Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief februari 2019

28-02-2019

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Team: Het zwangerschapsverlof van Marieke zit erop. Marieke is vorige week weer begonnen in unit 3. Welkom terug Marieke! Dit betekent dat we vorige week afscheid hebben genomen van Petra. Petra bedankt voor je inzet op Wittering.nl!

Op maandag 11 maart wordt Hilde (unit 1) geopereerd. De komende tijd zullen we haar moeten missen op de werkvloer terwijl zij zal revalideren. We wensen haar heel veel beterschap en een voorspoedig herstel toe. Charlotte is op dit moment werkzaam in unit 2 en zal na de carnavalsvakantie de werkzaamheden van Hilde gedeeltelijk vervangen, ook Tamara is een dag extra op de werkvloer te zien. Fijn dat we op deze manier de kinderen kunnen begeleiden met vertrouwde krachten.

Na anderhalf jaar hard werken, veel studeren en heel veel aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen, is het zover. Woensdag 27 februari hebben een aantal medewerkers van Onskindbureau, waaronder Margje, hun diploma voor spw4 ontvangen. Wat een toppers! Proficiat Margje.

Carnaval: Morgen vieren we carnaval op school. We willen er graag samen met de kinderen een gezellige en feestelijke dag van maken. Kinderen mogen verkleed naar school komen, en om het in gezellige en vriendelijke sfeer te vieren, houden we wapens, confetti en spuitbussen buiten de deuren van Wittering.nl. We hebben weer een aantal leuke activiteiten voor de kinderen in petto met muziek, dans, creativiteit en spellen. Om 12:00 uur start voor de kinderen de vakantie. Maandag 11 maart is het studiedag. We zien de kinderen dus graag op dinsdag 12 maart weer fris en uitgerust terug op school.

Staking: Wat fijn dat het zoveel ouders/verzorgers is gelukt een oplossing te vinden voor de stakingsdag van vrijdag 15 maart! Heeft u nog geen opvang geregeld? Deze week is de laatste mogelijkheid om ons te laten weten dat uw kind naar school komt deze dag. Dit kan door middel van een mail aan directie@wittering.nl.

Gymaanbod: Na de carnavalsvakantie wijzigen de gymdagen van unit 2 en 3. Maandag wordt de vaste gymdag van unit 2 en dinsdag de vaste gymdag van unit 3. Op de vrijdagen gymmen unit 2 en 3 ongewijzigd om en om.

Verkeersveiligheid: Samen met de gemeente trekken we op om meer bewustzijn omtrent het gedrag in het verkeer te creëren en de verkeersveiligheid in de wijk te vergroten. Ook Wijkraad De Groote Wielen heeft dit punt hoog op de agenda staan. Zo haakt de wijkraad o.a. aan bij een fietsverlichtingsactie van de ANWB van afgelopen najaar. Op enkele prominente plaatsen in de wijk zullen in deze periode op het fietspad 'tags' worden gezet om de fietsers eraan te herinneren hun verlichting aan te zetten. De actie is van tijdelijke aard. De krijtverf zal naar schatting met een week of 2 weer zijn verdwenen. Meer informatie over de actie vindt u in deze brief.

Dringend biebhulp gezocht: Voor de schoolBiEB van Wittering.nl zijn wij op zoek naar ouders (of opa’s of oma’s) die op regelmatige basis bij de bieb kinderen kunnen helpen. Met name voor de donderdag is er dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Het kan op wekelijkse basis maar als er meer vrijwilligers zijn ook bijvoorbeeld om de week. Meer weten? Lees hier wat het werken in de schoolBiEB inhoudt. We zijn heel blij met nieuwe vrijwilligers!

Oudervereniging

Kwartaalstart: De kwartaalstart van donderdag 23 mei komt te vervallen. Evenals voorgaande jaren wordt er daarvoor in de plaats een Wittering.nl BBQ georganiseerd. De datum en meer informatie volgt later.

