Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief maart 2018

16-03-2018

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de units

Theaterbezoek unit 2: Op dinsdag 27 maart gaan alle kinderen van unit 2 met de bus naar de voorstelling 'De Uitvinders' in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Theaterbezoek unit 3: Op dinsdag 10 april gaan alle kinderen van unit 3 met de bus naar de voorstelling 'The match' in de Verkadefabriek in Den Bosch. 

Volleybaltoernooi: Voor het volleybaltoernooi op dinsdag 27 maart, waaraan alle kinderen van groep 7 deelnemen, zijn we nog dringend op zoek naar ouders die willen helpen met het begeleiden van een groepje en aan het eind van het evenement mee terug willen fietsen naar school. Bij onvoldoende hulp kan het evenement helaas niet doorgaan. Heeft u zin en tijd? Mail dit dan woensdag 21 maart a.s. naar valerieruijs@wittering.nl.    

SchoolsportOlympiade: De SchoolsportOlympiade van unit 3 is verplaatst van 8 juni naar 15 juni 2018!

KC Binding: Voor het komende KC "Binding" zijn wij op zoek naar ouders die het leuk vinden om in de eindkring over hun beroep te vertellen. Zin en tijd? Laat het ons dan weten.

Gevonden voorwerpen: De verzameling gevonden voorwerpen begint weer stevig te groeien. Wij zouden de bakken voor het paasweekend willen legen. Kijkt u komende week even of er iets van uw kind in de bakken ligt?

Binnenschoenen: Wij verzoeken u vriendelijk na te gaan of uw kind passende binnenschoenen op school heeft liggen. Wij kunnen de kinderen dan weer wijzen op het gebruik ervan.

Oudervereniging 

Paasontbijt:  Op donderdag 29 maart vindt er voor de leerlingen en leerkrachten een Paasontbijt plaats op school. In het kader van verbondenheid maken zij die dag een ontbijtje voor elkaar. Op vrijdag 23 maart worden er lootjes getrokken met daarop de naam van een kringgenootje of leerkracht waarvoor zij een ontbijtje verzorgen. Uw kind heeft hiervoor gisteren een brief met strookje meegekregen naar huis. Wij verzoeken u het strookje uiterlijk dinsdag 20 maart in te leveren bij de leerkracht.

Sportdag: Vrijdag 20 april is de sportdag. Eerder deze week heeft u een brief ontvangen per mail waarin u gevraagd wordt vóór dinsdag 20 maart een briefje in te leveren met daarop:
1. De naam van uw kind
2. De unit en de kring 
3. De 4 gekozen sporten
Ook zijn wij nog op zoek naar ouders voor de hand-en spandiensten, skate-clinic en golf -clinic. Mail hiervoor naar sportdagwittering@gmail.com. Meer informatie vindt u hier.

Schoolfotograaf: Donderdag 7 juni komt de schoolfotograaf naar school. Details volgen nog.

BBQ: Na de geslaagde BBQ van vorig jaar willen wij ook dit jaar een BBQ organiseren op donderdag 21 juni. De kaartverkoop zal op dezelfde manier plaatsvinden als vorig jaar. Details volgen later.

BSO

30 maart en 3 april: Vrijdag 30 maart en dinsdag 3 april is de BSO de hele dag geopend. We zijn bezig om een leuk programma in elkaar te zetten. Opvang nodig? Dan kunt u dat op de groep of per mail via bso@wittering.nl aan ons doorgeven. 

Pasen: Maandag 2 april (2e paasdag) zijn wij gesloten!

Programma meivakantie: Het programma voor de meivakantie is klaar. Nieuwsgierig? Kijk op onze Facebook pagina! 

Intercom: Vanaf nu werken we met een intercom, zodra er 1 collega nog alleen op de groep is, gaat het knipje op de deur. Naast de deur hangt een bel,  waar u ons kunt bereiken. Via de intercom kunnen wij dan de deur openmaken. 

Oudercommissie: We zijn nog opzoek naar enthousiaste ouders voor de oudercommissie. Mocht u hier interesse in hebben, kunt u zich aanmelden via ocbsowittering@gmail.com.

