Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief april 2019

04-04-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Kernconcept: Op dit moment staat het kernconcept Tijd en Ruimte centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Theaterbezoek unit 1: Op maandag 15 april gaan alle kinderen van unit 1 met de bus naar de voorstelling De man die alles weet in de Verkadefabriek in Den Bosch. Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. Samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong doet deze ‘deskundoloog’ een poging de kinderen te vertellen over het ‘alles’.

Theaterbezoek unit 2: Op woensdag 15 mei bezoekt unit 2 de voorstelling Blauw Gras in Perron-3 in Rosmalen. Een familie die blauw gras maakt, woont samen met elkaar op een boerderij. Elke dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie over het leven en hun dromen. Maar veel gebeurt er niet op het platteland. Totdat ze op een dag opgeschrikt worden door de komst van een vreemd huisje op het erf... Een vrolijke voorstelling boordevol bluegrass muziek, over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.

Reminder GeoFort: In verband met de excursie naar GeoFort van morgen, 5 april, zijn de kinderen van unit 3 morgenmiddag pas rond 15.15 uur terug op school.

Schoolhond: Lara draait inmiddels 5 maanden mee op school. Ze is al goed gewend en heeft super veel geleerd. In het begin bracht ze veel tijd door in haar puppy-ren, nu is ze steeds vaker los op de vloer te vinden. Lara weet al heel goed waar ze wel en niet mag komen en de kinderen weten wanneer ze Lara even kunnen aaien en wanneer het beter is haar met rust te laten. Regelmatig nodigt Melanie kinderen uit om een rondje met Lara te wandelen of om samen commando's te oefenen zoals 'zit' en 'af'. De komende periode gaan we op zoek naar een passende wijze om ook de andere units meer met Lara in aanraking te laten komen. Vorige maand heeft de trainster van Lara een bezoek aan school gebracht. Zij was erg enthousiast over de ontwikkeling van Lara en de rust die ze al gevonden heeft op de vloer. Heeft u nog vragen over de aanwezigheid van Lara, loop dan gerust even binnen.

Stichting World Child Care: Hoi allemaal, mijn naam is Charlotte Prinsen en ik zit in unit 2 bij de Spoorzoekers. Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden op mijn 1e Communie. Onderdeel van de voorbereiding op de communie, is dat we leren oog te hebben en te zorgen voor de zwakkeren en armen in de wereld en dat wij hen kunnen helpen. Daarom wil ik graag geld inzamelen voor Stichting World Child Care (zie voor meer informatie deze flyer). Ik doe dit door lege flessen in te zamelen. Wilt u mij helpen om zo veel geld in te zamelen voor de opleiding van de weeskinderen in Myanmar? Lever dan uw lege flessen in bij de ingang van unit 2/3. Ik heb daar een boodschappenkarretje neergezet! Heel hartelijk bedankt alvast voor uw hulp! Groetjes van Charlotte Prinsen.

Oudervereniging

Wandeldriedaagse 2019: De SJV Wandel3Daagse vindt dit jaar plaats van 22 t/m 24 mei. Inschrijven kan via Opgave Wandeldriedaagse 2019. We zijn nog op zoek naar ouders die een avond kunnen meehelpen op de stempelpost of de pauzepost. In deze informatiebrief leest u alles over het evenement. Wilt u meehelpen of heeft u nog vragen, stuur dan een mail naar w3dwittering@gmail.com.

Buitenruimte: Nu de buitenruimte meer vormgegeven wordt richting een echte tuin waarin kinderen kunnen ontdekken, spelen en onderzoeken, willen we de werkzaamheden in de schooltuin ook meer organisch vormgeven. Dit betekent dat er niet meer op vaste tijden in de schooltuin wordt gewerkt maar dat iedereen die zin/tijd heeft van harte welkom is om de handen uit de mouwen te komen steken. Heeft u groene vingers, of wilt u ze graag krijgen? We kunnen uw hulp goed gebruiken. Ook wanneer u maar enkele uurtjes per maand in de gelegenheid bent. Meld u bij Mireille Koesen via mireillekoesen@hotmail.com als u interesse heeft of meer wilt weten.

