Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief januari 2018

11-01-2018

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De eerste week van het nieuwe jaar zit er weer op. Het team van Wittering.nl wenst u allen een heel mooi en gezond 2018 toe. Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de Units

Team: Begin december is Lenie met zwangerschapsverlof gegaan. We wensen haar een fijn verlof toe! Natasja is sinds deze week terug van haar verlof. Ze verzorgt op maandag, dinsdag en woensdag dansaanbod. Melanie draait inmiddels weer drie dagen per week volledig mee in unit 2. Welkom terug Natasja en Melanie!

Zoals we u eerder lieten weten, valt Ankie van de Donk op dit moment drie dagen per week in in unit 1 in verband met de afwezigheid van Grada. Ankie stelt zich hieronder aan u voor.

Beste ouders en verzorgers, mijn naam is Ankie van de Donk. Ik ben 37 jaar en werk sinds begin november als invaller in unit 1. Na een leuke werkhistorie als kapster en visagist, heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben ik me in 2015 gaan omscholen voor onderwijsassistente. Hiervoor ben ik in januari 2017 geslaagd. Mijn stage en werkervaring heb ik tot op heden opgedaan in het speciaal onderwijs met kinderen van 4 tm 13 jaar. Ik ben moeder van 2 kinderen Lois (9 jaar) en Mick (7 jaar). Samen met mijn man woon ik in de Groote Wielen. Ik vind het gezellig om samen met mijn kinderen/vrienden bezig te zijn en leuke dingen te doen. Daarnaast houd ik van muziek maken en luisteren en vind ik het leuk mijn huis gezellig aan te kleden. In mijn vrije tijd ben ik ook graag te vinden met vriendinnen op een terrasje of een andere gezellige locatie. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s jullie kinderen in 2018 een leuk en leerzaam jaar te bieden. Tot gauw!

Stagiaires: Dit schooljaar komt u op school een zestal stagiaires tegen. Britt, Lynn, Riane, Emma, Lisa en Rens, stellen u in de maandelijkse nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Ik ben Britt Niënhaus, 20 jaar oud en woon in Kerkdriel samen met mijn ouders en broertje. Op dit moment studeer ik aan de Pabo in ’s-Hertogenbosch en zit ik in mijn tweede jaar. Sinds het begin van dit schooljaar loop ik iedere maandag en dinsdag stage in unit 2, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb! Iedere maandag ben ik te vinden in de Eureka ruimte, op dinsdag ben ik in één van de andere ruimtes te vinden. Op dit moment heb ik al ontzettend veel geleerd van deze interessante stageplaats en ik kijk er naar uit om nog meer te leren! Naast stage en school, werk ik in mijn vrije tijd in een kledingwinkel in Zaltbommel. Dit werk doe ik met plezier en zoals je misschien zult begrijpen, loop ik zelf ook vaak met een aankoop naar buiten. Daarnaast vind ik het heerlijk om te kletsen met vriendinnen, terrasjes te pakken, tijdschriften te lezen en films te kijken. In mijn vakanties trek ik er graag op uit om samen met mijn vriendinnen naar allerlei mooie plekken af te reizen. Mochten er nog vragen zijn, ik sta altijd open om deze te beantwoorden. Tot ziens op school!

Kwartaalstart: Op woensdag 21 februari is de volgende kwartaalstart. Noteer deze datum vast in uw agenda! Het betreft deze keer een avondprogramma zonder kinderen. Naar verwachting zal de avond starten om 19:30 uur en tot 21:00 uur duren. Binnenkort volgt er meer over de exacte invulling van deze avond.

Studiedag maandag 19 februari: Alle kinderen zijn dan vrij.

Oproepje unit 1: Wij zijn op zoek naar onderbroeken die we kunnen gebruiken als verschoningskleding voor de kinderen. Broeken en bovenkleding hebben we op dit moment voldoende. Heeft u thuis ondergoed voor jonge kinderen waar u niets meer mee doet? Wij zijn er mee geholpen!

Hoofdluis: na de vakantie is er hoofdluis geconstateerd in unit 2. Wilt u uw kinderen regelmatig controleren? Klik hier voor meer informatie.

