Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief december 2017

30-11-2017

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de Units

Team: Sinds twee weken wordt unit 1 versterkt door Ankie van der Donk omdat de fysieke gesteldheid van Grada sinds haar afwezigheid helaas nog niet verbeterd en zelfs verslechterd is. We wensen Grada heel veel beterschap en hopen haar gauw weer te zien. Ankie stelt zich in de volgende nieuwsbrief aan u voor. Ankie heel veel succes en plezier in unit 1. Welkom!

Haal meer plezier uit je werk: Met de campagne Haal meer plezier uit je werk! worden alle medewerkers die vallen onder de kindcentra van Signum dit schooljaar uitgedaagd hun werkplezier en dat van hun collega's te verhogen. In het kader van deze campagne heeft het team van Wittering.nl al veel leuke initiatieven ondernomen. Zo hebben we elkaar verrast met een mooie bloem vergezeld door een warm compliment en hebben we tijdens de studiedag met elkaar gesproken over welke zaken ons werkplezier geven. Unit 1 biedt collega's van andere scholen de mogelijkheid om een 'Kijkje op de vloer' te komen nemen. Al een flink aantal enthousiaste collega's heeft hiervan gebruik gemaakt. En sinds kort luidden we met het team op vrijdagmiddag het weekend in met een karaoke-uurtje...

Stagiaires: Dit schooljaar komt u op school een zestal stagiaires tegen. Britt, Lynn, Riane, Emma, Lisa en Rens, stellen u in de maandelijkse nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Hallo allemaal, mijn naam is Riane Rietveld en het komende jaar loop ik stage op Wittering.nl in unit 2. Ik ben 21 jaar oud, woon in Tilburg in een heel gezellig studentenhuis. Ik zit nu in het derde jaar van de Pabo University. Een nieuwe opleiding waarin je in drie jaar de Pabo afrondt en tegelijkertijd een universitaire pre-master doet, waardoor je in het vierde jaar een universitaire master kunt volgen. Komend jaar ben ik tot februari elke dinsdag en vaak ook op donderdag te vinden in unit 2. Vanaf februari zal ik meer dagen stage gaan lopen en kom ik in ieder geval ook op woensdag, zodat ik ook bij een aantal oudergesprekken aanwezig kan zijn. Ook ga ik onderzoek doen naar rituelen binnen Wittering.nl. In mijn vrije tijd lees ik graag en ik probeer een aantal keer per week te zwemmen. Daarnaast doe ik al een aantal jaar met veel plezier moderne dans en zit ik bij een koor. Ik heb in de afgelopen weken al erg veel geleerd en ik kijk er naar uit om dit schooljaar nog veel meer te gaan leren op Wittering.nl!

5 en 6 december: Dinsdag 5 december bezoekt Sinterklaas samen met zijn Pieten de school. Woensdag 6 december is het studiedag, alle kinderen zijn dan vrij.

Acties primair onderwijs: Wellicht heeft u via de media gehoord dat er opnieuw acties komen in het primair onderwijs. Graag geven wij u meer informatie over de aanleiding voor deze acties, lees hier het volledige bericht. Gezien het belang van deze acties voor ons onderwijs hebben de schoolbesturen van de Stichting Schoolbesturen Primair Onderwijs ’s-Hertogenbosch (SSPOH) inmiddels gezamenlijk besloten dat, mocht 12 december a.s. daadwerkelijk worden uitgeroepen tot landelijke stakingsdag, alle scholen opnieuw de deuren sluiten om medewerkers de kans te geven om te staken voor de toekomst van het onderwijs.

Verblijfsplaats gezocht: Beste ouder(s)/verzorger(s), graag stel ik mezelf even voor. Ik ben Moira Monteyne een derdejaarsstudente kleuteronderwijs van de Odisee Hogeschool Brussel. Vanuit de hogeschool kreeg ik de toestemming om op buitenlandse stage te vertrekken. Ik greep deze kans met beide handen en koos voor Nederland. Wittering.nl geeft me de kans om van 19 februari tot en met 30 maart 2018 bij hen stage te lopen. Dit wordt een onvergetelijke ervaring, waar ik nu al naar uit kijk! Voor deze periode ben ik op zoek naar een verblijfplaats in de buurt, zodat ik ook de omgeving kan ontdekken. Indien u me hiermee kunt helpen, kunt u me contacteren op volgend e-mailadres: moira.monteyne@student.odisee.be. Alvast bedankt! - Moira Monteyne 

Oudervereniging

Stand van zaken ouderbijdrage: Inmiddels is voor 207 van de 272 kinderen de ouderbijdrage betaald. Deze week ontvangen alle ouders die nog niet betaald hebben een herinneringsmail. Deze mail is wederom door WIS verstuurd en bevat een iDeal betaallink. Op deze wijze maken we het zo makkelijk mogelijk voor u. Hartelijk dank voor uw betaling.