BSO

Zwemles: Op maandag en donderdag na schooltijd biedt de BSO zwemles aan voor kinderen van 4,5 jaar en ouder. Voor info zie www.onskindbureau.nl onder het kopje 'ons aanbod'. Voor vragen kunt u bij Jolanda terecht: jvdven@kcdgw.nl.

Studiedag school: Op maandag 11 maart heeft de school een studiedag. De BSO is de hele dag geopend. Heef u voor deze dag opvang nodig? Via de groep of de mail bso@wittering.nl kunt u opvang aanvragen.

Meivakantie: Vanaf deze week is de inschrijving voor de meivakantie geopend. Heeft u opvang nodig, reageer dan vóór 8 maart, dan bent u gegarandeerd van een plaatsje. Let op; u ontvangt van Ons Kindbureau altijd een bevestiging. Inschrijven kan via www.onskindbureau.nl onder kopje 'ons aanbod'. Bekijk hier het programma voor week 1 en hier het programma voor week 2.

Afscheid: Femke heeft een nieuwe baan, per 1 april stopt zij met werken bij de BSO, wij wensen haar heel veel succes bij de nieuwe uitdaging die zij aangaat. De uren van Femke zullen gedeeltelijk intern opgelost worden. Voor de rest van de uren lopen er sollicitaties.

Wijzigingen en/of extra aanvragen: Van dag ruilen? Dat kan! Voor een incidentele aanvraag neemt u direct met de BSO contact op of via de mail bso@wittering.nl, structurele aanvragen lopen via Ons Kindbureau.

NICE TO KNOW

Rommelpot: Bij SJV Rosmalen zijn alle kinderen uit groep 5 t/m 8 ook dit jaar weer welkom om carnaval te vieren. Op 3 en 4 maart zijn de deuren van 19:00 tot 22:30 uur geopend en op 5 maart van 18:30 tot 21:30 uur. Een dagkaart kost € 3,50 en de drie-dagen-kaart € 9,00. Kaarten kunnen worden gekocht aan de deur, er vindt geen voorverkoop plaats. Meer informatie vindt u in deze flyer.

Geef een boek cadeau!: Op 8 februari is de leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau! gestart. De campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Voor een klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Het jeugdboek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman is nu in de boekhandel te koop voor slechts € 2,50. Vanaf 5 april is het prentenboek Kikker is Kikker voor € 2,00 verkrijgbaar. Meer informatie over deze actie vindt u op geefeenboekcadeau.nl.

Sjors Sportief/Creatief: Bij de ingangen van unit 1 en 2/3 liggen Sjors Sportief/Creatief boekjes om mee te nemen. Het boekje staat vol leuke kennismakingsactiviteiten van diverse (sport)aanbieders uit onze gemeente. Uw kind mag onbeperkt deelnemen aan verschillende activiteiten in het boekje. Vaak gratis en zonder direct lid te hoeven worden. Inschrijven gaat eenvoudig via de Sjors Sportief App of via de website www.sjorssportief.nl.

Schoolvoetbaltoernooi: Ook dit jaar organiseert OJC ROSMALEN op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, het schoolvoetbaltoernooi. Alle kinderen, zowel jongens als meisjes, uit de groepen 5, 6, 7 en 8 zijn welkom om deel te nemen. Wegens de vernieuwde voetbalvormen van de KNVB spelen groep 7 en 8 voortaan op half veld (8 tegen 8) en groep 5 en 6 op kwart veld (6 tegen 6). Inschrijven van teams gaat per mail via toernooien@ojcrosmalen.nl. Om organisatorische redenen is het niet (meer) mogelijk om in te schrijven wanneer een poule het maximaal aantal deelnemers heeft bereikt. Zorg dus dat de schoolteam(s) tijdig aangemeld worden.

Poppenconsultatiebureau: Kinderen van groep 1 t/m 4 zijn op zijn op zaterdag 16 maart van harte uitgenodigd op het SJV poppenconsultatiebureau. Poppen of knuffels worden dan verzorgd, gemeten, gewogen en natuurlijk door een echte poppendokter onderzocht. Alle gegevens worden opgeschreven op een consultatiekaart. Meer informatie vindt u in de flyer.