Opendagen VO: Op dinsdag 16 januari vinden de adviesgesprekken voor de schoolverlaters plaats. Voor de kerstvakantie hebben alle schoolverlaters een brief mee naar huis gekregen met daarop het tijdstip dat zij, samen met hun ouder(s)/verzorger(s) verwacht worden. De komende weken vinden de opendagen van het VO plaats. Klik hier voor een overzicht van de opendagen in de regio. Let op: een aantal opendagen vindt aanstaand weekend al plaats!

Reminder: Voor het korfbaltoernooi op dinsdag 23 januari, waaraan alle schoolverlaters deelnemen, zijn we nog dringend op zoek naar ouders die willen helpen met het begeleiden van een groepje en aan het eind van het evenement mee terug willen fietsen naar school. Bij onvoldoende hulp kan het evenement helaas niet doorgaan. Heeft u zin en tijd? Mail dit dan vóór vrijdag a.s. aan valerieruijs@wittering.nl.                               

Parkeerbeleid: Foutparkeren zorgt niet alleen voor overlast maar leidt ook tot gevaarlijke situaties, met name voor de kinderen. Er zijn steeds meer buurtbewoners en ouders die hun zorg uitspreken over de verkeerssituatie op school. Dit wordt ook door het schoolteam gezien en gedeeld.

Vorig jaar heeft stadstoezicht een poos gecontroleerd op fout parkeerders. Er zijn toen ook boetes uitgedeeld. Uit reacties van ouders werd duidelijk dat de parkeerregels op deze parkeerplaats niet duidelijk zijn. Helaas komt het nog steeds dagelijks voor dat ouders/verzorgers hun auto op of aan de stoep parkeren of op een invaliden parkeerplaats. Dit is allebei niet toegestaan. Zelfs het parkeren aan de stoeprand is niet toegestaan omdat de school in een 'niet parkeren zone staat' (zie bord  aan het begin van de Vlinderlaan, net na de rotonde als je de wijk inrijdt). Dat is bij de parkeerplaats niet zichtbaar en wellicht is de aanwezigheid van het zone-bord nog niet bij alle ouders bekend, vandaar dat het via deze weg nogmaals kenbaar gemaakt wordt: in onze wijk mag alleen geparkeerd worden op de daarvoor aangewezen plekken, ook al is het voor korte duur.

Met name bij het halen en brengen is het druk met auto's voor de ingangen van school. Soms moet je een rondje rijden om de auto te kunnen parkeren of op zoek gaan naar een plek een straat verderop. We begrijpen dat dit extra moeite kost, maar foutief parkeren is niet toegestaan en het brengt de veiligheid van de kinderen onnodig in gevaar. Wij vragen hiervoor jullie begrip.

Mevolution: Een van onze speerpunten voor dit schooljaar is het verder ontwikkelen van het digitaal portfolio om de kwaliteiten en successen van kinderen in beeld te brengen. In unit 3 is geoefend met een van de functionaliteiten van dit instrument, namelijk het maken van een schoolkrant rondom het afgelopen kernconcept. Ook zo nieuwsgierig naar de uitkomst? Bekijk hier het resultaat.

Carnaval: Het is alweer bijna zover, vrijdag 9 februari is het carnaval op Wittering.nl. We willen er graag samen met de kinderen een gezellige en feestelijke dag van maken. Je mag verkleed naar school komen. Om het in gezellige en vriendelijke sfeer te vieren houden we wapens, confetti en spuitbussen buiten de deuren van Wittering.nl. We hebben weer een aantal leuke activiteiten voor de kinderen in petto met muziek, dans, creativiteit en spellen. De dag duurt van 8:30 tot 12:00 uur, dus zorg zelf voor een tussendoortje. Daarnaast zal er in het restaurant een kleine en lekkere traktatie voor de kinderen zijn. Heeft uw kind een allergie waar we bij de traktatie rekening mee moeten houden, wilt u dit dan (nogmaals) via de mail doorgeven aan zijn/haar eigen unit? We gaan er met elkaar een leuke dag van maken! Alaaf!

