Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief augustus 2019

22-08-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Dit schooljaar komt u op school een viertal stagiaires tegen. Valerie, Bram en Katja zijn nieuwe gezichten. Laura kent u waarschijnlijk al, ze is al geruime tijd werkzaam in unit 3, en dit schooljaar komt u haar dus ook tegen als stagiaire in unit 1. De stagiaires stellen zich in de volgende nieuwsbrieven beurtelings aan u voor. Daarnaast komen Lisa Bosgoed, Susan Doedée, Renate Bertens en Marjolein van Rijt ons team de komende periode versterken. Zij stellen zich hieronder aan u voor. Wij heten alle nieuwe collega's van harte welkom en wensen hen een fijne tijd op Wittering.nl toe.

Hallo allemaal, ik ben Marjolein van Rijt, bijna 42 jaar en sinds 2 jaar getrouwd met Marc. Samen hebben wij 3 prachtige kinderen, 2 jongens (8 en 6) en een dochter (4). Ik ben dol op de zon, zee en strand! In mijn vrije tijd maak ik graag foto’s, geniet ik van het rommelen in de (moes)tuin en doe ik HIIT, lekker heftig sporten. We houden thuis van samen spelletjes doen en lekker wandelen en spelen in de natuur. Wij genieten graag van het Bourgondische leven 😉. Tot voor kort ben ik werkzaam geweest in de jeugdzorg, intensieve gezinsbegeleiding waarbij ik ook schoolmaatschappelijkwerker ben geweest. Onderwijs heeft mij altijd getrokken. Ik ben super blij met deze kans in unit 1 en ga beetje bij beetje Wittering.nl tot mij nemen. Ik heb er kei veel zin in! Lieve groet, Marjolein

Hallo allemaal, ik ben Susan Doedée, 38 jaar oud en woon in Den Bosch met mijn partner en 2 zoontjes. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn grote hobby tekenen en schilderen, en doe ik graag leuke dingen met mijn gezin of vrienden. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest op een basisschool in Den Bosch en heb ik als leerkracht lesgegeven in verschillende groepen. Sinds dit schooljaar ben ik werkzaam op Wittering.nl in unit 3 in het atelier en op .comPlaza. Een nieuwe uitdaging waarin ik ontzettend veel zin heb! Groetjes Susan

Hoi, ik ben Lisa en ik ben 28 jaar. Ik woon sinds een maand in Den Bosch. Daarvoor woonde ik in Noord-Holland, waar ik ook ben opgegroeid. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool of lees ik een boek. De afgelopen 3 jaar heb ik lesgegeven in de groepen 5/6 en 7/8 en kinderen begeleid met hoogbegaafdheidskenmerken. Ik heb er veel zin in om de komende periode aan de slag te gaan in unit 3!

Hallo, ik ben Renate Bertens, 49 jaar, getrouwd met Jan en woonachtig in Wijbosch (gem. Schijndel). Helaas hebben we geen eigen kinderen, wel hebben we een paar jaar 3 pleegkinderen in huis gehad. We hebben een hond (Border Collie), die we trainen voor het schapen drijven. Na het werken in de vastgoedbranche, ben ik toch gaan doen wat ik het leukste vind: werken met kinderen. Dit heb ik afgelopen 15 jaar gedaan als pedagogisch medewerkster op de BSO en de laatste 4 jaar in combinatie met onderwijsassistent/leesondersteuning op de Troubadour in Rosmalen. Tevens begeleid ik op zaterdag kinderen als kindercoach en assisteer ik volwassenen bij trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Verder kun je bij mij Aloë Vera-producten kopen. Mijn hobby’s zijn zwemmen, tennis en reizen. Afijn, een bezig bijtje dat 4 dagen bij unit 2 op het breinplein rust komt uitstralen, een grote lieve knuffelbeer is en consequent, en humor en levenservaring meeneemt. Ik heb er onwijs veel zin in om er samen met de collega’s en kinderen iets moois van te maken!!

