Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief september 2018

20-09-2018

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Team: Zoals u misschien heeft gezien, is Michelle inmiddels volop aan het re-integreren. Dit gaat voorspoedig, we verwachten haar binnen enkele weken weer fulltime op de vloer terug. Fijn Michelle, om je weer volledig in ons midden te hebben!

Martine gaat per 1 november een nieuwe uitdaging aan. Zij gaat in Nistelrode bij een BSO werken. Wij wensen haar heel veel plezier en succes! Op dit moment zijn wij druk bezig om voor een structurele vervanging te zorgen. We hopen u hier binnenkort over te kunnen informeren.

Dit schooljaar komt u op school een viertal stagiaires tegen. Kim, Arlet, Katja en Simone stellen zich in de volgende nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Hallo, mijn naam is Kim van Eck, ik ben 21 jaar en woon in Rosmalen. Ik ben tweedejaarsstudent aan de pabo in Den Bosch. Eind augustus ben ik begonnen met mijn stage op Wittering.nl in unit 1. Hier zal ik het komende halfjaar op maandag en dinsdag te zien zijn. Na dat halfjaar maak ik de overstap naar unit 2 of 3. Ik heb bewust gekozen voor deze basisschool als stageplaats omdat ik erg benieuwd ben naar de manier van onderwijs. Ik denk dat ik hier erg veel kan leren en kijk uit naar dit stagejaar. Inmiddels ben ik 3 weken op Wittering.nl en heb ik al erg veel nieuwe indrukken opgedaan. Ik ben nieuwsgierig naar wat nog komen gaat!

Energie en Kracht: De komende periode staat het kernconcept Energie en Kracht centraal. Via deze link leest u meer over de achterliggende gedachte en de insteek die deze keer gekozen is.

Studiedag: Morgen 21 september is het studiedag, alle kinderen zijn dan vrij. Ook de gehele kinderopvang is die dag gesloten. Het complete Wittering.nl team gaat met elkaar aan de slag om elkaar beter te leren kennen en de doorgaande lijn te ontwikkelen.

Dikkertje Dap: Op woensdag 10 oktober brengt unit 1 onder schooltijd een bezoek aan de Verkadefabriek om naar de film Dikkertje Dap te gaan.

Nieuwe strategische koers SIGNUM: Op 25 en 27 september en op 2 en 4 oktober organiseert SIGNUM inspiratietafels (met binnen-/en buitenkring) om input te verzamelen voor het nieuw te vormen strategisch beleidsplan. Hier gaan medewerkers van SIGNUM in gesprek met experts en belanghebbenden van de organisatie. U bent als ouder/verzorger van harte welkom om deze avonden aan te sluiten en mee te denken. Alleen luisteren vanuit huis kan ook, de sessies zijn via livestream te volgen. Aanmelden voor de inspiratietafel(s) of voor de livestream werkt middels een link op de flyer, die tevens te vinden is op de website van SIGNUM.

Inloop: De VSO merkt op dat het de laatste tijd vaker gebeurt dat ouders kinderen al voor 08:15 uur op school brengen. Graag uw aandacht daarvoor. Vanaf 08:15 uur start de inloop. Het belang van een rustige en goede start is groot, mocht het niet gelukt zijn om voor de verstilling te vertrekken, dan vragen we u vriendelijk om even de tijd te nemen om de betekenis van dit moment te respecteren.

Fietsen: Het is prettig wanneer fietsen worden geparkeerd in de fietsenrekken voor de school. Het plaatsen van fietsen voor de hoofdingang van het Wijkcentrum geeft overlast en onveilige situaties.

Oproep financiering buitenruimte: We gaan dit jaar een extra inspanning doen om van de buitenruimte een echte functieruimte te maken. Daar is een nieuw (aanvullend) ontwerp voor gemaakt. Voor de financiering hiervan hebben we €20.000,= nodig! Voor een groot gedeelte daarvan vragen we subsidie aan bij de provincie Noord-Brabant. Maar we moeten ook een deel van het geld zelf 'ophoesten'. Daarom zoeken we twee of drie (groot)ouders die het een uitdaging vinden om sponsoring binnen te halen bij bedrijven. Er is presentatiemateriaal en er ligt een goed verhaal. Het moet alleen nog verteld worden. Wilt u meer weten? Lees de toelichting of stuur een mail naar info@wittering.nl. We horen graag van u!

