Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief december 2018

20-12-2018

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De laatste weken van 2018 zijn alweer aangebroken. We kijken uit naar een sfeervolle jaarafsluiting met de lichtjestocht en kerstactiviteiten aanstaande vrijdag. Wij wensen u allen hele fijne dagen en een goed en mooi 2019. We hopen alle kinderen weer gezond en fit terug te zien op dinsdag 8 januari.

Nieuws uit de units

Team: Zoals u weet is onze zeer gewaardeerde collega Grada al geruime tijd afwezig. Haar lichamelijke klachten laten het niet toe terug te keren in het onderwijs. Hoewel we dit ten zeerste betreuren, hebben we er vertrouwen in dat ze haar werkend leven op een andere passende manier in zal weten te vullen. Tijdens de studiedag op 7 januari nemen wij met het team afscheid van Grada. Mocht u als ouders of kinderen hier op een schriftelijke manier een bijdrage aan willen leveren dan kunt u eventuele kaartjes en tekeningen deze week nog inleveren bij unit 1. We danken Grada voor haar enorme inzet en warme persoonlijkheid en wensen haar veel sterkte en geluk voor de toekomst.

Op de vloer komt u de komende periode een tweetal nieuwe gezichten tegen. Sanne van Santvoort is sinds deze week in unit 2 te vinden ter vervanging van het zwangerschapsverlof van Sanne van Asseldonk. Charlotte Lubbes vervangt Belgin tijdens haar afwezigheid. Sanne en Charlotte stellen zich hieronder aan u voor.

Hallo allemaal, mijn naam is Sanne van Santvoort. Ik ben 25 jaar en woon samen met mijn vriend en zoontje Ferre (3 maanden oud) in Nuland. Ik mag vanaf 19 december Sanne vervangen in unit 2. Ik werk inmiddels bijna vijf jaar met plezier voor Signum en heb veel ervaring opgedaan binnen het werken in units. Daarbij heb ik ook een aantal keer een bezoek gebracht aan Wittering.nl. Ik ben dan ook erg enthousiast om nu tijdelijk deel uit te mogen maken van het team! In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met familie en vrienden, bezoek ik mooie plekken en fotografeer ik graag. We zien elkaar hopelijk gauw op school!

Mijn naam is Charlotte Lubbes, ik ben 25 jaar en woon in Den Bosch. Momenteel ben ik, tijdelijk ter vervanging van Belgin, elke maandag en dinsdag in unit 2, waar ik op het Breinplein mag staan! Hier kan ik me verdiepen in hetgeen waar ik voor sta: kinderen inspireren en laten leren vanuit hun eigen leervragen. Ik haal er enorm veel energie uit als ik merk dat kinderen hierdoor intrinsiek gemotiveerd leren.
Verder houd ik van muziek maken, films kijken, wandelen in de natuur en gamen. Als jullie vragen aan mij hebben; ik sta altijd de maandag & dinsdag na schooltijd bij de hoofdingang. Tot snel! 

Kernconcept: De komende periode staat het kernconcept Materie centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Uitnodiging onderzoek: In de gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn we dit jaar bezig met een traject om de verkeerssituatie rond onze basisscholen verder te verbeteren. Dit traject is een nauwe samenwerking tussen de basisscholen in ’s-Hertogenbosch en de gemeente, ondersteund door een gespecialiseerde externe partij. Wij kunnen uw hulp als ouder daarbij goed gebruiken! En wel door de volgende (online) vragenlijst in te vullen: klik hier om het onderzoek te starten. Het invullen van de vragenlijst kan via de computer, tablet of smartphone en duurt slechts zo’n 10 tot 15 minuten en helpt ons enorm. Daarmee kunt u ons uw mening geven over de verkeerssituatie rond uw school. Voor ons een belangrijk startpunt voor volgende stappen. Leest u alstublieft alle vragen aandachtig, maar denk niet al te lang na over elk antwoord – het gaat om uw spontane mening en er zijn dus geen goede of slechte antwoorden. De antwoorden die u geeft, worden volledig anoniem verwerkt. Onder de mensen die de vragenlijst volledig invullen wordt een Popal Daily Dutch kinderfiets van 22 inch verloot. Wilt u kans maken op één van deze fietsen, laat dan aan het eind van de vragenlijst een e-mailadres achter. Alvast bedankt voor uw medewerking!

In deze donkere, natte dagen horen we van ouders terug dat zij onveilige situaties ervaren tijdens het halen en brengen van hun kinderen. We vragen u daarom regelmatig de verlichting van de fietsen van uw kind(eren) te controleren en zelf een goed voorbeeld te geven.

Oproep: Voor het dansaanbod direct na de kerstvakantie zijn we op zoek naar verschillende soorten ondergronden. Denk hierbij aan kunstgras, folie, isolatiemateriaal, rubber, luchtbedden etc. Het liefst met een minimale oppervlakte van 1 m2. Heeft u nog iets liggen? Meld dit dan bij Natasja, via Natasja.vanschijndel@signumonderwijs.nl.

Oudervereniging

Bas de Gier, vader van Julia uit unit 1, is lid geworden van het bestuur van de oudervereniging. In de volgende nieuwsbrief stelt hij zich aan u voor. 

BSO

Personeel: Tot onze spijt gaan wij afscheid nemen van Zineb en Debbie. Per 1 januari hebben zij een nieuwe baan. Donderdag is hun laatste werkdag bij BSO Wittering.nl. Wij wensen Zineb en Debbie heel veel succes met hun nieuwe uitdaging! In verband met dit vertrek, komen per 1 januari twee nieuwe collega's ons team versterken. Dit zijn Femke van Santvoort en Miranda Eggly (BBL-er). Welkom!
 
Ruimtes: Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuwe regel- en wetgeving in de kinderopvang. Het leidster-kind-ratio gaat veranderen en daardoor zullen de groepen anders ingedeeld worden. De groep voor de kinderen onder de 7 jaar blijft hetzelfde; 1 pedagogisch medewerker op 10 kinderen. In een groep van kinderen boven de 7 jaar mogen voortaan 12 kinderen op 1 pedagogisch medewerker. Bij een combinatiegroep; kinderen jonger dan 7 jaar en ouder dan 7 jaar, worden dat er maximaal 11 op 1 pedagogisch medewerker. Hierdoor komt er boven een ruimte vrij die nu door de jongste kinderen gebruikt wordt. Deze ruimte wordt de komende periode ingericht voor de oudere kinderen zodat zij naast de ruimtes die we kunnen gebruiken van het onderwijs ook voortaan gebruik kunnen gaan maken van een eigen ruimte. Bij de inrichting van de ruimtes hebben we een aantal kinderen gevraagd aan te geven wat zij prettig zouden vinden in deze ruimte. Dit nemen we zeker mee bij indeling.

Bent u nieuwsgierig in welke groep uw kind per 1 januari komt? Dan kunt u dat vanaf donderdag 20 december aan de pedagogisch medewerkers op de groepen waar uw kind nu zit even vragen.

Studiedag: Op maandag 7 januari heeft school een studiedag, de bso is de hele dag geopend. Heeft u voor deze dag opvang nodig? Via de groep of de mail bso@wittering.nl kunt u opvang aanvragen.
 

NICE TO KNOW

Vieringen: Bekijk hier de poster met vieringen en activiteiten in de kerk rond Kerstmis en Driekoningen van de Parochie H. Maria.