Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief augustus 2017

31-08-2017

NEED TO KNOW

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De eerste schoolweek zit er alweer bijna op en wat is het fijn om alle kinderen weer te zien op school en op de BSO! Via deze digitale nieuwsbrief willen we u informeren over het volgende:

Nieuws uit de Units

Team: Zoals we u eerder lieten weten ondersteunt Sanne van Asseldonk unit 2 gedurende de herstelperiode van Melanie. Sanne stelt zich graag nog even aan u voor.

Beste leerlingen en ouders,
Wat leuk dat ik me voor mag stellen aan jullie! Vanaf augustus sluit ik 5 dagen per week aan bij unit 2 op Wittering.nl. Ik ben Sanne van Asseldonk, 33 jaar oud en woon in Waalwijk met Ellen en haar drie dochters. De afgelopen jaren heb ik allerlei werkzaamheden gedaan binnen het onderwijs, maar mijn achtergrond ligt voornamelijk in het organiseren van onderwijs voor leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. In mijn vakanties ga ik graag op reis en in mijn overige vrije tijd ben ik graag buiten om te skaten of wandelen. Maar ik kan ook erg genieten van koken, handletteren, een serie kijken of lekker lezen. Tot ziens op school!

Stagiaires: Dit schooljaar komt u op school ook een zestal stagiaires tegen. Britt, Lynn, Riane, Emma, Lisa en Rens, stellen u in de komende nieuwsbrieven beurtelings aan u voor.

Mijn naam is Lynn van Dinther. Ik ben 18 jaar oud en kom uit Nuland. Ik volg de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 4 en zit in leerjaar 3. Vanaf 28 augustus loop ik op maandag en dinsdag stage bij de bovenbouw BSO. In de ochtend ben ik in unit 1 te vinden. Heeft u vragen of wilt u meer van me weten? Vraag het me gerust! 

Binnenschoenen: In Wittering.nl maken we zoals u weet gebruik van binnenschoenen. We hebben gezien dat op dit moment niet alle kinderen een passend paar hebben. Graag uw aandacht hiervoor.

Oudervereniging

Kwartaalstart: Zet allemaal 18 september in uw agenda. De eerste kwartaalstart van het nieuwe schooljaar! Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom. Deze kwartaalstart staat in het teken van de algemene ledenvergadering van de oudervereniging en ambities en doelen van Wittering.nl voor het nieuwe schooljaar. In verband met de invulling van deze avond is het zonder de aanwezigheid van kinderen. Uw komst wordt zeer op prijs gesteld!

BSO

Babynieuws: Op 7 augustus is Marinka trotse moeder geworden van zoon Daan. Wij wensen Marinka, Bas en grote broer Luuk samen veel geluk en liefde toe. Geniet nog lekker van je gezin tijdens de laatste weken van je verlof!

Bereikbaarheid: Het telefoonnummer 073-8507765 (bovenbouw BSO) is tijdelijk buiten gebruik! We zijn wel gewoon bereikbaar op nummer 073-8507767. Zodra de telefoon weer gemaakt is zullen we u uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte brengen. 

Vakantiebso: De zomervakantie is nog maar net gepasseerd en toch is het nu alweer tijd om na te gaan denken over de herfstvakantie. Schrijf uw kind voor 8 september in, dan bent u gegarandeerd van een plekje. Dit kan via www.onskindbureau.nl onder het kopje ons aanbod. Nieuwsgierig naar het programma... check dan de website www.windkracht-5.nl

NICE TO KNOW

Nieuws vanuit de workshops: De eerste zwemles en judoles van dit schooljaar zitten er alweer op. Lijkt het uw kind leuk om judo of zwemles na schooltijd te volgen twijfel dan niet en geef hem/haar op. Dit kan via www.windkracht-5.nl/workshops. Met vragen kunt u terecht bij Jolanda via jvdven@kcdgw.nl.

Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science: Binnenkort komt Mad Science een wetenschap & techniek cursus verzorgen op Wittering.nl, waar kinderen van groep 3 t/m 8 zich voor kunnen inschrijven. We starten met een spectaculaire science show onder schooltijd op vrijdag 15 september 2017. De kinderen gaan tijdens de cursus aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding. Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Na iedere les krijgen de kinderen materialen en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren. De activiteiten vinden plaats in een lokaal op school. Data van de cursus:

  • Maandag 30-10-2017
  • Maandag 6-11-2017
  • Maandag 13-11-2017
  • Maandag 20-11-2017
  • Maandag 27-11-2017
  • Maandag 4-12-2017

Starttijd: 14:15 uur (lessen duren 60 minuten). Inschrijven kan via inschrijven.mad-science.nl. De inschrijftermijn loopt tot en met 9 oktober 2017. Deelname bedraagt € 69,50 per kind, incl. goodies, leskaarten en Mad Science-polsbandje. Kijk voor meer informatie op nederland.madscience.org.

Keukenbazen Battle: Vindt uw kind het leuk om te koken en gaat dat ook al best goed? Laat hem of haar dan meedoen aan de Keukenbazen Battle. Keukenbazen is een hele leuke én hele spannende kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar in Noordoost-Brabant. De kinderen strijden in een team van 2, 3 of 4 om de titel Keukenbazen 2017. De opdracht is simpel: Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt. Kinderen kunnen hun gerecht insturen tot en met zondag 24 september. Per gemeente jureert een chefkok alle ingezonden menu’s. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht dat team tijdens de finale op 7 oktober. Voor het winnende team zijn er mooie prijzen en de burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Alles over meedoen met Keukenbazen vindt u op www.keukenbazen.nl.

Sea the Future: Op 8, 9 en 10 september organiseert Maaspoort Sports & Events een bijzonder evenement over de oceaan, klimaat en onze gezondheid. Een evenement voor iedereen die interesse heeft in de wereld om zich heen. Zondag 10 september wordt een geweldige, gratis toegankelijke, dag vol avontuur voor het hele gezin. Kom luisteren, kijken, ontdekken, proeven en vooral genieten! Maak een echte proefduik onder leiding van duikteam Herman Lieven (vergeet je zwembroek dus niet), ontdek in een bijzondere tentoonstelling hoe zeewier -het voedsel van de toekomst- groeit en smaakt en bekijk de film “Down to Earth”. Ontmoet op de markt stichtingen en ondernemers die zorgen voor een betere en gezondere wereld of volg een lezing van één van de inspirerende sprekers. Geniet van een klimaatvriendelijk hapje of drankje bij een van de foodtrucs of stands. Kijk op www.seathefuture.nl voor het volledige programma.

Open dag Emplina: Op zondag 10 september organiseert Emplina een open dag voor vijf t/m acht jarigen.
Tevens is er die dag een kick-off van het seizoen van de Jeugd Onder 9 t/m Jeugd Onder 6. Meer weten? Klik hier voor de flyer.