Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juli 2019

04-07-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het schooljaar loopt ten einde, dit is alweer de allerlaatste nieuwsbrief. We kijken terug op een goed en plezierig schooljaar. Super dankbaar zijn we voor alle hulp die we hebben mogen ontvangen! Bij het aanbod, in de schooltuin, de BBQ, de schoolverlatersactiviteiten, bij uitjes, sportactiviteiten en festiviteiten, de luizenwerkgroep en ga zo maar door. We willen alle ouders, verzorgers, opa's, oma's, oud-leerlingen en anderen die ons te hulp zijn geschoten dit schooljaar heel hartelijk bedanken. Zoals u weet is verbondenheid een van onze kernwaarden, hoe mooi is het om te zien hoe dit steeds opnieuw in uw hulp tot uiting komt.

De laatste schooldag, vrijdag 5 juli kunnen alle kinderen vanaf 12:00 uur gaan genieten van hun welverdiende zomervakantie. We wensen u allen een hele fijne, ontspannen vakantie en zien iedereen graag gezond en vol energie terug in het nieuwe schooljaar!

Nieuws uit de units

Formatie: De formatie voor komend schooljaar gaat er als volgt uitzien:

Unit 1: Mutinta (regisseur), Roger, Hilde K, Tamara, Lenie, Judith en een vacature
Unit 2: Sanne van S (regisseur), Sanne v A, Lars, Belgin, Hilde van den B, Michelle en Renate
Unit 3: Marieke (regisseur), Guus, Laura, Larissa, Sabrine, Corinne, Lisa en Susan

U ziet een aantal nieuwe namen in het formatieplaatje, deze nieuwe collega's stellen zich in de eerste nieuwsbrief van het komende schooljaar aan u voor.

Tamara gaat zich unit- overstijgend bezighouden met haar nieuwe rol als specialist buitenruimte, met als doel de buitenruimte nog verder te integreren in onze onderwijsactiviteiten. Lianne zal ook komend jaar de uren van de arrangementen vervullen en dus in alle units, passend bij de vraag, te vinden zijn. Het gymaanbod wordt onveranderd verzorgd door Valerie en het dans/drama aanbod door Natasja. Chantal vindt u ook komend schooljaar weer op kantoor.

De directievoering vindt vanuit het regieteam plaats. Dit team bestaat uit: Mutinta, Sanne van S, Marieke, Simone, Marianne (specialist Gestaltleren) en Karin.

Gisteren hebben we op feestelijke wijze afscheid genomen van Melanie. Mocht u, of uw kinderen, in de toekomst nog eens een berichtje aan Melanie willen sturen dan kan dat via melaniedekoning@hotmail.com.

Laatste schooldag: We gaan er morgen nog een gezellige dag van maken. Wie wil mag in pyjama naar school komen want het is pyjamadag. Daarnaast vindt de sponsorloop voor kinderen in Ethiopië plaats. Rond 11.30 uur eten we met zijn allen lekker een ijsje om vervolgens om 12.00 uur de vakantie gezamenlijk in te luiden.

KinderLoop voor Hoop: Eerder lieten wij u weten dat op 1 september de KinderLoop voor Hoop wordt georganiseerd. De KinderLoop is onderdeel van de SamenLoop voor Hoop in Rosmalen, een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt er samen met lotgenoten stil gestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. De KinderLoop start om 10.00 uur met een warming-up onder leiding van Daphne Brok. Zij zal samen met de selectie van Dream Dance ervoor zorgen dat alle wandel-spieren warm zijn. Tijdens de Kinderloop wandelen de kinderen 24 minuten op het parcours. Het startschot van de Kinderloop zal gegeven worden door wethouder Geers. Samen lopen we voor en met kinderen die kanker hebben of hebben gehad. Ouders komen zelf met hun kinderen naar het evenement en kunnen, zo nodig, hun kinderen tijdens het wandelen begeleiden. Aan het einde van de KinderLoop zal op spectaculaire wijze het door kinderen ingezamelde bedrag bekend gemaakt worden. Ouders/verzorgers kunnen hun kinderen aanmelden via de website. Het inschrijfgeld is € 3,- p.p. Inschrijven kan tot en met 1 september.

