Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief september 2017

28-09-2017

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de Units

Team: Roger is twee weken geleden geopereerd aan een liesbreuk. De afgelopen weken heeft u hem daarom niet gezien op de werkvloer. Gelukkig gaat zijn herstel voorspoedig en verwachten we Roger vanaf volgende week weer terug in unit 1.

Grada heeft helaas na de zomervakantie haar werk niet op kunnen pakken vanwege een opeenstapeling van privézaken, daarnaast is haar lichamelijke gezondheid verslechterd waardoor ze op dit moment niet in staat is om op school te zijn. Gelukkig krijgt ze goede begeleiding en hebben we in Martine en José fijne vervanging gevonden. We wensen Grada heel veel sterkte en beterschap!

Gisteren zijn Natasja en haar man Roy de trotse ouders geworden van dochter Isabelle Evi Zoey Hufnagel. Wij wensen Natasja, Roy en Isabelle heel veel geluk samen toe. Geniet ervan!

Vorige week hebben we Hilde Kluitmans lekker in het zonnetje gezet omdat ze al 10 jaar vol enthousiasme een bijdrage levert aan Wittering.nl! 

Stagiaires: Dit schooljaar komt u op school ook een zestal stagiaires tegen. Britt, Lynn, Riane, Emma, Lisa en Rens, stellen u in de komende nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Hallo, mijn naam is Rens Coppens. Ik ben 18 jaar oud en woon in de Kruisstraat (Rosmalen). Vorig jaar ben ik begonnen aan de Pabo. Ik ben sinds het begin van dit jaar tweedejaarsstagiaire in unit 3. Elke maandag en dinsdag ben ik in een van de ruimtes te vinden. Eens in de tien weken loop ik zelfs de hele week stage. Ik heb in de eerste weken al erg veel geleerd van de kinderen en volwassenen! Het komende jaar hoop ik dat ik de kinderen nog veel kan gaan leren!

Staking: Op donderdag 5 oktober is onze school de gehele dag gesloten ivm de staking in het primair onderwijs. Uw kind hoeft op deze dag dan ook niet naar school te komen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Studiedag 23 oktober: alle kinderen zijn dan vrij.

Ashoka Changemaker School: Voor de zomervakantie is het er helemaal bij ingeschoten dit mooie nieuws met jullie te delen; sinds 20 juni mogen wij ons officieel een Ashoka Changemaker School noemen! Ashoka Changemaker Schools is een wereldwijd netwerk, opgezet door Ashoka, om innovatieve scholen te identificeren, verbinden en steunen. Wereldwijd zijn er al meer dan 200 Changemaker scholen benoemd. Deze scholen dienen als voorbeeld voor de onderwijsgemeenschap met als doel die gemeenschap te verbreden en te verrijken. Lees hier meer over Ashoka Changemaker scholen.

Wittering VO: Op maandagavond 4 september vond de eerste brainstormavond plaats in het kader van 'Wittering VO'. Wat zijn we geroerd door al het enthousiasme en energie, de openheid en het delen van gedachten. Het geeft ons veel vertrouwen dat we zoveel ouders mogen ontmoeten die een vervolg van Wittering.nl een warm hart toedragen! Lees hier een samenvatting van deze bijzondere en inspirerende avond.

Meelopen: Graag willen we alle ouders/verzorgers weer uitnodigen om mee te lopen op de woensdagen. Iedere ouder heeft per unit-periode de mogelijkheid om één dagje mee te draaien. De intekenlijsten hangen met ingang van de laatste week voor de herfstvakantie in de units.

Biebhulp gevraagd: Voor de schoolBiEB op Wittering.nl zijn wij op zoek naar ouders (of opa’s of oma’s) die op regelmatige basis bij de bieb kinderen kunnen helpen. Met name voor de woensdag is er dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Maar op dinsdag en vrijdag is hulp ook zeer welkom! Het kan op wekelijkse basis maar als er meer mensen zijn ook bijvoorbeeld om de week. Meer weten? Lees hier wat het werken in de schoolBiEB inhoudt.

Oproep: Beste ouders, vorige week ben ik mijn roze, zachte bodywarmer (zie foto) kwijtgeraakt op school. Voordat ik ging buitenspelen heb ik hem in mijn kluisje gehangen. Na het buitenspelen was hij weg. Ik had hem net nieuw en ben er erg verdrietig over. Ik wil hem graag terug. Zouden jullie willen kijken of uw kind hem per ongeluk meegenomen heeft? Mijn naam is Kim Gouweloos en ik zit in unit 2. Als hij gevonden wordt dan graag afgeven bij de begeleiders van unit 2. Alvast bedankt!