Hulp gevraagd: Passend bij onze visie trekken we zoveel mogelijk samen met ouders op. Vanuit enkele ouders is het idee ontstaan om de benodigde hulp al op de langere termijn inzichtelijk te maken. We zoeken nog naar een passende vorm om elkaar eerder te vinden maar hieronder vast een eerste opzet. Voor de volgende activiteiten zijn we dringend op zoek naar ouders die ons willen helpen:

  • Op deze zaterdagen wordt er van 09:00 uur tot 12:00 uur gewerkt in de schooltuin: 29 september, 3 november, 23 februari, 6 april en 22 juni. U bent meer dan welkom!
  • Ook dit jaar doen onze kinderen weer mee aan een aantal sporttoernooien. Data waarop we hulp kunnen gebruiken zijn in elk geval: vrijdag 2 november, vrijdag 18 januari, vrijdag 22 maart en vrijdag 14 juni. Tzt wordt u nog geïnformeerd over aan welke toernooien uw kind deelneemt. Maar mocht u op een van de genoemde data beschikbaar zijn, is het fijn als u deze vast in uw agenda noteert.
  • Schooltuinouders
  • Vrijwilliger schoolBiEB 
  • Vindt u het belangrijk dat kinderen buiten schooltijd een leuke tijd hebben en in een veilige omgeving kunnen spelen? Denk dan met ons mee om deze voor- en naschoolse tijd nog verder te verbeteren. Drie tot vier keer per jaar vergaderen de ouders van de oudercommissie en management van de BSO over het pedagogisch klimaat, beleidsstukken, tarieven en inspectie. Lijkt het u leuk om hier een bijdrage in te leveren? Meld u aan, want we zijn dringend op zoek naar nieuwe leden. Hopelijk mogen we u binnenkort welkom heten! Stuur vrijblijvend een mail voor meer informatie naar ocbsowittering@gmail.com.

Staat er tussen deze activiteiten iets waar u graag bij aan wilt sluiten? We horen het graag door middel van een mailtje aan info@wittering.nl!

Wittering VO: Tijdens de kwartaalstart lieten we weten dat we goed nieuws hebben wat betreft de ontwikkeling van een Wittering VO. Onze ambitie is om op 1 augustus 2019 te starten! Zodra we meer nieuws hebben, informeren we u hierover in een aparte nieuwsbrief.

Oudervereniging

Kwartaalstarts: Na de goedbezochte eerste kwartaalstart van dit nieuwe schooljaar is de OV alweer gestart met de voorbereidingen voor de volgende kwartaalstarts op 13 november en 6 februari. De inhoud van de kwartaalstarts wordt altijd afgestemd met het schoolteam, en evenals vorig jaar wordt de eerstvolgende kwartaalstart een vroege bijeenkomst rond etenstijd waarbij de kinderen ook uitgenodigd zijn. Omdat we het belangrijk vinden dat de inhoud van de kwartaalstarts zo veel mogelijk ouders en kinderen aanspreekt, nodigen we u uit om wensen, ideeën, onderwerpen of andere opmerkingen aan ons te mailen op oudervereniging@wittering.nl. We gaan met jullie input aan de slag, en kijken uit naar een grote opkomst, inclusief de kinderen, op dinsdag 13 november!

Digitale facturatie ouderbijdrage: Binnenkort kunt u weer de rekening verwachten voor de ouderbijdrage. Betalen gaat via het programma WIS Collect. Hoe werkt het? U ontvangt een e-mail van de oudervereniging vanuit WIS Collect. Via deze e-mail kunt u rechtstreeks met iDEAL de rekening betalen. Het innen en betalen is zo gemakkelijker, zowel voor u als voor ons. Mocht u meer informatie willen dan is er de video: kennismaking met Wis-Collect voor ouders of u kunt een mail sturen naar oudervereniging@wittering.nl.

BSO

Studiedag 22 oktober: Maandag 22 oktober, aansluitend aan de herfstvakantie, is school gesloten. De BSO is de hele dag geopend. Als u voor deze dag opvang nodig hebt geef dit dan vóór 15 oktober door op de groep of stuur een mailtje naar bso@wittering.nl.

