Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief mei 2019

15-05-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Team: In november verwachten Natasja en haar man Roy hun tweede kindje. Van harte proficiat Natasja! We wensen je een fijne zwangerschap.

Op donderdag 6 juni geven Michelle en haar man Patrick elkaar het ja-woord. Op vrijdag 7 juni brengt het kersverse bruidspaar 's middags een bezoek aan school om ook de kinderen mee te laten genieten van deze bijzondere gebeurtenis en het bruidspaar te feliciteren. Ook u als ouder bent om 13.45 uur van harte welkom om het paar te komen bewonderen en te feliciteren. Wij wensen Michelle en Patrick een prachtige dag toe en veel geluk in hun getrouwde leven samen!

Melanie en haar man Joost hebben besloten volgend schooljaar naar Curaçao te emigreren. Melanie licht dit besluit hieronder graag persoonlijk aan u toe.

Beste ouders en verzorgers van Wittering.nl, met veel liefde en plezier heb ik ruim 10 jaar op Wittering.nl gewerkt. Afgelopen maanden hebben mijn man Joost en ik besloten om onze dromen na te volgen. Ik heb altijd de wens gehad om in een warm en zonnig klimaat te wonen en Joost wil heel graag duikinstructeur worden. Opeens is alles in sneltreinvaart gegaan. Op 6 juli is het al zover en gaan we daadwerkelijk emigreren naar Curaçao. Ik heb hier een baan aangeboden gekregen voor het komend schooljaar en ga daar op een basisschool werken in het speciaal onderwijs. Helaas betekent dit dat ik afscheid moet nemen van onze schoolhond Lara. Zij hoort op dit moment echt bij Wittering.nl, zowel de kinderen als collega’s zijn dol op haar, hier is ze niet meer weg te denken. Sinds de meivakantie heb ik Lara overgedragen aan Karin. Samen met haar gezin verzorgt zij Lara nu buiten de schooluren. Daarnaast zijn er diverse collega’s die haar in de units op vaste momenten begeleiden. Superfijn dat we dit op deze wijze met elkaar hebben weten op te lossen. Natuurlijk neem ik van dit alles afscheid met pijn in mijn hart, maar ik heb ook veel zin in ons nieuwe avontuur. Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking al die jaren! Lieve groet, Melanie.

Wij wensen Melanie en Joost via deze weg alvast een fantastische ervaring toe en veel geluk op het nieuwe pad dat zij samen gaan bewandelen. We nemen aan het einde van dit schooljaar nog op een passende wijze afscheid van Melanie en brengen ook u en de kinderen nog in de gelegenheid om afscheid te nemen.

Kernconcept: Op dit moment staat het kernconcept Golven centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

SamenLoop Rosmalen: In Rosmalen, Nuland en Vinkel werken 14 basisscholen samen om alle kinderen zo passend mogelijk onderwijs te bieden. Scholen wisselen kennis uit en volgen gezamenlijk scholing om dit zo goed mogelijk te doen. Soms heeft het bieden van passend onderwijs te maken met een (tijdelijke) situatie, bijvoorbeeld bij verdriet en rouw. Helaas krijgen veel kinderen hier direct of indirect mee te maken in de basisschooljaren en vaak speelt de ziekte kanker een hoofdrol. In het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 staat er in Rosmalen een bijzonder evenement gepland: de SamenLoop voor Hoop Rosmalen. De SamenLoop is een wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang over een parcours wandelen. Tijdens het event, kunnen kinderen zich tijdens de KinderLoop met een wandeling van 24 minuten inzetten voor het goede doel en kunnen ze heel bewust stilstaan bij alle volwassenen en kinderen in Nederland die kanker hebben (gehad). Door op alle scholen aandacht te schenken aan deze SamenLoop hopen we ook op een heel ander gebied verbinding met elkaar te vinden. Om de actie onder de aandacht van de kinderen te brengen hebben we op woensdag 8 mei door middel van een estafette van school naar school een informatietas over de SamenLoop bij wijze van een 'lopend vuurtje' verspreid. Meer informatie over de SamenLoop vindt u in deze flyer. Kinderen die willen meedoen met de KinderLoop moeten door een ouder/verzorger worden aangemeld. Inschrijven kan via deze link.

