Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief februari 2018

07-02-2018

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de Units

Team: Op vrijdag 12 januari is Lenie bevallen van dochter Pleun Linde Molema. Wij wensen Lenie samen met Maarten, Lieke en Pleun heel veel geluk toe.

Carnaval: Vrijdag vieren we carnaval op Wittering.nl. We willen er graag samen met de kinderen een gezellige en feestelijke dag van maken. Je mag verkleed naar school komen. Om het in gezellige en vriendelijke sfeer te vieren houden we wapens, confetti en spuitbussen buiten de deuren van Wittering.nl. We hebben weer een aantal leuke activiteiten voor de kinderen in petto met muziek, dans, creativiteit en spellen. De dag duurt van 8:30 tot 12:00 uur, dus zorg zelf voor een tussendoortje. We gaan er met elkaar een leuke dag van maken! Alaaf! Namens het hele team van Wittering.nl alvast een hele fijne vakantie.

Studiedag maandag 19 februari: Alle kinderen zijn dan vrij.

Uitje naar de Vrijbuiter: Unit 1 gaat op 17 en 19 april naar boerderij de Vrijbuiter in Hedel in relatie tot het kernconcept Binding. Er zullen die dag verschillende beroepssectoren aan bod komen. Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van maart.

Muzerije: Na de carnavalsvakantie komt Lex vanuit de Muzerije op maandagen weer muziekaanbod verzorgen voor de kinderen van unit 2.

Stagiaires: Dit schooljaar komt u op school een zestal stagiaires tegen. Britt, Lynn, Riane, Emma, Lisa en Rens, stellen u in de maandelijkse nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

 

♫ “Hallo allemaal, wat fijn dat je dit leest!” ♫
Ik ben Lisa Prins, 22 jaar en woon in Rosmalen. Twee jaar geleden ben ik begonnen met een nieuwe studie, Pabo University. Deze studie is uniek in zijn samenstelling doordat ik in 4 jaar tijd mijn Pabo-diploma, pre-master en een master aan de universiteit kan behalen. Momenteel zit ik alweer in het derde studiejaar. Dit schooljaar loop ik het gehele jaar stage in unit 3. In eerste instantie was dit één dag per week, maar voortaan meerdere dagen per week. Omdat ik in de afstudeerfase zit, zal ik dit jaar ook onderzoek doen binnen de unit op het gebied van jeugdliteratuur. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om me in een goed boek te verliezen, te handletteren en te winkelen. Ik kijk uit naar de rest van dit schooljaar!

Schoolhond: Onderzoek wijst steeds weer uit dat kinderen veel steun halen uit de aanwezigheid van een hond. Een hond is een roedeldier, nodigt uit tot contact, tot activiteiten en geeft een gevoel van kameraadschap en vertrouwen. Daarbij oordeelt een hond niet en maakt geen onderscheid tussen kinderen. Omdat wij geloven in de positieve effecten die een schoolhond kan hebben op de kinderen, zijn we ons op dit moment aan het verdiepen in de ervaringen van scholen die reeds een schoolhond hebben en in de mogelijkheden die er zijn voor onze school. We zullen u de komende periode via deze nieuwsbrief op de hoogte houden van onze bevindingen.

Luizenouders gezocht: Na elke schoolvakantie worden alle kinderen op luizen en neten gecontroleerd. Gelukkig helpt een aantal ouders met het nakijken van de kinderen. Toch zijn we dringend op zoek naar meer helpende handen! Bent u in de gelegenheid om te helpen bij de luizencontroles? Meld dit dan bij Mutinta Leermakers(mutintaleermakers@wittering.nl). 

Afwezigheid Chantal: Vanaf eind februari zal Chantal enkele weken afwezig zijn in verband met een hernia operatie. We zijn op zoek naar iemand die haar werkzaamheden in die periode kan opvangen.

Oudervereniging

Kwartaalstart:
Datum: woensdag 21 februari 20u-22u
Thema: Gestaltleren en de Kernconcepten
Spreker: Harrie Gankema

Deze keer wordt het een themabijeenkomst in de avond, zonder kinderen. De bijeenkomst start met een voordracht van Harrie Gankema. Harrie is de grondlegger en inspirator van het leermodel van het Gestaltleren, de nieuwe naam voor het werken met Kernconcepten. Wittering.nl is onderdeel van de community van Gestaltscholen. Een Gestaltschool is een school die ruimte geeft aan elk kind om in een sociale omgeving zijn of haar talenten optimaal te ontwikkelen, op een manier die nauw aansluit bij de kenmerken van het brein.

Harrie zal een inspirerend verhaal geven over de oorsprong van het Gestaltleren, en waarom het antwoord geeft op de onderwijskundige uitdagingen van de 21e eeuw. Uiteraard zal er ook voldoende ruimte zijn om vragen te stellen aan Harrie over dit onderwerp. Na het verhaal van Harrie wordt iedereen uitgenodigd om het team van Wittering.nl te bestoken met vragen, ideeën of andere opmerkingen. Misschien kan het verhaal van Harrie aanleiding zijn voor het stellen van vragen, of misschien zijn er andere onderwerpen waar u meer van wilt weten? In een "Meet the Team" sessie krijgt iedereen uitgebreid de gelegenheid om het team te bevragen.