Voor het realiseren van onze nieuwe tuin zijn we dringend op zoek naar een constructietekenaar. Bent of kent u er een? Neem dan contact op met Karin. Het betreft het ontwerp van het nieuwe schuurtje. 

Zaterdag 6 april a.s. is het van 09.00 uur tot 12.00 uur weer schooltuin- en schoolplein- onderhoudsochtend. We hebben gratis compost van de gemeente gekregen en die gaan we verspreiden over de schooltuinbakken. Daar kunnen we flink wat hulp bij gebruiken. Breng een schep en emmer, of kruiwagen mee. Ook moet er gewied worden en moet de rotstuinbak op orde gebracht worden voor beplanting. Uw hulp is meer dan welkom, ook als u maar een gedeelte van de ochtend kunt! Graag tot zaterdag.

Schoolfotograaf: Vrijdag 17 mei worden er foto’s gemaakt op school. Dit jaar hebben wij in samenspraak met het schoolteam voor een andere insteek gekozen. Organisatorisch heeft de schoolfotograaf de afgelopen jaren voor de Oudervereniging en het schoolteam veel inspanning gekost. Ouders hebben echter aangegeven een groepsschoolfoto wel erg op prijs te stellen. Wij hebben vervolgens een aanbod gekregen van een enthousiaste moeder, met fotografie-ervaring, die samen met haar zus de groepsfoto’s wil gaan verzorgen. Vrijdag 17 mei worden er groepsfoto’s gemaakt van alle kringen en van de schoolverlaters. Indien mogelijk zal er ook een foto van 0-4 Wittering.nl worden gemaakt. Afhankelijk van het weer worden de foto’s buiten of in het Atrium genomen. Momenteel onderzoeken wij nog hoe wij de foto’s digitaal en kosteloos aan de ouders kunnen aanbieden. Wij denken op deze wijze een mooie nieuwe invulling te geven aan 'de schoolfotograaf'. Wat ons betreft een hele mooie samenwerking tussen ouders en school en opvang.  

Pasen: De paasviering vindt plaats op woensdag 17 april. We willen dit graag gezamenlijk vieren met een picknick, waarvoor ieder kind 6 hapjes mag maken. Details volgen nog. Hulpouders zijn van harte welkom! Heeft u zin/tijd? Meld dit dan via unit2@wittering.nl.

Wittering BBQ: Ook dit jaar wordt er weer een Wittering BBQ georganiseerd op donderdag 13 juni. De kwartaalstart van 23 mei komt hiermee te vervallen. Alle benodigde informatie vindt u in deze brief. Noteer in ieder geval de kaartverkoop data vast in uw agenda:
- woensdag 8 mei 8.30 uur - 8.45 uur en 14.00 uur - 14.15 uur
- vrijdag 10 mei 8.30 uur - 8.45 uur en 14.00 uur - 14.15uur

BSO

De lente is begonnen, het mooie weer staat weer voor de deur, dus de zoektocht naar al het moois in de natuur kan van start. Wist u dat wij op de BSO ook een insectenboekje hebben zodat wij met de kinderen allerlei dingen kunnen leren en zoeken over verschillende beestjes en de natuur? Mocht u thuis nog insectenplaatjes hebben liggen waar u niets mee doet dan zijn wij er heel erg blij mee!

Studiedag school: Op donderdag 18 en vrijdag 19 april heeft de school studiedagen. De BSO is beide dagen de hele dag geopend. Heeft u opvang nodig, geef dit dan door aan de pm’ers op de groep of stuur een mailtje naar bso@wittering.nl. Incidenteel opvang nodig voor een studiedag? Mail naar de BSO en wij kijken wat mogelijk is. De volgende studiedag is dinsdag 11 juni. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Vakanties: Tijdens de schoolvakanties zitten wij voortaan gesplitst. Dat betekent dat wij gewoon in onze eigen BSO ruimtes van Wittering.nl zitten. Er kan dan dus gebruik gemaakt worden van de ingang bij Wittering.nl. De grote uitstapjes doen wij wel gezamenlijk met alle locaties van OKB.