Lekker Anders Dag:  Het met de auto naar school brengen van kinderen, zorgt regelmatig voor onveilige situaties in de wijk. De afgelopen periode is er onderzoek gedaan naar het wegbrenggedrag van ouders. Dit heeft geleid tot een initiatief om ouders te stimuleren hun kinderen op een andere wijze naar school te brengen. Lekker Anders Dag daagt ouders uit zo nu en dan wat bewuster te kiezen: hoe gaan wij vandaag naar school en hoe maken we die tocht dan nét even anders? Zo blijft wegbrengen bijzonder, het hele jaar door. Met net dat beetje extra tijd en aandacht voor elkaar. Wittering.nl en KCDGW ondersteunen samen dit initiatief en geven de kinderen de mogelijkheid om hier vrijblijvend bij aan te sluiten. Op maandag 20 mei maken de kinderen uit unit 1 en unit 2 alvast kennis met het fenomeen Lekker Anders Dag, via een korte presentatie. Op vrijdag 7 juni vindt er in de ochtend een feestelijke kick-off plaats voor kinderen, ouders en verzorgers. Meer informatie hierover volgt later. Wilt u nu al meer weten over dit initiatief, bezoek dan de website www.lekkerandersdag.nl.

Wittering VO:  Zoals we u eerder lieten weten zijn we dit jaar enthousiast begonnen aan het concretiseren van onze plannen rondom een vervolg van Wittering.nl. Helaas gaan de ontwikkelingen minder snel dan we gehoopt hadden. Naast visie en ambitie, spelen ook strategie en mogelijkheden een grote rol. Samen met diverse scholen binnen de gemeente Den Bosch trekken we op om het een en ander gestalte te gaan geven. Op dit moment kunnen we kinderen een vervolg bieden van Wittering.nl door middel van een doorstroom naar unit 4. Dit gaat helaas enkel nog vanuit de regel- en wetgeving van het PO. Achter de schermen zijn we druk om deze doorstroom ook vanuit de regel- en wetgeving van de VO organisatie mogelijk te maken. Heeft u hierover vragen? Karin licht bovenstaande graag verder aan u toe.

Unit 1 't Heike: Op woensdag 12 juni brengen alle kinderen van unit 1 een bezoek aan 't Heike in Nuland in het kader van het kernconcept Groei en leven.

Verloren: Vinz Brender a brandis uit unit 1 is zijn nieuwe jas kwijtgeraakt op school. Het gaat om een jas van het merk Cars, zoals op bovenstaande foto, maat 110. Heeft u deze jas gezien? Meld dit dan bij een van de volwassenen van unit 1.

Oproep: Heeft u thuis nog regenlaarsjes liggen die niet meer gebruikt worden? Unit 1 is er heel blij mee! Ook deze kunnen worden afgegeven bij een van de volwassenen van unit 1.

Oudervereniging

Bestuur oudervereniging: Onze voorzitter Dennis Hak heeft besloten het stokje over te dragen. Bas de Gier zal Dennis vanaf volgend schooljaar opvolgen in de functie van voorzitter. Wij danken Dennis hartelijk voor zijn inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren! Met het vertrek van Dennis en de opvolging door Bas zijn wij weer op zoek naar algemene bestuursleden. Bent u een enthousiaste ouder die graag een actieve bijdrage levert aan de doelstellingen van de OV? Wij horen graag van u! Heeft u nog vragen, stel ze gerust. Stuur een mail naar oudervereniging@wittering.nl of spreek ons aan.