Oudervereniging

Dank aan alle hulpouders: Ook van uit de oudervereniging dank aan alle hulpouders in het afgelopen schooljaar. Luizenpluizen, onkruid wieden, chips kettingen maken of ranja schenken... slechts een greep uit alle vormen van hulp. Graag willen we alle hulpouders van afgelopen schooljaar heel erg bedanken voor de inzet. Deze hulp is onmisbaar, zonder hulp geen activiteiten.

Kwartaalstart nieuwe schooljaar: Zet allen vast maandagavond 9 september in de agenda. De eerste kwartaalstart van het nieuwe schooljaar, start 20.00 uur. Voorafgaand aan de kwartaalstart is er een welkom voor nieuwe ouders om 19.30 uur. Nadere details volgen in de volgende nieuwsbrief.

Organisatie BBQ 2020: Wie o wie heeft interesse om de volgende BBQ (mee) te organiseren? De huidige organisatie wil graag het stokje overdragen. Interesse? Stuur dan een mail naar oudervereniging@wittering.nl, ook bij twijfel of vragen, mail gerust, wij lichten eea graag aan u toe.

Kringfoto's: Dit jaar is er voor een andere opzet gekozen voor de schoolfoto's. Als het goed is heeft u allen een link ontvangen naar de kringfoto's van de kring waarin uw kind nu zit.  Aan het begin van komend schooljaar komt er een oproep op de facebook pagina Oudervereniging Wittering.nl om de meningen te inventariseren.

Ouderbijdrage: Wij zijn verheugd mede te delen dat alle ouders dit jaar de ouderbijdrage hebben voldaan, daarmee zijn we in staat om dit jaar iets extra's aan de buitenruimte te doen. Zo komt er een nieuw informatiebord bij de schooltuin en zijn er spullen voor buitenspel aangeschaft zoals laarsjes en regenjasjes.

Nieuws vanuit de BSO

Vakantie BSO: Tijdens de vakantie is de BSO natuurlijk gewoon geopend. Wij hebben een superleuk programma deze 6 weken. De inschrijving is inmiddels gesloten maar komt u erachter dat u nog opvang nodig heeft voor uw kind, vraag dan even naar de mogelijkheden op de groep.

Dit jaar besteden we tijdens de vakantie BSO elke week aandacht aan verschillende vakantielanden. Zo hebben we een Italiaanse, Turkse, Nederlandse, Engelse en Franse week. De eerste week van de vakantie staat in het teken van Spaanstalige landen. De hele week komen er Spaanse gastdocenten om dans en sport workshops te verzorgen. Tevens worden er ook kook en creatieve workshops aangeboden op de eigen locatie. Op vrijdag 12 juli sluiten we deze eerste vakantie week af met een festival. Tijdens dit festival laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben, kunt u lekkere Spaanse hapjes komen proeven, zijn er allerlei festiviteiten en is er de mogelijkheid lekker mee te drummen met Drumtastic. Het festival wordt gehouden op het Deltapark, het veldje achter Wittering.nl. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten bij de festiviteiten!

NICE TO KNOW

Zoektocht: Niet voor iedereen is de vakantie een moment om uit te rusten. Zo gaat onze eigen Lars in binnen- en buitenland op zoek naar de beste goocheltruc van de wereld. Of hij daarin slaagt is te zien in zijn nieuwe theatervoorstelling op zondagmiddag 29 september om 14:30 in Perron-3. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa of via de website

Theaterfestival Boulevard: Van 1 t/m 11 augustus vindt Theaterfestival Boulevard weer plaats. Met een veelzijdig programma probeert Boulevard een breed publiek te bereiken. Ook dit jaar zijn er een aantal voorstellingen speciaal voor kinderen. In het festivalboekje dat bij de ingang van unit 1 en die van unit 2/3 te vinden is, kunt u alles lezen over de voorstellingen voor kinderen tot 14+. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met cultuur. Wilt u meer weten over Festival Boulevard? Kijk dan op de website.

Number1One: Speciaal voor de thuisblijvers heeft Jongerencentrum Number1One deze zomer een gevarieerd aanbod aan activiteiten op het programma staan. Bekijk hier de poster.