen, is het prettig als dit direct gemeld wordt bij de wijkagent (0900-8844). Samen zorgen we ervoor dat het schoolplein een fijne, veilige plek blijft.

Mevolution kids: Tijdens de kwartaalstart vertelden we u over de ontwikkelingen van Mevolution voor kids. Samen met medewerkers van Mevolution en een aantal scholen werken we met de projectgroep achter de schermen hard aan de doorontwikkeling van deze tool. De komende periode starten we met een eerste pilotfase in unit 1. In deze folder leest u alles over het in beeld brengen van groei en ontwikkeling van kinderen met behulp van Mevolution.

Reminder: In het kader van binding bent u allen op dinsdag 24 september om 13.30 uur uitgenodigd op ons schoolplein. Alle kinderen van unit 2 zullen dan samen de dans die ze tijdens dit kernconcept geleerd hebben laten zien aan alle kinderen van unit 1 en 3, de volwassenen van school en ouders/verzorgers. Zo zijn we op een leuke manier verbonden met elkaar. Na de dans gaan de kinderen weer terug naar hun eigen basiskring om daar de dag af te sluiten en bent u op het schoolplein in de gelegenheid contacten te leggen (en zo te verbinden) met andere ouders/verzorgers. 

Adreswijziging: Verhuist of nieuw telefoonnummer? Geef het door via info@wittering.nl. Dan wordt het aangepast in ons systeem.

Oudervereniging

Kwartaalstart: Op 9 september vond de eerste kwartaalstart plaats. Was u niet in de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn, dan kunt u hier de presentaties van het bestuur van de oudervereniging en van het schoolteam bekijken. Het bestuur werd decharge verleend voor de jaarcijfers van schooljaar 2018-2019. Vervolgens werd de begroting voor het nieuwe schooljaar aangenomen. De ouderbijdrage blijft net als vorig jaar ongewijzigd. Heeft u nog vragen? Mail dan naar oudervereniging@wittering.nl.

Op 12 november staat de tweede kwartaalstart van het schooljaar op het programma. Dit keer is het met kinderen. U bent allen van harte welkom. Details volgen later. 

Digitale facturatie ouderbijdrage: Binnenkort kunt u weer de rekening verwachten voor de ouderbijdrage. Betalen gaat via het programma Wis-Collect. Hoe werkt het? U ontvangt op 26 september een e-mail van de oudervereniging vanuit WIS Collect. Via deze e-mail kunt u rechtstreeks met iDEAL de rekening betalen. Het innen en betalen is zo gemakkelijker, zowel voor u als voor ons. Mocht u meer informatie willen dan is er de video : kennismaking met Wis-Collect voor ouders of kunt u een mail sturen naar oudervereniging@wittering.nl

Evaluatie schoolfotograaf: Vorig jaar heeft de oudervereniging samen met school besloten om de schoolfoto’s eens anders te organiseren. De aanleiding was dat de schoolfotograaf ieder jaar erg veel inspanning kost voor school en ouders om dit samen te organiseren en op de dag zelf uit te voeren. Op dit besluit is vorig jaar een aantal reacties gekomen. We hebben toen aangegeven dat we de invulling van de schoolfoto's in het nieuwe schooljaar zouden evalueren. Dat doen we door middel van een enquête. We vragen iedere ouder zijn/haar mening te geven. Deelnemen kan met behulp van deze link, of op de facebookpagina van Oudervereniging Wittering.nl.

Introductie nieuwe leden bestuur: Graag willen we u voorstellen aan drie nieuwe leden.

Mijn naam is William Haak en woonachtig in Rosmalen (de Groote Wielen). Daar woon ik met mijn vrouw Eefke en onze twee dochters. Izzy zit in unit 1 bij de meerkoeten en Juno zit in unit 2 bij de uitvinders. Beiden gaan ze met veel plezier naar Wittering.nl. En dat is belangrijk. Het concept van de school draagt daar volgens mij aan bij. Ik ben bij de oudervereniging gegaan om, waar mogelijk een steentje bij de dragen en een duidelijker beeld te krijgen van wat deze school zo bijzonder maakt. 