Oproep schminken bij de Wittering-BBQ op 13 juni: Veel kinderen vinden het leuk om geschminkt te worden!Om de BBQ dit jaar nog iets extra’s te geven, is daarom het idee ontstaan om met enkele ouders te gaan schminken. We hebben op dit moment 2 ouders die tijdens de BBQ de kinderen kunnen schminken. Maar we zoeken nog meer ouders die het leuk vinden een half uurtje of uurtje mee te helpen, zodat we geen kinderen teleur te hoeven stellen en alle kinderen geschminkt kunnen worden!! Bent u een enthousiaste ouder die een steentje bij wil dragen? Dan vragen we u te mailen naar Anne de Gier: anne@gierweb.nl. U hoeft geen doorgewinterde schmink(st)er te zijn, het gaat erom dat alle kinderen aan de beurt kunnen komen!

W3D: Er doen dit jaar weer meer mensen mee met de Wandeldriedaagse: we zijn met 194 lopers!
Om te zorgen dat we iedereen 3 leuke avonden kunnen bezorgen, zoeken we nog (groot)ouders die een avond mee willen helpen op een pauze- of stempelpost. Als u zelf meeloopt, kunt u misschien iets regelen door uw kind een avond samen te laten lopen met een vriendje of vriendinnetje. Samen maken we er dan iets moois van. We hopen op uw hulp te kunnen rekenen! Opgeven of meer info? Stuur een mail naar W3DWittering@gmail.com of spreek Arianne Kreggemeijer, Bas de Gier of Lucie Hemminga even aan.

Nieuws vanuit de BSO

Studiedag school: Dinsdag 11 juni heeft school een studiedag. De BSO is de gehele dag geopend. Heeft u opvang nodig, geef dit dan voor 31 mei door aan de pm’ers op de groep, vul het in op de lijsten die in de gang op het raam hangen of stuur een mailtje naar bso@wittering.nl. Horen wij niks, dan gaan wij er vanuit dat uw kind niet komt. Heeft u incidenteel opvang nodig voor een studiedag? Mail naar de BSO en wij kijken wat mogelijk is.

Vakanties: Tijdens de schoolvakanties zitten wij voortaan gesplitst. Dat betekent dat we in onze eigen BSO ruimtes van Wittering.nl te vinden zijn. Er kan dan dus gewoon gebruik gemaakt worden van de ingang bij Wittering.nl. De grote uitstapjes doen we wel gezamenlijk met alle locaties van Ons Kindbureau.

Zomervakantie: Deze zomervakantie hebben wij een spetterend programma met iedere week een ander land dat centraal staat. In de flyer ziet u wat we deze 6 weken allemaal voor leuke activiteiten aanbieden. Heeft u tijdens deze vakantie opvang nodig dan kunt u uw kind inschrijven tot 24 mei via de administratie van Ons Kindbureau. Schrijft u voor deze datum in dan bent u gegarandeerd van opvang. Is de inschrijving gesloten en komt u erachter dat u toch opvang nodig heeft, neem dan even contact op met de BSO via bso@wittering.nl, zij kijken dan met u mee wat de mogelijkheden zijn. Normaal geen BSO opvang maar in de vakantie is het wel leuk of gemakkelijk? Ook dat is mogelijk. 

Wijzigingen, ruilingen en/of extra aanvragen: Van dag ruilen? Dat kan! Voor een incidentele aanvraag kan dat direct bij de BSO of via de mail bso@wittering.nl, structurele aanvragen mogen via Ons Kindbureau.

Afwezigheid omzetten in opvangtegoed: Wilt u de afwezigheid van uw kind (vanwege vakantie, een dagje uit, langdurige ziekte van uw kind) als opvangtegoed gebruiken, geeft u dit dan minimaal een week van tevoren op de groep door. Het aanvragen van een ruildag of extra opvang waarbij u uw tegoed wilt inzetten vraagt u ook minimaal een week van tevoren aan middels het betreffende formulier. Tegoeden kunnen benut worden t/m 31-12 per kalenderjaar, hierna vervallen deze.

Nieuws vanuit de kinderopvang

Medewerkers uit dienst: Liezeth Daemen gaat per 1 juni uit dienst, zij heeft een andere baan gevonden buiten Ons Kindbureau. Na het ingediende ontslag van Liezeth, hebben wij elkaar helaas niet meer kunnen vinden in de invulling van haar laatste werkweken. Liezeth is hierdoor vanaf vorige week vrijgesteld van haar werkzaamheden en zal alleen afscheid nemen van haar collega’s. Heeft u vragen over het bovenstaande, loop gerust even binnen bij Simone. Els de Rouw, gaat na een lange periode van afwezigheid door ziekte uit dienst. Wij wensen Els veel succes met alles wat op haar pad komt.