Oudervereniging

Algemene Leden Vergadering 18 september OV Wittering.nl: Maandag 18 september heeft de Algemene ledenvergadering van OV Wittering plaatsgevonden. Na een korte terugblik op de vele georganiseerde activiteiten in schooljaar 2016-2017 werd er stil gestaan bij het financiële jaarverslag van het afgelopen jaar. Na de verantwoording van de inkomsten en de uitgaven van afgelopen jaar werd er door de aanwezige leden (ouders/verzorgers) decharge verleend aan het bestuur. Daarna werd de begroting voor het schooljaar 2017-2018 besproken. Dit voorstel werd aangenomen. De ouderbijdrage blijft komend jaar gelijk aan die van afgelopen jaar. Eerste kind euro 62,50, tweede kind euro 55,- en derde kind euro 47,50. Klik hier voor de volledige presentatie van de ALV van 18 september.

Digitale facturatie ouderbijdrage: Vanaf dit schooljaar heeft het bestuur gekozen voor een digitale facturatie van de ouderbijdrage. Betalen gaat voortaan via het programma WIS-Collect. Hoe werkt het? U ontvangt een e-mail van de oudervereniging vanuit WIS-Collect. Via deze e-mail kunt u rechtstreeks met iDEAL de rekening betalen. We hopen dat het innen en betalen zo gemakkelijker is, zowel voor u als voor ons. Mocht u meer informatie willen dan is er de video: kennismaking met Wis-Collect voor ouders.

Vacature algemeen bestuurslid Oudervereniging: Het bestuur heeft recentelijk afscheid genomen van een aantal bestuursleden. Daarom zijn wij hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Bent u geïnteresseerd? Of zou u meer willen weten over de taken van een bestuurslid, dan informeren wij u hier graag over. Stuur dan een email naar oudervereniging@wittering.nl.  

BSO

Afscheid Hilde Poulisse: Vandaag is de laatste werkdag van Hilde op de BSO. Na zeven jaar hier werkzaam te zijn geweest is het voor Hilde tijd om afscheid te nemen. Naast de BSO was Hilde al werkzaam bij de Aapjeskooi, waar ze nu meer uren en meer verantwoordelijkheden krijgt. Wij willen Hilde ontzettend bedanken voor alles wat zij voor ons heeft betekend. We gaan jou, je gymlessen, je enthousiasme, je energie en je gezelligheid ontzettend missen! Hilde, veel geluk met je nieuwe baan!

Facebook: De BSO heeft sinds kort een eigen facebookpagina. Hierop worden regelmatig foto’s of filmpjes geplaatst van de activiteiten die we hebben gedaan. Volgt u ons ook al? We zijn te vinden onder de naam bsowittering.nl.

Ouderenproject: Binnenkort gaan we op de BSO starten met een project voor eenzame ouderen. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met verzorgingstehuis De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch. 1x per week zullen we, op wisselende dagen, met een groepje kinderen met een taxibusje naar het verzorgingshuis gaan, waar we activiteiten ondernemen samen met de ouderen. Komende week zullen we alle kinderen van de BSO alvast een PowerPoint presentatie laten zien waarin alles nog eens wordt uitgelegd. De kinderen kunnen zich daarna inschrijven. Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wilt u niet dat uw kind deelneemt aan dit project, laat dit dan deze week nog weten aan een van onze medewerkers of stuur een mail naar bso@wittering.nl. Wij hopen dat de kinderen net zo enthousiast zullen worden als wij zijn.

Studiedag 23 oktober: maandag 23 oktober is er een studiedag op school. De BSO is dan de gehele dag open. Heeft u opvang nodig maar heeft u dit nog niet doorgegeven? Geef het dan door op de groep van uw kind of stuur een mailtje naar bso@wittering.nl.

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops

Laatste oproep inschrijven typecursus met korting: Op 12 oktober om 14:00 uur staat de start van de klassikale typecursus van de Typetuin gepland. Helaas zijn er op dit moment onvoldoende aanmeldingen. We zouden het jammer vinden wanneer de cursus niet door kan gaan. Ouders/verzorgers die nu hun kind(eren) inschrijven krijgen daarom alsnog de vroegboekkorting van 15 euro welke oorspronkelijk tot 1 augustus geldig was. U betaalt dan 160 euro ipv 175 euro. Deze korting wordt bij inschrijven automatisch verrekend. Inschrijven kan via www.typetuin.nl/aanmelden. Voor meer info kijkt u op www.typetuin.nl of belt u naar 013-5220579. Een week voor de start ontvangt u bericht of de cursus doorgaat.