Ook op de BSO komt u een tweetal nieuwe collega's tegen. Na de zomervakantie hebben wij Joyce en Jorien mogen verwelkomen in ons team. In deze nieuwsbrief stelt Joyce zich aan u voor:

Hallo, mijn naam is Joyce Ghafouri van Nijnatten. Ik ben 35 jaar en woon in Rosmalen. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, Yasmina en Aron. Mijn hobby's zijn lezen, muziek en leuke dingen met mijn gezin doen. Na de afgelopen jaren thuis te zijn geweest bij mijn kinderen ga ik vanaf 20 augustus op dinsdag - en donderdagmiddag bij de Zeilers werken. Ik kijk er erg naar uit!

Larissa: Achter de schermen bouwt Larissa haar werkzaamheden weer een beetje op. Ze ondersteunt het Eureka-team met het doen van onderzoek en het voorbereiden van de leeromgeving.

Kernconcept: Op dit moment staat het kernconcept Binding en samenleving centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Bord schooltuin: Heeft u het mooie nieuwe bord in de schooltuin al gezien? Dit bord is gerealiseerd door Werkplaats Oost, zij verzorgen dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Via dit bord gaan we communiceren over alles wat er in en om de tuin kan en moet gebeuren. Tamara is sinds dit jaar specialist buitenruimte waarmee we het buitenleren een extra boost willen geven.

Hawi: Op dit moment zijn we bezig met het kernconcept binding. Hoe mooi is het om juist in deze periode een update uit Kenia te ontvangen over Hawi. Hawi is een meisje dat we vanuit Wittering.nl ondersteunen zodat ook zij een fijne schooltijd mag beleven. Via deze link leest u in een uitgebreid verslag, voorzien van prachtige beelden, hoe het nu met haar gaat.

KinderLoop voor Hoop: Zoals we u in eerdere nieuwsbrieven lieten weten, wordt op 1 september de KinderLoop voor Hoop georganiseerd. De KinderLoop is onderdeel van de SamenLoop voor Hoop in Rosmalen, een 24-uurs wandelestafette van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Vanaf deze week vindt u bij de ingang van unit 2/3 een speciale KinderLoop collecte-box waarin we statiegeldbonnetjes inzamelen om zo ons steentje bij te dragen aan dit evenement. Andere initiatieven zijn vanzelfsprekend van harte welkom en ook contant geld mag in de collecte-box worden gedeponeerd. Alle opbrengsten komen ten goede aan kankeronderzoek. Zelf deelnemen aan de SamenLoop voor Hoop? Aanmelden gaat via de website, het inschrijfgeld bedraagt € 3,- p.p. en inschrijven kan tot en met 1 september.

Sluitingsdag Wittering.nl: Op vrijdag 27 september is zowel school als de BSO gesloten. De medewerkers hebben deze dag een studiedag. Sluitingsdagen (anders dan landelijke feestdagen als Kerst, Pasen etc.) van het kindcentrum worden automatisch toegevoegd aan het ruiltegoed.

Verzoekje unit 1: Het is prettig wanneer de drinkbekers, broodtrommels en fruitbakjes van uw kind(eren) zijn voorzien van hun naam.

Oudervereniging

Kwartaalstart: Zet allen maandag 9 september in uw agenda. De eerste kwartaalstart van het nieuwe schooljaar! Om 20.00 uur starten wij met de Algemene Ledenvergadering. Aansluitend zal Karin de speerpunten van het komende jaar onder de aandacht brengen. In verband met de invulling van deze avond is het zonder aanwezigheid van kinderen. Uw komst wordt zeer op prijs gesteld. Wij verwachten dat deze kwartaalstart tot ongeveer 22.00 uur zal duren. Na afloop zorgen wij voor een drankje in het restaurant. Voorafgaand aan de kwartaalstart is er om 19.30 uur voor nieuwe ouders een introductie over de oudervereniging in het kantoor op de eerste verdieping.

Kringfoto's: Zoals eerder gecommuniceerd is afgelopen schooljaar voor een andere opzet gekozen voor de schoolfoto's. Begin september komt er een oproep op de facebook pagina van Oudervereniging Wittering.nl om de meningen hierover te inventariseren. Feedback is daarnaast altijd welkom op het email adres van het bestuur van de oudervereniging: oudervereniging@wittering.nl.

