Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juni 2019

13-06-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Team: Op 29 mei is Guus vader geworden van zoon Seppe. Guus is nu twee weken afwezig om thuis te genieten van deze gezinsuitbreiding. Wij wensen Guus, Tess en Pip veel geluk en plezier met hun zoon en broertje!

Afscheid Melanie: Op woensdag 3 juli nemen we afscheid van Melanie. Zoals we u eerder lieten weten, verhuist zij samen met haar man Joost naar Curaçao. Samen met de kinderen gaan we er onder schooltijd een feestelijk afscheid van maken, vol mooie herinneringen. 's Middags heeft u tijdens de afscheidsreceptie van 17.00 uur tot 18.30 uur de gelegenheid om dag te zeggen tegen Melanie. Deze uitnodiging is speciaal voor u als ouder/verzorger, de kinderen hebben overdag al afscheid genomen. 

Formatie volgend schooljaar: Op dit moment wordt de laatste hand gelegd op de formatie voor komend schooljaar. Vervolgens wordt deze nog afgestemd met de MR. In de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, laten we u het volledige plaatje zien.
Voor nu willen we u in elk geval vast laten weten dat we Sanne van Santvoort voor vast mogen toevoegen aan ons team. Welkom Sanne! Elma Rog heeft besloten volgend schooljaar niet terug te keren op Wittering.nl. Elma was dit schooljaar gedetacheerd vanuit OKB om te kijken wat ze van het onderwijs vond. Met veel plezier heeft ze het afgelopen jaar gewerkt in unit 1. Toch ligt haar hart bij de allerjongste kinderen. Zij zal komend schooljaar daarom via Onskindbureau een passende werkplek proberen te vinden. Wij bedanken Elma voor haar inzet en betrokkenheid en hopen dat ze op een fijne plek haar werkzaamheden voort mag zetten. Samen met de kinderen van unit 1 zullen we op een passende manier afscheid nemen van Elma.

Kernconcept: Op dit moment staat het kernconcept Groei en Leven centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Unit 2 De Oliemeulen: Op donderdag 27 juni brengen we met alle kinderen van unit 2 in het kader van KC Groei en Leven een bezoek aan Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg. Voor deze excursie zijn we nog op zoek naar ouders/verzorgers die het leuk vinden om mee te gaan en een groepje te begeleiden. Heeft u zin en tijd? Meld dit dan via unit2@wittering.nl, wij zijn heel blij met uw hulp!!

Lekker Anders Dag: Afgelopen vrijdag 7 juni vond de officiële kick-off van de Lekker Anders Dag plaats. Enorm leuk om te zien en horen hoeveel creatieve ideeën er zijn om eens helemaal anders naar school te komen! Ook de komende periode blijven we u uitdagen om het zo nu en dan eens anders te doen, om de parkeeruitdaging rondom school te verkleinen, en natuurlijk ook om van het wegbrengen een gezellig moment te maken.

Wist u dat?: De kinderen van unit 3 actief participeren in de samenwerking met Cello? Van samen gymmen tot (voor)lezen. We zijn super enthousiast over deze samenwerkingsvorm en zijn vastbesloten dit ook volgend schooljaar zo door te trekken.

Buitenruimte: De moestuinen staan weer boordevol prachtige planten en bloemen. We hopen op een mooie warme zomer. Dit betekent dat er ook tijdens de zomervakantie om de dag gesproeid dient te worden. Heel graag zouden we deze last met zoveel mogelijk mensen dragen. Heeft u deze zomer één of enkele dagen ruimte om, eventueel samen met uw kind(eren), de buitenruimte te sproeien? Laat dit dan via de mail weten aan Karin via directie@wittering.nl. Zij gaat aan de slag om een rooster in elkaar te puzzelen. Uiteraard wordt er voor een sproei-instructie gezorgd.

Jaarrooster: Het rooster met vakanties en vrije dagen voor schooljaar 2019/2020 vindt u hier en op de website onder het kopje onderwijs/vakantierooster.

Oudervereniging

Organisatie Wittering.nl BBQ: Al drie jaar op rij vindt de Wittering BBQ plaats. Een avond vol verbinding, die gekenmerkt wordt door lekker eten, drinken en gezelligheid. Dit jaar gaan we de grens over van 500 deelnemers! De organisatie wil graag het stokje overdragen, heeft u interesse? Stuur dan een mail naar oudervereniging@wittering.nl.

