Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief juni 2018

28-06-2018

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

We zijn alweer beland bij de allerlaatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We kijken terug op een fijn schooljaar en wat zijn we dankbaar voor alle hulp die we weer hebben mogen ontvangen afgelopen jaar. Van ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, oud leerlingen… van alle kanten zijn ons helpende handen toegestoken. Bij het aanbod, in de schooltuin, tijdens de BBQ, bij schoolverlatersactiviteiten, bij uitjes, sportactiviteiten en festiviteiten, de luizenwerkgroep en ga zo maar door. We willen u allen heel hartelijk bedanken voor uw hulp. Zoals u weet is verbondenheid een van onze kernwaarden, mooi hoe dit steeds opnieuw in uw hulp tot uiting komt.

De laatste schooldag, vrijdag 6 juli kunnen alle kinderen vanaf 12:00 uur gaan genieten van een welverdiende zomervakantie. We wensen u allen een hele fijne vakantie en zien iedereen graag gezond en vol energie terug in het nieuwe schooljaar!

Nieuws uit de units

Team: Zoals u in de mail van Marianne heeft kunnen lezen, gaat Marianne komend schooljaar een aantal nieuwe uitdagingen aan. Wij zijn dankbaar voor en trots op alles wat Marianne in de afgelopen jaren voor Wittering.nl heeft betekend en zijn ervan overtuigd dat ze deze nieuwe uitdagingen op een fantastische manier zal invullen. Gelukkig blijven we haar op de vrijdagen zien wanneer zie hier werkt aan de verdere implementatie en doorontwikkeling van ons onderwijsconcept.

De formatie voor komend schooljaar gaat er verder als volgt uitzien:

  • Unit 1: Mutinta (regisseur), Roger, Hilde (Kluitmans), Tamara, Lenie en een vacature voor de vervanging van Grada
  • Unit 2: Sanne (regisseur), Lars, Belgin, Melanie, Judith, Hilde (van den Bergh) en Michelle
  • Unit 3: Marieke (regisseur), Guus, Laura, Larissa, Monique, Sabrine en José

Tijdens het zwangerschapsverlof van Marieke, neemt Karin de regietaken in unit 3 over. Ankie gaat na goed overleg na de zomer niet verder bij ons op de vloer. Er is daardoor (inval)vacatureruimte ontstaan in unit 1, die vervuld gaat worden door een collega van de kinderopvang. De gesprekken hiervoor vinden komende week plaats.

Lianne zal ook komend jaar de uren van de arrangementen vervullen en dus in alle units, passend bij de vraag, te vinden zijn. Het gymaanbod wordt zoals afgelopen jaar verzorgd door Valerie en het dansaanbod door Natasja. Chantal vindt u onveranderd op kantoor.

De directievoering vindt vanuit het regieteam plaats. Dit team bestaat uit: Mutinta, Sanne, Marieke, Marleen en Karin. Marianne blijft aansluiten bij het wekelijkse regieteamoverleg.

En tot slot een warm welkom voor onze (nieuwe) collega's van de kinderopvang: Janneke, Elma, Emilie, Margje en Liezeth. In het nieuwe schooljaar stellen zij zich beurtelings via deze nieuwsbrief aan u voor.

Babynieuws: Medio januari 2019 verwachtten Sanne en haar vrouw Ellen een baby. Dit wordt het vierde kind in hun gezin. Wij wensen Sanne een hele fijne en voorspoedige zwangerschap toe!

Master: Afgelopen dinsdag heeft Karin haar studie Master Leadership in Education met succes afgesloten. Van harte proficiat Karin!

Schoolhond: Volgende week dinsdag komt Maike de Bont weer meedraaien met een van haar honden. Deze keer neemt ze haar pup Jazz mee. Jazz is een kortharige teckel van een paar maanden oud. Jazz zal in een bench in de taal/rekenruimte van unit 2 beneden verblijven.

Enquête oudertevredenheid: Eind november vorig jaar bent u allen via e-mail uitgenodigd om deel te nemen aan de Kind Centrum Monitor. Bij alle scholen in Den Bosch e.o. wordt de Kind Centrum Monitor afgenomen. Het doel van de meting is om scholen/kindcentra informatie te bieden voor het professioneel besturen van hun eigen organisatie. De uitkomsten van deze enquête zijn inmiddels verwerkt. De oudertevredenheid werd gemiddeld door u beoordeeld met een 8. De uitkomsten uitgesplitst op vraag zijn te bekijken via deze link.

Jaarrooster: Het rooster met vakanties en vrije dagen voor schooljaar 2018/2019 vindt u hier en op de website onder het kopje onderwijs/vakantierooster.

Oudervereniging

BBQ: De Wittering.nl BBQ was een geslaagde avond met hoge opkomst! Verbondenheid, gezelligheid en pleziermaken stonden centraal. Jörgen Endert heeft prachtige foto’s gemaakt van de BBQ. Deze foto’s zijn te zien via de volgende link: https://photos.app.goo.gl/B2HJ9KwDgWP4Xnfr6

Extra uitgaven: Door een aantal meevallers is besloten geld te besteden aan de aanschaf van Wittering.nl shirtjes voor de sporttoernooien, meer info hierover volgt in het nieuwe schooljaar. Tevens wordt er budget apart gehouden voor de natuurlijke waterspeelplek op het schoolplein

Oproep: Voor de schooltuin zijn we op zoek naar glazen potjes met een RVS dekseltje met een maximale inhoud van 300ml (olvaritpotjes, kleintjes appelmoes, potgroenten etc.). Deze zomer komt er namelijk een heerlijke oogst rabarber, vijgen, bramen en andere lekkere fruit- en groentesoorten. Hiervan gaat de schooltuincommissie wat lekkers maken, denk aan bramenjam of rabarber compote. Dit wordt in de glazen potjes gestopt en door Claudia van Nuland in haar 'old school' weckpan geweckt. Na de zomervakantie kunnen ouders en kinderen de potjes met inhoud voor een kleine bijdrage kopen en zo genieten van al het lekkers dat er gekweekt is. De opbrengst gaat 100% terug in de schooltuin zodat er geoogst kan blijven worden. De potjes mogen op de tafel bij de ingang van unit 2/3 neergezet worden. Bedankt voor de moeite!