Komt u ook? Meld u dan aan via info@wittering.nl of vul uw naam in op de lijst bij de ingang. Aanmelden kan tot uiterlijk 9 februari. Meer info over onze spreker en het onderwerp vindt u op www.gestaltleren.com.

Schoolfotograaf: Vorig jaar heeft het OV bestuur gekozen voor een modernere variant van schoolfotografie. 
Gelet op het hoge aantal bestellingen is besloten opnieuw voor de ‘Nieuwe Schoolfoto’ te kiezen. Onze penningmeester Hans heeft aangeboden te helpen maar dit is niet voldoende. Wij zijn daarom op zoek naar nóg een hulpouder om op de dag zelf (datum tbd) alles in goede banen te leiden. Aanmelden kan via oudervereniging@wittering.nl.

(Groot) ouders gezocht voor leren en ontwikkelen in de schooltuin: “Als je ergens op een plek goed ziet dat kinderen verschillend leren, is het wel in onze schooltuin. Het ene kind gaat meteen met zijn handen in de grond om onkruid te wieden, de ander vindt dat ‘bah’ en gaat zaadjes verzamelen voor het komend seizoen.”

‘Buitenleren’ doet in Scandinavische landen langzamerhand haar intrede. Ook bij de Wittering.nl wordt de schooltuin ingezet in het onderwijs. De buitenruimte wordt elke woensdagochtend door kinderen van alle units in twee uur tijd benut om hun enthousiasme, ontwikkeling en nieuwsgierigheid te stimuleren.

“Voor mij als directeur van Wittering.nl is ‘het betekenisvol samen leren’ een uitgangspunt. Dat gebeurt altijd wanneer er op woensdag kinderen buiten met ouders in de aarde wroeten. Het heeft alles in zich om het ideale aanbod voor alle kinderen te vormen.” (Karin)

Om het buitenleren te stimuleren is de inzet van ouders noodzakelijk. De leerkrachten hebben hun handen vol aan de andere ruimtes.  Wij zoeken als tuincommissie op dit moment nieuwe (groot) ouders.

(Groot) Ouders die een keer per maand twee uurtjes buiten met de kinderen aan de slag willen in de tuin. Hierbij is de planning flexibel, zeker als er meer ouders zijn, wordt dat alleen maar gemakkelijker. U hoeft als (groot) ouder geen ‘groene vingers’ te hebben; het gaat om het enthousiasme.

Lijkt het u leuk om met minimale inspanning maximaal betrokken te zijn en daadwerkelijk te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen, geef u dan op. Ook voor uw eigen kind of kleinkind is dit een kans en stimulans. Heeft u interesse of vragen? Stuur uw email naar chantaleijkemans@wittering.nl onder vermelding van ‘schooltuin’. - Groeten namens de tuincommissie

BSO

Carnaval: De BSO wenst iedereen een fijne carnaval! Wij zijn klaar om er een leuke vakantie van te maken boordevol gezellige activiteiten.

19 februari: heeft school een studiedag en zijn er op de BSO leuke workshops zoals drumtastic en dans met Dreamdance. Dit is tevens Emma haar laatste dag op de BSO, wij gaan haar allemaal heel erg missen. Bedankt Emma!

Studiedag: Denkt u vast aan de studiedag die er weer aankomt 3 op april? Opvang nodig? Geef het dan door op de groep van uw kind of stuur een mailtje naar bso@wittering.nl.

NICE TO KNOW

Rommelpot: SJV en Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval (SVRC) organiseren tijdens de carnaval 3 feestavonden (zondag, maandag en dinsdag) speciaal voor de kinderen uit groep 5 t/m 8 in ‘ het feestpaleis’ bij SJV. De huisdj’s zorgen voor de nodige beats en maken er samen met de kinderen een fantastisch feest van! Een dagkaart kost € 3,50 en de drie-dagen-kaart € 9,00. De kaarten kunnen worden gekocht aan de deur. Er vindt géén voorverkoop plaats. Klik hier voor meer informatie.

ArtiBosch: ArtiBosch is een multidisciplinair kunstenfestival ieder jaar in het eerste weekend van september in ‘s-Hertogenbosch. Naast veel beeldende kunst is er ook muziek, theater, film, poëzie, dans en design te bewonderen. Behalve een grote kunstmarkt hoort ook ArtiKids, kunsteducatie voor de basisschoolleeftijd, bij het programma. Dit jaar worden leerlingen van de basisscholen in de regio uitgedaagd om actief mee te doen met de wedstrijd van ArtiBosch 2018. Het ontwerp van diegene die het thema van de editie van 2018 het mooist kan verbeelden, zal te zien zijn op de social media-kanalen van Artibosch, de website, de posters en flyers én natuurlijk tijdens het Kunstenfestival ArtiBosch zondag 2 september op de Parade zelf. Klik hier voor meer informatie en hier voor het wedstrijdreglement.

Sjors sportief/creatief: In de week van 26 februari worden op school de Sjors sportief/creatief boekjes bezorgd. Het boekje staat vol leuke kennismakingsactiviteiten van diverse (sport)aanbieders uit onze gemeente. Uw kind mag onbeperkt deelnemen aan verschillende activiteiten in het boekje. Vaak gratis en zonder direct lid te hoeven worden. Inschrijven kan vanaf maandag 5 maart 19.00 uur.