Wist u dat:
* We een eigen Facebookpagina hebben waar regelmatig foto’s of belangrijke info opzetten? 
* We elke dag een uur sporten in de gymzaal?
* We nog steeds iedere week naar de ouderen gaan om ze een gezellig middag te bezorgen?

Nieuwsgierig?: Bent u nieuwsgierig naar onze BSO, u bent welkom om eens binnen te lopen! 

Kijkles zwemmen: Op maandag 19 en donderdag 22 maart is er weer een kijkles bij het zwemmen. Van 15:00 tot 15:45 uur is er een mooie gelegenheid om naar de zwemvorderingen van uw kind te kijken. Er kan nog steeds ingeschreven worden voor zwemmen via de BSO. Vanaf 4,5 jaar is het een mooi moment om met zwemles te beginnen. Inschrijven kan via www.onskindbureau.nl. Of stuur een mailtje naar jvdven@kcdgw.nl als u nog vragen heeft. Zoals het er nu uit ziet kan uw kind na de meivakantie starten.

Examen judo: Op dinsdag 13 maart is er weer een judo examen geweest en hebben de kinderen weer een periode afgesloten. Er kan weer ingeschreven worden voor judo lessen in windkracht 5. Deze worden aangeboden door Frans van Gent. Aanmeldingen lopen via www.onskindbureau.nl. Of als er nog vragen zijn stuur een mailtje naar jvdven@kcdgw.nl.

NICE TO KNOW

Moestuincoaches: Vanaf 13 maart hebben wij moestuincoaches. De eerste zaadjes zijn geplant en de moestuincoaches gaan samen met de kinderen zorgen voor deze plantjes. Dit gebeurt middels een waterplanning en een groeikalender.

Cello Ondersteunt:  Op de locatie de Grote Wielen zitten kinderen die nog niet helemaal klaar zijn voor een vorm van (speciaal) onderwijs. Er wordt gewerkt met een ontwikkelingsgericht programma en er worden activiteiten ondernomen om die overstap makkelijker te maken. Hierin ligt het accent vooral op het vergroten van de concentratie en zelfredzaamheid/zelfstandigheid. Uitgangspunt is dat er gekeken wordt naar elke individuele ontwikkeling (kindgericht). Iedere vrijdag spelen kinderen van unit 3 met de kinderen van Cello en lezen individueel aan hen voor.

Stedelijk basketbaltoernooi: In de meivakantie, op dinsdag 24 april,  is weer het stedelijk basketbalevenement. Het toernooi start met een energieke clinic voor alle deelnemers. Onder leiding van een professional leren de kinderen kennis maken met de sport en hebben ze tegelijkertijd een leuke warming-up. Na deze clinic gaan de kinderen spelen tegen teams van andere scholen. Er worden 2 toernooien gespeeld; één voor kinderen uit groep 5 & 6 en een toernooi voor kinderen uit groep 7 & 8 (vinden gelijktijdig plaats).
De jongens en meiden spelen gemengd. Doordat er 3 tegen 3 wordt gespeeld, zijn alle deelnemende kinderen intensief betrokken bij het spel. Inschrijven voor het toernooi kan op www.s-port.nl/basketbaltoernooi. Of neem het ingevulde aanmeldstrookje mee naar school.

KinderVakantieWeek: Op maandagochtend 19 maart start om 09.00 uur de inschrijfweek voor de SJV KinderVakantieWeek 2018. De sluiting is op vrijdag 23 maart om 00.00 uur. Na de sluiting worden er geen inschrijvingen meer aangenomen. Meer informatie vindt u op de website van de SJV.

Open Dag Music'scool: Op zaterdag 24 maart heeft Music'scool 's-Hertogenbosch (Dommelstraat 11) een Open Dag. De docenten van Music'scool geven workshops drums, gitaar, basgitaar, keyboard, piano, saxofoon en zang. Wil jij ook lekker muziek maken? Kom dan langs tussen 12:00 tot 16:00 uur, de entree is gratis! Meer informatie vindt je op www.musicscool.nl.