Weerbaarheidstrainingen i.c.m. kickboksen Trainingsmogelijkheden 2017 (min. 4 en max. 8 deelnemers):
Maandag 14:30 – 15:30 (6 t/m 12 jaar) start 23/10 Windkracht 5 Rosmalen
Maandag 15:45 – 16:45 (6 t/m 12 jaar) start 23/10 Windkracht 5 Rosmalen
Aanmelden kan bij Saskia Huis in ’t Veld dmv een mailtje naar saskia@ikbenikdoe.nl of telefonisch op 06-23131259.

Kabouterbos: Wandel op zondagmiddag 8 oktober gezellig mee langs een route vol spelletjes en activiteiten in 'Het Kabouterbos' (Oude Baan-Oost, tegenover het crematorium). Tussen 12:00 en 14:30 uur zijn alle kinderen t/m groep 4 welkom bij de kabouters. Entree is €3,- per kind, begeleiding loopt gratis mee. De kabouters zijn al volop bezig met de voorbereidingen in het bos! Meer informatie vindt u hier.

SjorsSportief: Sjors Sportief & Sjors Creatief stimuleren sport & cultuur onder de schoolgaande jeugd (groep 1 t/m 8) op een laagdrempelige manier. Kinderen kunnen zich, vaak gratis, inschrijven voor kennismakingsactiviteiten zonder lid te hoeven worden. Ze mogen zich inschrijven voor zoveel activiteiten uit het Sjorsboekje als ze willen. Inschrijven kan digitaal via de Sjors Sportief app of via de website: www.sjorssportief.nl of www.sjorscreatief.nl. Meer informatie vindt u ook in de boekjes die de kinderen deze week mee naar huis krijgen.

Gezond Den Bosch: Op zondag 8 oktober kunt u op 'Gezond Den Bosch' van alles doen, zien en beleven! Van 10:00 uur tot 17:00 uur zijn er allerlei sporten uit te proberen. Altijd al willen free runnen, cross boksen of padel spelen? Of willen Panna-voetballen of schermen? Er is genoeg te kiezen, er zijn 30 sporten. Verder is er een informatiemarkt, zijn er lezingen en workshops en kunnen volwassenen een uitgebreide fit-test doen. Klik hier voor het gehele programma. Gezond Den Bosch wordt georganiseerd in De Plek (voorheen Flik-Flak hal), Marathonloop 7 in Den Bosch.

Science Festival: Het Science Festival (voorheen TU/eXperience Day) is een spannend evenement voor jong en oud waar eenieder zich kan laten inspireren door de wereld van wetenschap en technologie. Er is van alles om zelf te ervaren of uit te voeren. Het Science Festival is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap en is gratis te bezoeken op zondag 8 oktober van 12:00 tot 17:00 uur op de TU/e-campus. 

Fermaatjes: Kan je niet stoppen met zingen als jouw lievelingsmuziek op staat? Hou je van leuke liedjes en samen zingen? Kom dan meezingen bij Stedelijk Kinder- en Jeugdkoor de Fermaatjes! Al vanaf 5 jaar zijn de kinderen welkom. Klik hier voor meer informatie.

Jeugdraad: Zit jij dit jaar in  groep 6, 7 of 8 van het basisonderwijs en hou je van carnaval vieren? Geef je dan op voor de jeugdraad van XI voor 2018. Zandhazendurp is op zoek naar een nieuwe jeugdprins(es), een adjudant, een ceremoniemeester en nog eens 11 jeugdraadleden. Wil jij je aanmelden voor de jeugdraad van XI? Aanmelden kan tot 1 oktober. Lees hier hoe het werkt. 

Onderzoek vrijwilligerswerk: Vrijwilligers zijn onmisbaar. Daarom onderzoekt de Gemeente 's-Hertogenbosch, samen met Welzijn Divers en Galant, waarom inwoners wel óf geen vrijwilligerswerk doen. Ook wil men weten hoe de vrijwilligers het vrijwilligerswerk ervaren. Met de resultaten kan de ondersteuning aan (toekomstige) vrijwilligers verbeterd worden. Werkt u mee aan het onderzoek? Dat doet u door een korte vragenlijst in te vullen op: www.s-hertogenbosch.nl/vrijwilligersonderzoek. Het invullen duurt ongeveer tien minuten.