Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief november 2017

02-11-2017

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de Units

Team: Na de herfstvakantie heeft Karin het regisseurschap van unit 2 overgedragen aan Sanne. Karin begeleidt Sanne in de uitdaging die ze hiermee aangaat. We hebben er alle vertrouwen in dat Sanne, met alle ervaring die ze vanuit haar vorige functie meeneemt, deze rol uitstekend gaat vervullen.

Stagiaires: Dit schooljaar komt u op school een zestal stagiaires tegen. Britt, Lynn, Riane, Emma, Lisa en Rens, stellen u in de komende nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Dag allemaal, mijn naam is Emma van Tuijl, ik ben 22 jaar en derde jaar student Pedagogisch Management Kinderopvang. Dit jaar loop ik tot het einde van 2017 stage bij Wittering.nl. Ik ga me tot die tijd bezighouden met een mooi project, namelijk de eerste stappen in het ontwikkelen van een voortgezet onderwijs van Wittering.nl. U zult mij daarom vooral tegenkomen bij het management maar zo nu en dan ziet u me misschien ook rondlopen op de werkvloer om in contact te staan met mijn (nieuwe) collega’s en de kinderen. Ik zie er erg naar uit veel van deze inspirerende en mooie werkplek te mogen leren.

Verkeersveiligheid: In verband met de veiligheid van de kinderen, vragen we uw aandacht voor de verkeersveiligheid rondom ons gebouw. Het is fijn als de kinderen zoveel mogelijk per fiets of te voet naar school komen. Mocht u noodzakelijkerwijs uw kind(eren) toch met de auto naar school brengen, vragen we u uitdrukkelijk te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken. Het personeel van Windkracht 5 parkeert aan de overkant van de school langs de waterkant zodat er voldoende plekken overblijven op de rest van de parkeerplaats voor ouders en verzorgers. Parkeren op de stoep, of kinderen in- en uit de auto laten op de weg, heeft onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties tot gevolg. Wij rekenen op uw begrip!

Mevolution: Een van onze speerpunten voor dit schooljaar is het verder ontwikkelen van het digitaal portfolio om de kwaliteiten en successen van kinderen in beeld te brengen. In unit 3 is geoefend met een van de functionaliteiten van dit instrument, namelijk het maken van een schoolkrant rondom het afgelopen kernconcept. Ook zo nieuwsgierig naar het resultaat? Binnenkort meer hierover...

Wittering VO: Zoals u weet, zijn we na de zomervakantie gestart met de aanloop naar een Wittering VO. Alle ouders die de brainstormavond bezocht hebben, zijn inmiddels via e-mail uitgenodigd om deel te nemen aan één van de vijf projectgroepen die rondom dit idee in het leven zijn geroepen. We hebben al aardig wat enthousiaste reacties hierop ontvangen, echter meer meedenkers zijn meer dan welkom! Ook wanneer u de brainstormavond niet bijgewoond heeft maar alsnog interesse heeft om deel te nemen aan een van de projectgroepen. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Emma van Tuijl via emma.vantuijl@student.fontys.nl.  

Studiedag vrijdag 17 november: Alle kinderen zijn dan vrij.

Voorstelling unit 2: Op dinsdag 14 november gaat unit 2 de interactieve en levendige muziekvoorstelling 'De Liedjesatlas' bijwonen. Duo Peer & Stefan laten horen met welke muziek kinderen in andere landen opgroeien. Alle liedjes hebben ze vertaald. De voorstelling wordt op school gegeven.

Herhaalde oproep schoolBiEB: Voor de schoolBiEB op Wittering.nl zijn wij op zoek naar ouders (of opa’s of oma’s) die op regelmatige basis bij de bieb kinderen kunnen helpen. Met name voor de woensdag is er dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Maar op dinsdag en vrijdag is hulp ook zeer welkom! Het kan op wekelijkse basis maar als er meer mensen zijn ook bijvoorbeeld om de week. Meer weten? Lees hier wat het werken in de schoolBiEB inhoudt.

Oudervereniging

Ouderbijdrage: Heeft u de digitale factuur van de ouderbijdrage van 26 oktober ook al betaald? Dit schooljaar heeft het bestuur gekozen voor een digitale facturatie van de ouderbijdrage. Betalen gaat voortaan via WIS-collect. Alle ouders/verzorgers hebben op 26 oktober een e-mail ontvangen van de oudervereniging vanuit WIS-collect. Via deze e-mail kunt u rechtstreeks met iDEAL de rekening betalen. Makkelijker kunnen we het niet maken. Alvast bedankt voor uw snelle betaling!