Hoi, mijn naam is Karlijn Horvers. Samen met Michiel Dop en onze zoontjes Lenn (Kikkers), Bo (Libellen) en dochter Isa (1 jaar) wonen wij in de Groote Wielen in Rosmalen. Vanuit de gedachte om wat te kunnen betekenen in de organisatie voor de laatste kwartaalstart (de afgelopen jaren in de vorm van een gezellig samenzijn middels een BBQ) heb ik kennisgemaakt binnen het bestuur van de Oudervereniging. Aangestoken door de enthousiaste club mensen en de wens om meer te kunnen bijdragen aan het reilen en zeilen op school neem ik graag deel aan dit bestuur. Ik kijk er naar uit om hier mee aan de slag te gaan. Mochten er ideeën zijn die ik hierin mogelijk kan meenemen, ga ik daar graag met je over in gesprek.

Ik ben Lucie Hemminga, getrouwd met Krijn en moeder van Jin (bijna unit 3) en Bo (unit 2). We wonen in de Overlaet. Ik werk als BI (data)analist bij het ETZ ziekenhuis in Tilburg en in mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, spelletjes te doen en te lezen. Je kent me misschien al van de organisatie van de wandeldriedaagse en de sportdag. Ik heb er veel zin in als onderdeel van de oudervereniging mee te denken over leuke activiteiten die mooi passen bij het concept van Wittering.nl.

BSO

Reminder: Vrijdag 27 september is zowel de school als de opvang gesloten i.v.m. een studiedag. Op maandag 21 oktober is er een studiedag van school. De bso is dan gewoon geopend. Heeft u opvang nodig geef dit dan uiterlijk 30 november door bij de bso.

Afwezigheid, ruilen en extra opvang: We merken dat er bij ouders/verzorgers nog wel eens vragen of onduidelijkheden zijn over de mogelijkheden en afspraken rondom afwezigheid, ruildagen en extra opvang. In dit overzicht hebben we alle mogelijkheden en afspraken voor u op een rijtje gezet.

NICE TO KNOW

Workshops:
Zwemles: Wist u dat we zwemles na schooltijd aanbieden voor kinderen vanaf 4,5 jaar oud? Elke maandag en donderdag (muv schoolvakanties) gaat er een PM-er met de kinderen mee naar Kwekkelstijn. Het vervoer en de begeleiding worden door de PM-er gedaan. Na het omkleden neemt de zwemdocent het over en kan de PM-er elk kind observeren en kort opschrijven wat hij/zij gedaan heeft tijdens de zwemles. Bij terugkomst krijgt u een overdracht. Ongeveer elke 10 weken kunt u tijdens een kijkles komen kijken naar de vorderingen van uw kind. De laatste 10 minuten is het mogelijk om vragen te stellen aan de zwemdocent. Kijk voor meer info op www.onskindbureau.nl. Met vragen kunt u terecht bij Jolanda: Jvdven@kcdgw.nl.
Judo: Elke dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur (muv vakanties) vindt er in de kleine speelzaal in Windkracht 5 judoles plaats. Judoschool van Gent uit Den Bosch komt deze les verzorgen.
Denkt u dat judo iets is voor uw kind? Een proefles is altijd mogelijk. Judo werkt in periodes. Na elke periode is er een examen waar ouder(s)/verzorger(s) bij mogen zijn. Na een periode is het mogelijk te stoppen of verder te gaan voor een volgende band. Een periode is 12 weken. Neem voor meer info of aanmelden contact op met Jolanda van de Ven via Jvdven@kcdgw.nl.

Number One: Voor alle groep 8 leerlingen uit Rosmalen, Nuland, Vinkel en Maliskamp organiseert Jongeren Centrum Number One (T.M. Kortenhorstlaan 1, Rosmalen) wekelijks op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur een inloop met allerlei verschillende activiteiten speciaal voor deze doelgroep. Bekijk hier de flyer.