Schooltuinochtend: Zondagochtend 23 juni van 9.00 uur tot 12.00 uur is het weer schooltuinochtend. Deze keer verplaatst van zaterdag naar zondagochtend in de hoop dat er dan meer ouders kunnen komen helpen! We hebben uw hulp hard nodig om de heggen te knippen en onkruid te wieden, het plein aan te vegen waar nodig en nog wat compost te strooien. Als we dit onderhoud moeten laten doen kost het honderden euro's per keer. Zonde van het geld dat beter besteed kan worden aan het realiseren van de plannen om van het schoolplein een echte struintuin te maken. Daarvoor zijn we trouwens nog op zoek naar sponsors, tevens zijn we druk met het aanvragen van extra subsidies zodat we alle plannen kunnen realiseren.

Nieuws vanuit de BSO

Vakantie BSO:  Dit jaar besteden we tijdens de vakantie BSO elke week aandacht aan verschillende vakantielanden. Zo hebben we een Italiaanse, Turkse, Nederlandse, Engelse en Franse week. De eerste week van de zomervakantie staat in het teken van Spaanstalige landen. De hele week komen er Spaanse gastdocenten om dans- en sportworkshops te verzorgen. Daarnaast worden er kook en creatieve workshops aangeboden op de eigen locatie. Op vrijdag 12 juli sluiten we deze eerste vakantieweek af met een festival. Tijdens dit festival laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben en is het mogelijk om lekkere Spaanse hapjes te proeven. Het festival wordt gehouden op het Deltapark, iedereen is welkom en kan aansluiten bij de festiviteiten!

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops:
Zwemles: Zwemles kost voor ouders vaak veel vrije tijd. Wist u dat wij zwemles na schooltijd aanbieden voor kinderen vanaf 4,5 jaar oud? Iedere maandag en donderdag (muv schoolvakanties) gaat er een pm’er mee met de kinderen, per touringcar naar Kwekkelstijn. Eenmaal daar aangekomen en omgekleed, neemt de zwemdocent het over en kan de pm’er elk kind observeren en kort beschrijven wat hij/zij gedaan heeft tijdens de zwemles. Bij terugkomst krijgt u een overdracht.
Ongeveer iedere 10 weken is er een kijkles en mag u komen kijken naar de vorderingen van uw kind. De laatste 10 minuten is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de zwemdocent. Voor meer info kijk op www.onskindbureau.nl onder kopje ons aanbod en met vragen kunt u bij Jolanda terecht, jvdven@kcdgw.nl. Op dit moment kan er op donderdag meteen gestart worden met zwemles. Er wordt het hele jaar door op verschillende momenten afgezwommen. Dit betekent dat er meerdere malen per jaar ingestroomd kan worden. 

Judo: Elke dinsdag (muv schoolvakantie) is er judo in de kleine gymzaal in het atrium. Deze lessen worden aangeboden door Frans van Gent. De 7+ kinderen trainen van 15.00 tot 16.00 uur en de kinderen van 4-7 jaar van 16.00 tot 17.00 uur. Er kan direct gestart worden. Twijfelt uw kind, dan is het altijd mogelijk om een proefles te volgen. Wilt u meer info, mail dan naar Jolanda jvdven@kcdgw.nl.

Prom Night SJV: Ook dit jaar kunnen alle schoolverlaters van Rosmalen op passende wijze afscheid nemen van hun laatste basisschool jaar. De SJV Prom Night is deze keer in de Kentering. Inschrijven kan van 7 juni 09.00 uur t/m 14 juni 12.00 uur via de website van SJV Rosmalen. Voor de aanrijroute voor de Prom Night wordt er verzameld bij de parkeerplaats van de oude Aldi om daarna via de Raadhuisstraat over de Driesprong de Dorpstraat in te rijden, het verkeer wordt weggeleid via de Burgemeester Nieuwenhuijzenstraat. Meer informatie is te lezen in de flyer.

English Experience Week: Ook dit jaar organiseert English Academy weer een English Experience Week in Den Bosch (op het Stedelijk Gymnasium) in de laatste week van de zomervakantie (12-16 augustus). Tijdens de “learn and have fun” English Experience weken worden kinderen van 8 tot 16 jaar een week lang ondergedompeld in een Engelse taalomgeving. Ze verbeteren hun Engels op een praktische en actieve manier en vergroten zo hun zelfvertrouwen om in het Engels te communiceren. Meer informatie over deze English Experience Week ziet u op de website.

Op vakantie naar Indonesië, Turkije, Kaapverdië, Marokko?: Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn. Want…ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Marokko en Turkije, maar ook voor landen verder weg zoals Kaapverdië of Indonesië adviseert de GGD vaccinaties tegen o.a. besmettelijke geelzucht (hepatitis A). Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op kindercentra en crèches verspreiden. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties.