Stel cookie voorkeur in

Schoolplein

Leren doe je ook buiten!

Groene speel- en schoolpleinen; spelen en bewegen als motoren voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Het speelplein van de innovatieve basisschool Wittering.nl in de jonge wijk De Groote Wielen in Rosmalen is nu nog een relatief kale bedoening, die niet echt uitdaagt tot spelen en bewegen. Daar moet echt wat aan gebeuren! Maar Wittering.nl wil nog een stap verder gaan dan het aantrekkelijk maken van het schoolplein. Ze maakt de buitenruimte integraal onderdeel van de leeromgeving.

Wittering.nl is geen traditionele basisschool. Het unieke, eigentijdse onderwijsconcept van de school stelt het kind centraal, niet de leerstof. Dat heeft consequenties voor de manier waarop het leren in de school georganiseerd is. Zo is het schoolgebouw van Wittering.nl niet ingedeeld in klaslokalen, maar in functieruimtes. Er is een taal- en rekenruimte, een sportzaal, een theater en een muziekstudio, ateliers en eurekaruimtes, ruimtes voor ontspanning en presentatie, een restaurant, een mediatheek.

Bekijk hier de film over de speelplaats nu. In samenwerking met de kinderen van de Wittering.nl.

Bij het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw ging Wittering.nl ervan uit dat alle functieruimtes binnen ook een weerspiegeling buiten zouden moeten krijgen. De kinderen zouden buiten niet alleen moeten kunnen bewegen en spelen, maar ook leren, instructie krijgen, theater maken, ontspannen en eten. Zoals u in het bovenstaande filmpje heeft kunnen zien, is het helaas niet gelukt om deze plannen voor de buitenruimte meteen bij de bouw van het nieuwe schoolgebouw te realiseren. Maar de ambitie is gebleven. Met het 10-jarig jubileum van de school in zicht, zijn de oorspronkelijke plannen van de plank gehaald, opgepoetst en nieuw leven in geblazen.

Stichting Sponsoring Financiering schoolplein Wittering.nl

- Wie zijn wij?

- Speelplaats nu

- Speelplaats straks

- Steun ons

In samenwerking met Stichting GeefGratis hebben we vanaf  heden de mogelijkheid om donaties te ontvangen via iDEAL, CreditCard en PayPal. Leuker kunnen we het maken. En makkelijker!

Doneer nu via iDEAL, CreditCard of PayPal!