Kwartaalstart: Op dinsdag 21 november organiseert het schoolteam in samenwerking met de Oudervereniging weer een kwartaalstart van 17:00 tot 19:00 uur. U bent van harte welkom om samen met uw kind(eren) een kop soep te komen eten en daarna rond te kijken bij diverse presentaties en informatiestands in de verschillende ruimtes van Wittering.nl. Het thema van deze kwartaalstart is ‘Regels en Rituelen’. Meer informatie over het programma volgt binnenkort op de prikborden.

Oproep: Kunt u ook zo genieten wanneer uw kind enthousiast vertelt over het schoolreisje, sportdag, kwartaalstart, laatste schooldag of vol trots vertelt wat hij of zij geleerd heeft in de schooltuin? Zit de schoolfoto in een lijstje? Vond u de BBQ ook zo’n gezellige avond? Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de vele hulpouders. Daar zijn wij als OV-bestuur erg dankbaar voor. Er is alleen één probleem: het bestuur bestaat uit 5 ouders en 1 grootvader. Dit is niet voldoende om al onze beoogde activiteiten te blijven initiëren/organiseren. Wie wil het bestuur komen versterken? Twijfel? Een keer aansluiten bij een vergadering is altijd mogelijk. Spreek ons aan of stuur een mailtje naar oudervereniging@wittering.nl.

Wilt u mee komen helpen op 21 november?: Voor de komende kwartaalstart kunnen wij nog wat extra hulp van ouders gebruiken. Heeft u tijd om een shift(s) mee te draaien? Wij horen het graag via oudervereniging@wittering.nl.

  • 16:00-17:00 uur voorbereiden
  • 17:00-18:00 uur 'bar' dienst
  • 18:00-19:00 uur 'bar' dienst
  • 19:00-20:00 uur opruimen

BSO

Vakantiebso: Wat hebben we een leuke week gehad tijdens de herfstvakantie. Vrolijke kinderen, mooi weer, enthousiaste pm’ers en verschillende uitdagende activiteiten. Bent u nieuwsgierig naar een kleine impressie van hoe wij met zijn allen genoten hebben… Check dan snel onze Facebook pagina (bso wittering.nl). Inmiddels zijn we weer druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstvakantie. Als het goed is heeft u onlangs alweer de inschrijving voor de kerstvakantie gekregen en de flyer  ontvangen. Als u voor 10 november reageert heeft u gegarandeerd plek. Let op!!! Na inschrijving krijgt u altijd een bevestiging. Heeft u die niet ontvangen neem dan contact op met info@onskindbureau.nl.

Bereikbaarheid: Onze telefoon is weer gemaakt. De onderbouw is te bereiken op 073-8507767 en de bovenbouw is te bereiken op 073-8507765. Daarnaast zijn we uiteraard altijd bereikbaar via de mail op mailadres bso@wittering.nl.   

Studiedag: Vrijdag 17 november heeft school een studiedag. De BSO is dan de gehele dag geopend. Als u deze dag opvang nodig heeft voor uw kind(eren) kunt u dit doorgeven via de mail of op de groep.

Afmelden en ruilen: Wanneer uw kind niet naar de BSO kan komen, mag u deze dag ruilen. U dient dan wel minimaal een dag van tevoren aan te geven dat uw kind niet komt en daarbij te vermelden dat u deze dag wilt ruilen. Ruilen kan dan binnen twee weken.

Ouderenproject: Het eerste uitstapje met het ouderenproject is inmiddels achter de rug. Het was zowel voor de kinderen als voor de ouderen een ontzettend leuke middag. Kinderen die het leuk vinden om mee te gaan kunnen zich nog steeds aanmelden bij een van de leidsters op de groep en worden dan door ons ingedeeld. Op onze facebookpagina zijn meer foto’s te vinden van het uitstapje en hier zullen we ook regelmatig nieuwe foto’s plaatsen.

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops: Noteer vast in uw agenda… Op maandag 13 november en donderdag 16 november zijn er weer kijklessen bij het zwemmen. Een mooi moment om naar de vorderingen van uw zoon of dochter te kijken. Als er vragen zijn dan kunt u deze de laatste 10 minuten stellen aan de badjuf/-meester. Veel kijkplezier!

Autismecafé: Het Autismecafé is de plek om ervaringen en informatie uit te wisselen op het gebied van autisme en wordt georganiseerd voor en door ouders. Ouders, familieleden en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de thema-avond van 13 november. Het thema van deze avond is Ervaringen autisme vanuit ouderperspectief. Klik hier voor meer informatie.