Herfstvakantie: De sluitingsdatum voor de inschrijvingen voor de herfstvakantie is inmiddels voorbij. Mocht u onverhoopt toch nog opvang nodig hebben... We hebben nog een aantal plekjes vrij. Mail naar Jolanda jvdven@kcdgw.nl de datum waarop u nog opvang nodig heeft. En we kijken samen wat er mogelijk is.

Contact: De BSO beschikt over een mobiele telefoon. Bent u iets vergeten door te geven? Bijvoorbeeld uw kind komt niet of mag eerder naar huis, dan kunt u op het volgende nummer een Whatsapp-bericht sturen: 06-18405998 of 0618405997. Ruilingen en extra aanvragen geeft u op de groep of via de mail aan ons door.

NICE TO KNOW

Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!: Afgelopen dinsdag hebben de kinderen van alle units kunnen genieten van een spectaculaire Mad Science Show. Het doel ervan is kinderen een positieve kijk te geven op wetenschap & techniek en hen te laten zien hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Heeft uw kind de smaak te pakken? Dan kan hij/zij zich aanmelden voor de lessenreeks van Mad Science.  

De activiteiten vinden op maandag na schooltijd plaats op school op de volgende data:
29 oktober, 5, 12, 19, 26 november en op 3 december en starten steeds om 14:15 uur. Na iedere les krijgen de kinderen materialen en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren. Inschrijven doet u via inschrijven.mad-science.nl en kan tot en met 2 oktober. Deelname bedraagt € 72,50 per kind, incl. goodies, leskaarten en Mad Science polsbandje.

Community Dag Koning Willem I College: Op zondag 30 september organiseert het Koning Willem I College haar jaarlijkse Community Dag. Een feestelijk dagje uit voor het hele gezin. Op een speelse en informele manier kunt u van 11:30 uur tot 17:00 uur kennismaken met de school. Interessant voor toekomstige studenten, hun ouders en andere familieleden, maar eigenlijk voor iedereen die iets méér wil weten over het Koning Willem I College. Meer informatie over deze Community Dag vindt u in deze flyer.

Kabouterbos: Op zondagmiddag 30 september 2018 organiseert SJV Rosmalen het jaarlijkse “Kabouterbos” (Oude Baan-Oost, tegenover het crematorium). Alle kinderen t/m groep 4 zijn van harte welkom. Wandel samen met de kabouters langs een betoverende route vol spelletjes en activiteiten. Neem gerust vriendjes, papa, mama, opa en oma mee. Meer informatie over het Kabouterbos vindt u hier.

Jeugdprins(es) gezocht: De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval is op zoek naar een nieuwe Jeugdprins(es) voor Zandhazendurp. Zit uw kind in groep 6 t/m 8 en vindt hij/zij carnaval vieren helemaal te gek? Aanmelden kan tot 1 oktober. Meer informatie vindt u in de flyer.

BiEB: Tijdens de Kinderboekenweek worden er door de Bibliotheek 's-Hertogenbosch allerlei leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Het programma vindt u hier.

Gezond Den Bosch: Op zondag 7 oktober staat bij Gezond Den Bosch alles in het teken van onze vitaliteit.
Een dag vol met lezingen, testjes en een grote infomarkt. Ondertussen is er een breed sportaanbod voor kids waar ze allerlei sporten kunnen uitproberen, zoals: free runnen, trampoline, dans, kleutergym, turnen, paaldansen en bowlen. Gezond Den Bosch heeft vier zones: Gezondheid & Medisch (o.a. lezing Vrouw & Hart), Sport & Kennismaking (voor jong en oud), Voeding & Lifestyle (Wat voor eter ben jij?) en Body & Mind (training Ademsessie). Het festival is van 11:00 uur tot 16:00 uur in De Plek aan de Marathonloop 7 in Den Bosch (Maaspoort). Bezoek is gratis. Meer informatie vindt u op gezonddenbosch.nl.

Number One 25 jaar: Dit jaar bestaat jongerencentrum Number One 25 jaar en dat wordt groots gevierd. Alle jongeren uit Rosmalen zijn op 6 oktober van 12:00 uur tot 17:00 uur uitgenodigd om deel te nemen aan leuke activiteiten en workshops.  Denk hierbij aan een DJ workshop, gitaar, percussie, vloggen en nog veel meer. Dit alles wordt groots afgesloten met een illusionist. Klik hier voor de flyer.