Stel cookie voorkeur in

Raad van Kinderen

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

Wittering.nl heeft een eigen Raad van Kinderen. In schooljaar 2016-2017 adviseerden onze kinderen Essent over de wijze waarop Essent de publieke acceptatie van windmolenparken kan vergroten.

Meer over de Raad van Kinderen vindt u op www.raadvankinderen.nl.

 

 

Raad van Kinderen 2016-2017

Wat is de Raad van Kinderen? Hoe is het eigenlijk ontstaan? En waarom is het belangrijk? Zie het in dit filmpje (met beelden van onze RvK van vorig schooljaar)!

Raad van Kinderen adviseert Essent over windenergie. Vraag aan de kinderen: Hoe zorgen we ervoor dat windenergie breed wordt geaccepteerd?

Met de YouTube video van Guus de Windturbineman wil Essent het belang van groene energie onder de aandacht brengen.

De opening van windpark Kattenberg. De Raad van Kinderen van Essent heeft op woensdag 8 maart 2017 samen met Burgemeester Severijns van Oirschot en Burgemeester Janssen van Oisterwijk het Windpark Kattenberg-Reedijk officieel in gebruik gesteld. Onze Raad van Kinderen was daarbij!

Op 22 juni 2017 vond de allereerste Raad van Kinderen Awardshow plaats in Het Concertgebouw in Amsterdam. Bekijk via dit filmpje hoe dat gegaan is!

De Raad van Kinderen van Essent heeft een award gewonnen tijdens de eerste Raad van Kinderen Awardshow in Het Concertgebouw in Amsterdam. Essent en haar Raad van Kinderen wonnen een Unexpected Award voor de aanpak en bijdrage aan de acceptatie van windenergie.