Kerstviering: Op vrijdag 22 december vindt de kerstviering plaats op school. Dit jaar zullen de kinderen gezamenlijk in hun eigen kring ontbijten. Wij verzoeken daarom alle leerlingen deze ochtend eten of drinken mee te nemen naar school, zodat een lekker ontbijtbuffet gemaakt kan worden. Binnenkort komen er inschrijflijsten op school te hangen, waarop uw kind kan aangeven wat hij/zij meeneemt. Verder staan er op deze dag ook allerlei leuke activiteiten gepland, zoals spelletjes spelen, knutselen, stuif es in en film kijken. Graag sluiten we de dag af met een kerstverhaal in de eindkring, voorgelezen door een opa of oma van een van de kinderen. We zijn daarom op zoek naar één opa of oma per kring die het leuk vindt hieraan deel te nemen. Op het prikbord bij de ingang van unit 2/3 hangt een intekenlijst. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Mocht er al een opa of oma gevonden zijn voor de eindkring van uw kind(eren), is het mogelijk extra opa's en oma's op de reservelijst te zetten. Mocht het niet lukken om voor iedere kring een opa of oma te vinden dan nemen wij contact op met een van de reserve opa's en oma's, in dat geval kan het gebeuren dat de reserve opa of oma voorleest in een kring waarin niet zijn/haar eigen kleinkind zit. De opa's en oma's zijn vrij om zelf een verhaal mee te nemen (leesduur +/- 15 min.) maar mogen ons natuurlijk ook om een mooi verhaal vragen. Wij kijken nu al uit naar deze bijzondere afsluiting van het schooljaar!

Sportdag 2018: Het lijkt nog wat ver weg 20 april 2018, maar de sportdag commissie heeft de eerste vergadering er al weer opzitten. Omdat we merken dat de laatste jaren vooral veel ‘oude’ sporten terugkomen (wat we enorm waarderen!!), maar er weinig nieuwe sporten worden aangeboden, willen we u vragen om nu alvast met ons mee te denken. Wie oh wie heeft er een of meerdere ideeën voor een nieuwe sport op de sportdag? Het is natuurlijk het leukst als u die sport dan ook zelf wilt aanbieden, maar iets organiseren in samenwerking met een sportvereniging is ook altijd mogelijk. Heeft u een leuk idee? Meld dit dan aub bij een van de leden van de sportdag commissie! Vol verwachting klopt ons sporthart... - Met vriendelijke groeten,
De sportdag commissie.

Nieuw bestuurslid: Het OV-bestuur is erg blij u te mogen informeren dat Samira Lazaar moeder van Aicha (unit 2) en Ines (unit 1) lid is geworden van het bestuur van de Oudervereniging. Bent u wellicht ook geïnteresseerd om bestuurslid te worden? U bent altijd van harte welkom een keer aan te sluiten bij een OV-vergadering om een indruk te krijgen wat dit inhoudt. Stuur een mail naar oudervereniging@wittering.nl.

BSO

Team: Marinka haar zwangerschapsverlof loopt alweer ten einde. Vanaf dinsdag 5 december is zij weer aanwezig op de groep. Haar werkdagen zijn gewijzigd naar dinsdag, donderdag en vrijdag. Welkom terug Marinka!  

Contract vakantieopvang: U heeft allemaal weer bericht gekregen over het aanvragen van de vakantieopvang voor 2018. Vergeet deze niet aan te vragen! Indien u de aanvraag indient vóór 4 december gaat het nog mee met de facturatie van januari. 

NICE TO KNOW

JeugdBiEB: Wist u dat er regelmatig allerlei leuke activiteiten georganiseerd worden in de BiEB? Iedere maand kunnen kinderen er bijvoorbeeld proefjes doen op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie. Of kunnen kids deelnemen aan gratis bijeenkomsten om te (leren) programmeren. De BiEB heeft zelfs een eigen Youtube kanaal waarop elke twee weken verteld wordt over een nieuw, verrassend of spannend boek uit de jeugdcollectie. Klik hier voor deze en nog veel meer andere leuke activiteiten die de komende periode op het programma staan.

IJsbaan Vught: Ook dit jaar komt er, in de periode van 15 december t/m 7 januari, een ijsbaan in het centrum van Vught te liggen. Dit evenement wordt grotendeels bekostigd door sponsoring en georganiseerd en bemand door vrijwilligers. Naast de ijsbaan ligt een ijsglijbaan waar kinderen op een band naar beneden kunnen glijden. Er is een schaatsverhuur en voor kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen zijn er zeehondjes beschikbaar waar ze achter kunnen lopen. Steeds zijn er twee gekwalificeerde ijsmeesters op het ijs aanwezig. Op de site www.ijsbaanvught.nl vindt u veel meer informatie over dit initiatief. Omdat de organisatie het leuk vindt als ook de kinderen uit de omringende gemeenten van de ijsbaan kunnen genieten, kunnen basisschoolkinderen uit de regio met 50% korting op de entree komen schaatsen. Kortingsbonnen liggen binnenkort bij de beide ingangen van school.

SJV Oliebollenbingo: Op donderdag 28 december organiseert SJV weer de jaarlijkse Oliebollenbingo. De bingo vindt plaats in Perron-3 en is bedoeld voor alle kinderen uit groep 4 t/m 8. De entree bedraagt € 2,50. Klik hier voor meer informatie.

Schoolzwemfestijn: Op 5 januari organiseert De Treffers in samenwerking met S-Port, Koning Willem 1 College en Fontys voor de 1e keer een schoolzwemfestijn met allerlei leuke activiteiten en workshops in het water. Leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisscholen uit de gemeente Den Bosch kunnen hieraan deelnemen. Het schoolzwemfestijn vindt plaats in zwembad Kwekkelstijn van 14:00 tot 17:00 uur. Op de dag zelf zijn de deelnemers welkom om 13:30 uur in de hal van het zwembad. Deelname bedraagt €1,00. Dit bedrag gaat naar stichting Doe een Wens. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. Inschrijven kan tot zondag 3 december.