Oudervereniging

Ouderbijdrage: In het begin van het schooljaar is voor 265 leerlingen een Ideal-link verstuurd voor de ouderbijdrage. Het is fijn dat er inmiddels voor 256 leerlingen een bijdrage ontvangen is. Uit het tempo van de betalingen ten opzichte van voorgaande jaren, leiden we af dat de Ideal-link via WIS het betalen gemakkelijker maakt. Dat gaan we dan ook volgend jaar weer doen. In totaal is er tot januari een ouderbijdrage ontvangen van 14.700 euro (in onze begroting staat 15.000, dus we zijn er bijna!). De ouders die nog geen bijdrage hebben voldaan, vragen wij dit zo snel mogelijk alsnog te doen. Voor de kinderen die in de loop van het schooljaar zijn begonnen op school, zullen we deze maand een Ideal-link voor de (verlaagde) ouderbijdrage sturen.

Even voorstellen; nieuw bestuurslid OV: Mijn naam is Arianne Kreggemeijer en ik ben de moeder van Tessel (unit 3), Hannah (unit 2) en Vera (unit 1). Naast mijn zorg voor de kinderen en het huishouden, werk ik als docent aan de HAS Hogeschool bij de opleiding Tuin- en akkerbouw. We hebben voor Wittering.nl gekozen, omdat we bij ons eerste bezoek dachten, wauw daar had ik zelf ook wel op school willen zitten. We wonen al sinds het begin in deze wijk, dus super leuk dat deze school zo dichtbij is. Eén van mijn hobby’s is tuinieren en dat heb ik de afgelopen jaren binnen school gecombineerd door actief te zijn binnen de schooltuincommissie. Van een aantal kale bakken vol met onkruid, hebben we er de afgelopen jaren voor gezorgd dat we nu een leuk schooltuinaanbod hebben op de woensdagochtend. Ik blijf me nog wel inzetten op de woensdagmorgen met de kinderen, maar vond het verder tijd voor een andere uitdaging. Vanaf het begin dat mijn oudste dochter naar school ging heb ik altijd gedacht die oudervereniging dat doe ik nog wel een keer. Nu is dat moment gekomen. Ik draag als ouder graag een steentje bij aan de leuke en leerzame tijd die de kinderen op school hebben en heb er veel zin in om hier de komende tijd, samen met de andere ouders en het schoolteam, mee aan de slag te gaan.    

Sportdag 2018: Een jaarlijks terugkerend evenement op Wittering.nl is de sportdag. Ook dit jaar zal er weer een sportdag worden georganiseerd. Net als vorig jaar hebben we er voor gekozen onze sportdag synchroon te laten lopen met de Koningsspelen op vrijdag 20 april 2018 van 8.30 uur tot 14.00 uur bij OJC Rosmalen.

Wat houdt de Wittering sportdag in?
Op de sportdag is er een aanbod van zo’n 20 verschillende sporten, bijvoorbeeld voetballen, hockey, tennis, kanoën, survivalbaan, gym, mountainbiken, karate, etc etc. Het aanbod van de diverse sporten is afhankelijk van datgene dat jij als ouder zou kunnen en willen aanbieden en van de diverse sportverenigingen die wederom mee willen doen. Uit de 20 sporten kiest elk kind een paar weken van te voren 4 verschillende sporten, die hij/zij die dag wil gaan doen.

Voor een impressie... bekijk de 2 filmpjes van afgelopen 2 jaar:
- 2017: https://youtu.be/EOiIQL4WJYw
- 2016: https://youtu.be/bHH4yF23oek

Kinderen kiezen 4 verschillende sporten
De kinderen zullen die dag op hun 4 gekozen sporten worden ingepland. De planner houdt zo veel mogelijk rekening met de leeftijdsindeling per groep. Dit indelen op leeftijd lukt echter niet altijd, maar is wel het streven. Een klein aantal (max. 12) kinderen uit unit 1 zullen niet (helemaal) zelf mogen kiezen, omdat zij tot de allerkleinsten behoren en extra begeleiding op het sportterrein krijgen. Als jouw kind de sporten niet zelf mag kiezen, zal Marianne Rongen je hierover informeren. Zij worden ingedeeld in een vaste groep, de Bambiclub, met een vaste begeleider die de hele dag met hen meegaat van sport naar sport.