Schooltuinochtenden: Op de volgende zaterdagen wordt er van 09.00 uur tot 12.00 uur weer gewerkt in de schooltuin: 7 september, 5 oktober, 7 maart, 13 juni en 29 augustus. We verrichten dan met name het ruigere werk. Noteer deze data vast in uw agenda. Uw hulp is zeer welkom. Vele handen maken licht werk!

Nieuws vanuit de BSO

Ruilbeleid Ons Kindbureau: We proberen zo veel mogelijk ruimte te geven om dagen te ruilen binnen de volgende kaders: ruilen kan als er ruimte is op de eigen groep binnen het rooster en de wettelijke medewerker/kind ratio. Naarmate het drukker wordt op de groepen zal er minder ruimte zijn om te ruilen. Daarom bieden we de mogelijkheid om de dagen nog het gehele kalenderjaar op te nemen. Dagdelen die niet zijn afgenomen, blijven staan als tegoed op de groep, mits deze minimaal een week van te voren zijn doorgegeven aan de groep. Uitzonderingen hierop kunnen alleen worden gemaakt met goedkeuring van de managers

Herfstvakantie: De zomervakantie is nog maar net afgelopen, maar we zijn alweer bezig met de voorbereidingen van de herfstvakantie. Op de website van Ons Kindbureau kunt u zich hiervoor aanmelden.
Let op! Geen bevestigingsmail gehad van de inschrijving? Neem dan even contact op met de administratie.

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops: 
Zwemles: Zwemles kost voor ouders vaak veel vrije tijd. Wist u dat wij zwemles na schooltijd aanbieden voor kinderen vanaf 4,5 jaar oud? Iedere maandag en donderdag (muv schoolvakanties) gaat er een pm’er met de kinderen mee, per touringcar naar Kwekkelstijn. Eenmaal daar aangekomen en omgekleed, neemt de zwemdocent het over en kan de pm’er elk kind observeren en kort beschrijven wat hij/zij gedaan heeft tijdens de zwemles. Bij terugkomst krijgt u een overdracht. Ongeveer iedere 10 weken is er een kijkles en kunt u komen kijken naar de vorderingen van uw kind. De laatste 10 minuten is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de zwemdocent. Meer info vindt op www.onskindbureau.nl onder kopje 'ons aanbod' en als u vragen heeft, kunt u bij Jolanda terecht (jvdven@kcdgw.nl). Op dit moment kan er op donderdag meteen gestart worden met zwemles. Er wordt het hele jaar door op verschillende momenten afgezwommen. Dit betekent dat er meerdere malen per jaar ingestroomd kan worden. 
Judo: Elke dinsdag (muv schoolvakanties) is er judo in de kleine gymzaal in het atrium. Deze lessen worden aangeboden door Frans van Gent. De 7+ kinderen trainen van 15.00 tot 16.00 uur en de kinderen van 4-7 jaar van 16.00 tot 17.00 uur. Er kan direct gestart worden. Twijfelt uw kind, dan is het altijd mogelijk om een proefles te volgen. Wilt u meer info, mail dan naar Jolanda via jvdven@kcdgw.nl.

SJV Disco: Ook dit jaar organiseert SJV Rosmalen maandelijkse SJV Disco’s voor leerlingen in groep 7 en 8. Deze disco’s vinden plaats in het pand aan de Mimosastraat (muv de gezamenlijke disco's voor groep 7 en 8): de ene week voor groep 7, de andere week voor groep 8. De inschrijving voor het SJV-Discoseizoen vindt plaats van maandag 26 augustus om 09.00 tot en met zondag 1 september 21.00 uur. Inschrijven kan via de website. Meer informatie over de aanmeldprocedure leest u ook op de flyer.

Autismecafé: Het Autismecafé is de plek om ervaringen en informatie uit te wisselen op het gebied van autisme en wordt georganiseerd voor en door ouders. Ouders, familieleden en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de thema-avond van 9 september. Het thema van deze avond is 'Autisme en Communicatie'. Klik hier voor meer informatie.

Natuur(groot)ouders gezicht: Op 4 september start er weer een gratis natuuroudercursus, georganiseerd door IVN Vogel- en Natuurwacht voor 's-Hertogenbosch en omstreken, speciaal voor (groot)ouders of andere vrijwilligers die het zinvol vinden en er plezier in hebben om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur. Meer informatie leest u in de flyer.