Meivakantie: De inschrijving voor de meivakantie is officieel gesloten. Komt u er achter dat u toch nog opvang nodig hebt, mail dan even naar bso@wittering.nl en wij kijken mee wat de mogelijkheden zijn. Normaal geen BSO opvang maar in de vakantie is het wel leuk of gemakkelijk? Ook dat is mogelijk. In de vorige nieuwsbrief kunt u teruglezen wat we allemaal aanbieden tijdens deze 2 weken.

Wijzigingen, ruilingen en/of extra aanvragen: Van dag ruilen? Dat kan! Voor een incidentele aanvraag mag dat direct bij de BSO of via de mail bso@wittering.nl en structurele aanvragen mogen via Ons Kindbureau.

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops:
Zwemles: Zwemles kost voor ouders vaak veel vrije tijd. Wist u dat wij zwemles na schooltijd aanbieden voor kinderen vanaf 4,5 jaar oud? Iedere maandag en donderdag (muv schoolvakanties) gaat er een pm’er mee met de kinderen, per touringcar naar Kwekkelstijn. Eenmaal daar aangekomen en omgekleed, neemt de zwemdocent het over en kan de pm’er elk kind observeren en kort beschrijven wat hij/zij gedaan heeft tijdens de zwemles. Bij terugkomst krijgt u een overdracht.
Ongeveer iedere 10 weken is er een kijkles en mag u komen kijken naar de vorderingen van uw kind. De laatste 10 minuten is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de zwemdocent. Voor meer info kijk op www.onskindbureau.nl onder kopje ons aanbod en met vragen kunt u bij Jolanda terecht, jvdven@kcdgw.nl. Op dit moment kan er op donderdag meteen gestart worden met zwemles. Er wordt het hele jaar door op verschillende momenten afgezwommen. Dit betekent dat er meerdere malen per jaar ingestroomd kan worden. Op de maandag is er momenteel geen plaats. Zodra er weer afgezwommen wordt voor B of C komt daar verandering in.

Judo: Elke dinsdag (muv schoolvakantie) is er judo in de kleine gymzaal in het atrium. Deze lessen worden aangeboden door Frans van Gent. De 7+ kinderen trainen van 15.00 tot 16.00 uur en de kinderen van 4-7 jaar van 16.00 tot 17.00 uur. Er kan direct gestart worden. Twijfelt uw kind, dan is het altijd mogelijk om een proefles te volgen. Wilt u meer info, mail dan naar Jolanda jvdven@kcdgw.nl.

Typeles na schooltijd: Na de zomervakantie start er een nieuwe typecursus voor kinderen onder begeleiding van Type-Uniek. Deze vindt plaats in een ruimte van het wijkcentrum Windkracht 5. De lessen worden gegeven in kleine groepen (minimaal 8 en maximaal 12 kinderen). De typecursussen starten op:
- dinsdag 3 september 2019, van 14.10 tot 15.10 uur
- dinsdag 3 september 2019, van 15.15 tot 16.15 uur
De kinderen uit unit 2 en 3 leren gemiddeld in 10 klassikale lessen blind typen. Toetsenbordvaardigheid geeft direct een voorsprong, zowel op school als op het internet. De totale typecursus kost €125,00 per cursist. De kinderen worden door Angelique van Type-Uniek opgevangen met wat te drinken en een kleine versnapering. Verblijft uw kind op dinsdag op de BSO en schrijft u hem/haar in voor 5 april, dan ontvangt u met kortingscode DGW10 een korting van €10,00. Bij inschrijvingen voor 5 juli ontvangt u met de kortingscode DGW5 een korting van €5,00. Wilt u dat wij een laptop reserveren voor uw zoon of dochter? Via de website van www.type-uniek.nl onder het kopje 'groepslessen' kunt u uw kind inschrijven. Plaatsing geschiedt op binnenkomst van aanmelding. Meer informatie vindt op de site van www.type-uniek.nl. Voor vragen ben ik (Angelique) bereikbaar via info@type-uniek.nl of op 06-30789989.