Meld je aan als sportinstructeur!
Als sportinstructeur geef je een sportclinic aan de kinderen. Als sportinstructeur dien je zelf voor de materialen te zorgen die je nodig hebt om de sport te geven. Een week van tevoren ontvang je de lijst welke kinderen in elke clinic gepland zijn. Op deze lijst staat ook vermeld uit welke unit elk kind komt, waardoor je al een beetje kunt inschatten op welk niveau je jouw sport kunt geven. Mocht je zelf niet beschikken over de materialen, dan kunnen wij je hierbij helpen. Het verkrijgen van de juiste materialen is elk jaar nog gelukt.

110 ouders
Vorig jaar hebben (naast het schoolteam) >100 volwassenen en Gymnasium Beekvliet leerlingen geholpen om er een geweldige sportdag van te maken. Dit jaar willen we er alles aan doen om te zorgen dat iedereen die dat wil de survivalbaan kan doen (een populair onderdeel van de sportdag!), dus we hebben minimaal 110 vrijwilligers nodig.

Onze vragen
1. Help je mee op de sportdag?
2. Wil je meehelpen bij een sport als sportinstructeur? Zo ja, heeft een bepaalde sport jouw voorkeur?
3. Of wil je meehelpen in de hand- en spandiensten (eten en drinken verzorgen, kinderen her en der opvangen en begeleiden, zorgen dat iedereen ingesmeerd is met zonnebrand, etc)
4. Of wil je meehelpen in de EHBO-dienst? (Hier hebben we 2 vrijwilligers voor nodig met EHBOdiploma)

Laat je ons uiterlijk vrijdag 9 februari weten of je meedoet? Mail naar: sportdagwittering@gmail.com.

GEEF JE OP! GEEF JE OP!!! Hoe meer vaders (!) en moeders meehelpen, hoe fantastischer het wordt! Een aantal kinderen vertelt ons elk jaar weer dat dit de leukste dag van het hele schooljaar is. Daar wil je als ouder toch bij zijn?!

Met sportieve groet, namens de Sportdag Commissie, Doke Tuil. Mailadres: sportdagwittering@gmail.com.

BSO

Vakantiebso: Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en toch is het alweer tijd om na te denken over de carnavalsvakantie. Schrijf uw kind voor 13 januari in, dan bent u gegarandeerd van een plekje. Dit kan via www.onskindbureau.nl onder het kopje ons aanbod. Nieuwsgierig naar het programma? De flyer wordt deze week aan alle kinderen van de BSO meegegeven en is ook te vinden op de Facebook pagina BSO Wittering.nl.

Studiedag 19 februari: maandag 19 februari, direct aansluitend aan de carnavalsvakantie, heeft school een studiedag. De BSO is dan de gehele dag open. Heeft u opvang nodig? Geef het dan door op de groep van uw kind of stuur een mailtje naar bso@wittering.nl.

Ouderenproject: Het ouderenproject draait op volle toeren. Hartverwarmend om te zien hoe betrokken de kinderen van de BSO zijn bij dit project. De kinderen kijken er elke week naar uit om bij de ouderen op bezoek te gaan. Nieuwsgierig naar wat ze daar doen? Foto's, filmpjes en verslagjes zijn te bekijken op de Facebook pagina BSO Wittering.nl.

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops: Er kan nog steeds ingeschreven worden voor zwemmen via de BSO. Vanaf 4,5 jaar is het een mooi moment om met zwemles te beginnen. Na de carnavalsvakantie kunnen er weer kinderen starten. Dus reageer snel. Dit kan via de website. Of stuur een mailtje naar jvdven@kcdgw.nl als je nog vragen hebt.

Mad Science in de BiEB: Wetenschap en techniek saai? Niet met Mad Science! De professionele Mad Science docent komt naar verschillende bibliotheken en gaat daar samen met kinderen aan de slag. Kies via de website van de bibliotheek een leuk onderwerp uit en reserveer snel je plekje. Want vol is vol. 

Kinderfeesten: Zaterdag 3 februari organiseert SJV in De Kentering in Rosmalen een carnavalsfeest voor leerlingen van het basisonderwijs. De zaal is open om 13:30 uur, aanvang 14:00 uur. De entree bedraagt € 6,00 per kind. Kaarten zijn vanaf 10 januari te koop bij Profile van Hassel in de Dorpsstraat (alleen tegen contante betaling). Klik hier voor meer informatie.