BSO

Vrijdag 6 juli is de school om 12:00 uur uit, de BSO is dan vanaf 12:00 uur geopend!

Zomervakantie: Wij kijken uit naar de zomervakantie en naar al de leuke activiteiten die op het programma staan, verder wenst ook BSO Wittering.nl iedereen een hele fijne zomervakantie toe!

Afscheid nemen: Zoals we u eerder lieten weten, gaat Mandy na de zomervakantie een nieuwe uitdaging aan bij Campus aan de Lanen. Ze mag daar de BSO gaan opzetten. In de laatste week voor de zomervakantie, neemt ze afscheid van kinderen en collega’s. We organiseren die week een gekke week. Alle kinderen mogen gek verkleed komen, gekke haren, gekke sokken… Alles mag, hoe gekker hoe beter! De kinderen hebben hier ook een flyer over meegekregen of krijgen deze nog.

En verder...:
- Heeft u nog een vraag voor de BSO? Mail dan naar BSO@wittering.nl. Tijdens BSO tijden zijn we telefonisch bereikbaar op 073-8507767/073-8507665.
- Volgt u ons al op Facebook? @bsowittering.nl. Via Facebook houden we iedereen op de hoogte van activiteiten, programma’s, nieuwtjes of over studiedagen.
- Ouderenproject: Ondertussen zijn we al 2x bij de ouderen geweest van de subsidie die we nog over hadden. We zijn nog druk bezig met het benaderen van stichtingen en goede doelen om het vervoer voor na de zomervakantie te kunnen financieren. Ideeën zijn altijd welkom!!! Maandag 2 juli gaan we nog 1 keer voor de zomervakantie naar de ouderen. We hebben een super leuke bingo georganiseerd voor hen. De kinderen zijn al druk bezig met het maken van de prijzen.  

NICE TO KNOW

Workshop nieuws:
- Type les: Leer typen met persoonlijke begeleiding op school. Na de zomervakantie start er een typecursus voor kinderen bij Windkracht5 Wijkcentrum, onder begeleiding van TYPE10. De lessen worden gegeven in kleine groepen (minimaal 8 en maximaal 12 kinderen).
De typecursus start op:

  • Maandag 3 september van 14:15 tot 15:15 uur (uitverkocht)
  • Maandag 3 september van 15:30 tot 16:30 uur
  • Dinsdag 4 september van 18:30 tot 19:30 uur

Kinderen vanaf 10 jaar leren gemiddeld in 10 klassikale lessen blind typen. Toetsenbordvaardigheid geeft je direct een voorsprong, zowel op school als op het internet. In het voorgezet onderwijs gaan de kinderen lange boekverslagen en scripties schrijven en zullen ze profiteren van hun vingervlugheid. De totale typecursus kost €125,00 per cursist. Kinderen die op die dagen op de BSO verblijven en vóór 1 augustus worden aangemeld, bieden wij €10,00 korting. U kunt dan kortingscode DGW10 invullen. De kinderen worden door Angelique van TYPE10 opgevangen met wat te drinken en een kleine versnapering. Via de website van www.type10.nl onder het kopje 'groepslessen' kunt u zich inschrijven. Plaatsing geschiedt op binnenkomst van aanmelding.
Winactie: Kans maken op 2 bioscoopkaarten? Schrijf uw kind dan voor 1 augustus a.s. in. Voor meer info, kijk op de site van www.type10.nl of mail naar: info@type10.nl.
- Zwemmen en kijkles: Er kan nog steeds ingeschreven worden voor zwemmen via de BSO. Dit doet u via www.onskindbureau.nl. Heeft u nog vragen? Stuur dan een mailtje naar jvdven@kcdgw.nl.
- Judo: Er kan nog steeds ingeschreven worden voor judo lessen in Windkracht 5. Deze worden aangeboden door Frans van Gent. Als uw kind twijfelt over judo, is het mogelijk een proefles af te nemen. Aanmeldingen lopen via www.onskindbureau.nl. Heeft u nog vragen stuur dan een mailtje naar jvdven@kcdgw.nl.

Theaterfestival Boulevard: Van 2 t/m 12 augustus vindt Theaterfestival Boulevard plaats. Elf dagen lang vult ’s-Hertogenbosch zich met theater, dans, muziek(theater) en meer. Ook dit jaar brengt Boulevard voorstellingen voor kinderen en jongeren (maar ook papa’s en mama’s, oma’s en opa’s zijn welkom!) met een levendige fantasie en een open blik. Deze familie- en kindervoorstellingen laten je verder kijken dan je neus lang is, en zetten je zintuigen aan het werk. Maak van je grote vakantie een feest met deze leuke voorstellingen én activiteiten! Kijk voor het kinderprogramma op www.festivalboulevard.nl, neem een boekje mee die bij de ingangen van school te vinden zijn of open de link naar het digitale boekje.