Kabouterbos: Op zondagmiddag 6 oktober is er een feestje in het Kabouterbos voor alle peuters en basisschoolkinderen t/m groep 4. Kom gezellig samen met de kabouters en allerlei andere feestgangers in het bos dit feestje mee vieren. Kinderen kunnen spelletjes doen en leuke activiteiten beleven in het bos aan de Oude Baan-Oost. Meer informatie leest u hier.

Wie wordt de opvolger van Jeugdprins Bas d’n Urste: De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval is op zoek naar een opvolger voor Jeugdprins Bas d’n Urste. Op zondag 10 november tijdens de jaarlijkse Jeugdraadverkiezing in de Kentering zal de nieuwe Jeugdraad van XI en Jeugdprins(es) geïnstalleerd worden. Voor het zover is moet er eerst nog een nieuwe Jeugdraad van XI samengesteld worden en daarvoor zijn we op zoek naar jongens en meisje uit Rosmalen. Zit uw kind in het basisonderwijs in Rosmalen in groep 6, 7 of 8, is het een echte feestvierder en met carnaval niet op vakantie? Meld hem/haar dan voor 1 oktober aan via jeugdraad@zandhazendurp.nl. Kijk op www.zandhazendurp.nl voor alle informatie.

Saltotoppers: Vanuit CTO Zuid (Centrum voor Topsport en Onderwijs) is dit jaar een nieuw Brabants project gestart genaamd Saltotoppers. Het doel van Saltotoppers is om kinderen tussen de 6 en 13 jaar kennis te laten maken met verschillende gymnastische en acrobatische sporten en hun talenten te laten ontdekken. Er worden (gratis) clinics georganiseerd waarin kinderen een aantal (salto)sporten kunnen ervaren. het gaat o.a. om de sporten freerunning, schoonspringen, kunstrijden, turnen, BMX-freestyle en trampolinespringen. Naast de clinics is er een algemene fysieke test en een informatiebijeenkomst. De clinics gaan vanaf 6 oktober plaatsvinden. Kinderen kunnen zich aanmelden voor één of meerdere clinics (zes in totaal). Kijk voor meer informatie op www.ctozuid.nl/saltotopper

Schaken: Op vrijdag 27 september om 18.00 uur zijn kinderen en ouders/verzorgers welkom bij Schaakclub HMC Den Bosch om in De Biechten te komen ervaren wat schaken bij een schaakclub inhoudt. Meer info leest u in deze flyer.

The Beekvliet Experience: Al verschillende jaren organiseert Gymnasium Beekvliet op een aantal woensdagmiddagen The beekvliet Experience. Dit zijn 4 woensdagmiddagen, speciaal voor leerlingen uit groep 8 die zich oriënteren op het VWO. Op elke middag worden er 3 verschillende lessen aangeboden en per middag wisselen de vakken. Kinderen kunnen zelf kiezen hoeveel middagen zij mee doen. Iedereen kan meedoen en er is voor iedereen plaats. Kijk voor de data, tijdstippen en aanmelden op www.gymnasiumbeekvliet.nl. Daarnaast organiseert Gymnasium Beekvliet op dinsdag 12 november vanaf 19.30 uur een kennismakingsavond voor leerlingen uit groep 7/8 en hun ouders. Meer info hierover vindt u eveneens op de website.

Gymnasium Bernrode: Een overzicht met belangrijke data van Gymnasium Bernrode voor schoolverlaters is te vinden op www.bernrode.nl/Groep-7-8/Open-Dag-en-Avonden.   

VMBO doedagen: Ook de Bossche vakschool en Helicon VMBO Den Bosch zetten binnenkort hun deuren open voor alle leerlingen van groep 8, om kennis te maken met het vmbo. Op deze poster ziet u de uitnodiging met meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden.

De Brug: De Brug, School voor Praktijkonderwijs in Zaltbommel, organiseert een voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers en leerlingen op maandag 21 oktober om 19.00 uur. Meer informatie leest u hier.