Nieuwe medewerkers: Vanaf 1 mei is Danique van Gool gestart bij Ons Kindbureau. Danique zal samen met Margje bij de babygroep werken op dinsdag, woensdag en donderdag. Vanaf 1 mei is ook Sabine van Aggelen in dienst bij Ons Kindbureau. Sabine zal voornamelijk bij de BSO werken, maar is ook inzetbaar bij de opvang groepen.

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops:

Zwemles: Zwemles kost voor ouders vaak veel vrije tijd. Wist u dat wij zwemles na schooltijd aanbieden voor kinderen vanaf 4,5 jaar oud? Iedere maandag en donderdag (muv schoolvakanties) gaat er een pm’er mee met de kinderen, per touringcar naar Kwekkelstijn. Eenmaal daar aangekomen en omgekleed, neemt de zwemdocent het over en kan de pm’er elk kind observeren en kort beschrijven wat hij/zij gedaan heeft tijdens de zwemles. Bij terugkomst krijgt u een overdracht.
Ongeveer iedere 10 weken is er een kijkles en mag u komen kijken naar de vorderingen van uw kind. De laatste 10 minuten is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de zwemdocent. Voor meer info kijk op www.onskindbureau.nl onder kopje ons aanbod en met vragen kunt u bij Jolanda terecht, jvdven@kcdgw.nl. Op dit moment kan er op donderdag meteen gestart worden met zwemles. Er wordt het hele jaar door op verschillende momenten afgezwommen. Dit betekent dat er meerdere malen per jaar ingestroomd kan worden. Op de maandag is er momenteel geen plaats. Zodra er weer afgezwommen wordt voor B of C komt daar verandering in.

Judo: Elke dinsdag (muv schoolvakantie) is er judo in de kleine gymzaal in het atrium. Deze lessen worden aangeboden door Frans van Gent. De 7+ kinderen trainen van 15.00 tot 16.00 uur en de kinderen van 4-7 jaar van 16.00 tot 17.00 uur. Er kan direct gestart worden. Twijfelt uw kind, dan is het altijd mogelijk om een proefles te volgen. Wilt u meer info, mail dan naar Jolanda jvdven@kcdgw.nl. Op 18 juni is er weer een judo examen. Alle ouders zijn dan van harte welkom om te komen kijken wat hun kind inmiddels geleerd heeft!

Typeles na schooltijd: Typeles na schooltijd: Na de zomervakantie start er een nieuwe typecursus voor kinderen onder begeleiding van Type-Uniek. Deze vindt plaats in een ruimte van het wijkcentrum Windkracht 5. De lessen worden gegeven in kleine groepen (minimaal 8 en maximaal 12 kinderen). De typecursussen starten op:
- dinsdag 3 september 2019, van 14.10 tot 15.10 uur
- dinsdag 3 september 2019, van 15.15 tot 16.15 uur
De kinderen uit unit 2 en 3 leren gemiddeld in 10 klassikale lessen blind typen. Toetsenbordvaardigheid geeft direct een voorsprong, zowel op school als op het internet. De totale typecursus kost €125,00 per cursist. De kinderen worden door Angelique van Type-Uniek opgevangen met wat te drinken en een kleine versnapering. Verblijft uw kind op dinsdag op de BSO en schrijft u hem/haar in voor 5 juli, dan ontvangt u met de kortingscode DGW5 een korting van €5,00. Wilt u dat wij een laptop reserveren voor uw zoon of dochter? Via de website van www.type-uniek.nl onder het kopje 'groepslessen' kunt u uw kind inschrijven. Plaatsing geschiedt op binnenkomst van aanmelding. Meer informatie vindt op de site van www.type-uniek.nl. Voor vragen ben ik (Angelique) bereikbaar via info@type-uniek.nl of op 06-30789989.