Schola Cantorum: Schola Cantorum, het koor van de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch, is op zoek naar kinderen die zingen leuk vinden. Voordat nieuwe kinderen bij het koor kunnen komen zingen, wordt getest of hun stem daarvoor geschikt is. Heeft uw kind interesse? Een stemtest van uw zoon/dochter vindt op school en onder schooltijd plaats. Deelname verplicht u tot niets en er zijn geen kosten aan verbonden. U wordt per e-mail over het resultaat van de test geïnformeerd. Uw kind aanmelden kan met behulp van het antwoordstrookje in de informatiebrief.  Bij de ingang van unit 2/3 liggen ook enkele geprinte exemplaren klaar. Het antwoordstrookje mag op school worden afgegeven. Meer informatie vindt u op de website www.schola.nl of op facebookpagina Schola Cantorum ’s-Hertogenbosch.

Paasvieringen: Klik hier voor een overzicht van de vieringen in de Lambertus- en Laurentiuskerk.

SJV disco groep 7 en 8: Aanstaande vrijdag 5 april staat er weer een gezamenlijke disco voor groep 7 en 8 gepland in De Kentering. Het thema is NEON! Het feest start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Glowsticks zijn niet toegestaan. Meer informatie is te vinden op de website van SJV.

Paasactiviteit: Op zaterdag 20 april, de dag vóór Pasen, organiseert SJV weer een paas-speurtocht. De startlocatie is bij het SJV-gebouw (Mimosastraat 1) en de route is ongeveer 3 km lang. Starten kan tussen 13.00 uur en 15.30 uur. De kosten bedragen €2,00 per kind en begeleiders zijn gratis. In verband met de veiligheid van de kinderen is het noodzakelijk dat er een volwassene meeloopt. Meer informatie leest u op de website van SJV.

Koningsdag: Op zaterdag 27 april, Koningsdag, pakt SJV flink uit. De feestdag wordt geopend met een defilé voor kinderen uit groep 1 t/m 6. Kinderen komen met hun versierde fiets, step of bolderkar en trekken samen door het dorp. Per leeftijdscategorie zal een jury het mooist versierde voertuig kiezen. In de Dorpsstraat en Harry Coppensstraat is er vanaf 12.00 uur een kinderrommelmarkt voor kinderen in de leeftijd van de basisschool. Het is de bedoeling dat zij zelf een kleedje meebrengen. Een plaatsje kost €2,00. Het centrale punt van deze dag is de Driesprong. Daar is van alles te doen. Kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn er verschillende voorstellingen. Meer informatie is te lezen op de website van SJV.

KinderVakantieWeek 2019: Op donderdag 11 april om 20.00 uur organiseert SJV een KVW-informatieavond in het SJV-gebouw aan de Mimosastraat 1. Tijdens deze avond wordt er o.a. meer informatie gegeven over het inschrijven en betalen, het thema en programma, de organisatie en communicatie en wat er verwacht wordt van (hulp)ouders. Meer informatie over de KinderVakantieWeek2019 vindt u op de website van SJV.

Autismecafé: Het Autismecafé is de plek om ervaringen en informatie uit te wisselen op het gebied van autisme en wordt georganiseerd voor en door ouders. Ouders, familieleden en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de thema-avond van 8 april. Het thema van deze avond is 'Gamen en autisme'. Meer informatie leest u hier.

Themabijeenkomst social media: Op dinsdagavond 16 april a.s. is er een lezing voor ouders/opvoeders over social media in de bibliotheek in Rosmalen (Perron-3). Meer informatie hierover vindt u in deze flyer.